علی اصغرمجاهدی در گفتگو با مهر گفت: کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند، میزان شناورهای صیادی ایران را به منظور صید تن ماهیان از سال 2008 تا 2016 به صورت ثابت 878 شناور تعیین کرده بود، که در جلسه تیرماه سال جاری افزایش این تعداد به هزار و 341 شناور تا سال 2010 مورد تصویب قرار گرفت.
وی بیان کرد: سال گذشته میزان صید کیلکا ماهیان بالغ بر15 هزار تن، ماهیان استخوانی 23 هزار و 500 تن و ماهیان خاویاری معادل 226 تن بوده، ضمن اینکه میزان استحصال خاویار حدود 18.5 میلیون تن گزارش شده است.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران با اشاره به برداشت 133 درصدی کیلکا ماهیان در برنامه چهارم عنوان کرد: پیش بینی صید کیلکا در سال گذشته معادل 11 هزار تن بوده در حالیکه 15 هزار تن برداشت شده است، ضمن اینکه پیش بینی برداشت از ذخایر ماهیان استخوانی در برنامه بالغ بر 21 هزار تن بوده که 23 هزار و 500 تن برداشت شده است.
وی افزود: پیش بینی برنامه چهارم برای صید ماهیان خاویاری معادل 400 تن بوده که در سال گذشته 226 تن برداشت صورت گرفته است، همچنین میزان صید از دریای شمال در برنامه معادل 33 هزار تن پیش بینی شده بود، در حالیکه 39 هزار تن برداشت شده است.
مجاهدی اظهارداشت: در سال گذشته میزان صید از دریای جنوب معادل 330 هزار تن بوده، در حالیکه طبق هدف برنامه چهارم باید 394 هزار تن صید صورت می گرفت، این در حالی است که در سال گذشته میزان سهمیه صید تن ماهیان به دلیل توفان گونو و شرایط اقلیمی حاکم در دریا وضعیت نامناسبی برای صید تن ماهیان به وجود آمد و هنوز ذخایر اینگونه از ماهیان به موقعیت قبلی بازنگشته است، که این امر منجر به کاهش صید از رقم 330 هزار تن به 180 هزار تن شده است.
وی با اشاره به میزان صید جنوب معادل 330 هزار تن، کل میزان صید در دریای شمال و جنوب را 369 هزار تن در سال گذشته اعلام کرد و گفت: در سال جاری میزان صید شمال معادل 35 هزار و 800 تن و صید جنوب معادل 420 هزار تن پیش بینی شده است.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران با اشاره به فعالیت حدود 45 کشور در صید تن ماهیان در اقیانوس هند تصریح کرد: کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند از طریق سیاست گذاری و نظارت به دنبال مدیریت میزان برداشت از ذخایر تن ماهیان در این اقیانوس است.
به گفته وی در کمیسیون تن ماهیان که جلسات آن هر ساله برگزار می شود؛ دستورات و دستورالعملعهایی نظیر تصویب برنامه بهره برداری از ذخایر متناسب با گزارشات کمیته علمی در رابطه با وضعیت ذخایر، تنظیم سیاستهای متناسب با بهره برداری، اعمال مقررات در مورد جا به جایی ماهی روی آب، کنترل و نظارت وضعیت توسعه برداشت کشورها ابلاغ و اجرایی می شود.
مجاهدی خاطر نشان کرد: ایران جزء کمیسیون تن ماهیان است و کلیه کشورهای عضو موظف هستند برنامه صید سالانه خود را در ارتباط با اینگونه از ماهیان به کمیسیون ارائه دهند.
وی در پایان با بیان اینکه 142 هزار نفر به صورت مستقیم درعرصه صید و صیادی فعالیت دارند افزود: از این تعداد بهره بردار حدود 13 هزار و 100 نفر در آبهای شمال و مابقی در آبهای جنوب فعالیت دارند.
نظر شما