۹ شهریور ۱۳۸۷، ۱۵:۱۷

عباسپور:

شورایاری ها نماد حرکت مردمی در انعکاس مسائل به مسئولین هستند

شورایاری ها نماد حرکت مردمی در انعکاس مسائل به مسئولین هستند

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: شورایاری ها کوچکترین هسته مشارکت مردمی در یک جامعه دمکراتیک برای دخالت دادن مردم در حل مشکلات خود هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی عباسپور تهرانی نماینده مردم تهران در مجلس افزود: شورایاری ها نماد یک حرکت مردمی در انعکاس مشکلات و همکاری با مسئولین در برنامه های تبیین شده هستند.

وی شورایاری ها را یک بازوی بسیار قدرتمند کلان شهرهایی چون تهران عنوان کرد و افزود: این بازوی مهم در شوراهای اسلامی شهر و حتی کمک به شهرداری ها نقش موثری دارد.

عباسپور گفت: انجمن شورایاری می تواند هسته ارزنده ای در تبادل نظر بین مردم و مسئولین اجرایی باشد و حتی می تواند در انعکاس موضوعات کلان مملکتی مثل وضعیت اقتصادی نیز موثر باشد.

وی با اشاره به اینکه هنوز تشکیل شورایاری برای مردم و مشارکت در محله و منطقه جا نیفتاده است، گفت: وجود این نهاد باید برای آحاد ملت تبیین و لزومش احساس شود ضمن اینکه با شناسایی لزوم حضور چنین انجمن هایی، افرای که توانایی تعامل بهتر میان مردم و مسئولین را دارند می توانند نقش بهتری در رسیدن به اهداف مردم داشته باشند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی انتخاب انجمن های شورایاری را در جهت سنجش میزان مقبولیت مردمی دانست و تاکید کرد: چنین هسته کوچکی می تواند عملکرد شوراها و شهرداریها را نیز مورد سنجش قرار دهد و زمینه ای برای انتخاب شایسته اعضای بعدی شوراهای شهر باشد.

وی با اشاره به اصلاح قوانین در حمایت از چنین انجمن هایی گفت: شناسایی وظایف و محدوده اختیارات چنانچه از طریق قانونی مشخص شود رابطه منسجم و متعادلی میان آنان و شوراهای شهر و شهرداریها برقرار خواهد شد.

عباسپور خواستار توجه نظرات انجمن های شورایاری و به حساب آمدن آنها در تصمیم گیری ها شد.

اختیارات شورایاری ها را افزایش دهید

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: قوانین و اختیارات شورایاری برای خدمت رسانی بیشتر اصلاح شود.

لاله افتخاری با اشاره به اقدامات بسیار خوب شورایاری ها در سطح محلات افزود: شورایاری ها نشان دادند که بدون داشتن هزینه و بار مالی و با بهره گیری از افرادی که به وظایف خود آشنا هستند می توانند خدمات خوبی برای محلات داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه بهتر است برای گسترش خدمات شورایاری ها قوانین و اختیاراتی مناسب در نظر گرفته شود، گفت: بازنگری در قوانین و یا پرداخت بودجه لازم باعث گسترده شدن دافعه کاری این شوراها می شود.

وی تاکید کرد: نداشتن محدوده گسترده اختیارات گاهی اوقات باعث می شود که شورایاری ها در حریم کاری دیگران وارد شوند که در این زمینه لزوم مشخص شدن گستره کاری ضروری است.

افتخاری در ادامه خواستار کاندیدا شدن افرادی برای حضور در شورایاری ها شد که دلسوز، خادم و توانمند باشند و گفت: قوانین درست اختیارات و توانمندی، شرایط حضور افراد قدرتمند و دلسوز را در خدمت رسانی به مردم فراهم می کند.

شورایاری ها مشارکت ملی را شکل می دهند

عضو کمیسیون آموزشی و تحقیقات مجلس شورای اسلامی شورایاری ها را مبنای اشتراک مساعی و مشارکت دادن اقشار جامعه و نمایندگان آنها در مراحل تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور دانست.

طیبه صفایی خاطر نشان کرد: این حق مردم است که در فعالیت ها ، سیاست گذاریها و تصمیم گیری ها در سطح ملی منطقه ای ، استانی، شهری و محلی مشارکت فعال داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه مردم از طریق انعکاس مسائل و مشکلات محلی و منطقه ای می توانند مسئولین امر را مطلع کنند، تاکید کرد: انتخاب افرادی در این راستا به عنوان اعضای شورای شهر و در سطح محلات شورایاری ها ، می تواند نقش فعالی در حل مشکلات و هموار کردن مسیر خدمت رسانی داشته باشد.

وی افزود: هر چقدر بتوانیم مشارکت مردمی را در اداره امور و مراحل خدمت رسانی بیشتر کرده و مردم را در این مسیر دخالت دهیم موفق تر عمل کرده ایم.

صفایی با تاکید بر اینکه باید فرهنگ مشارکت مردم در جامعه افزایش یابد افزود: البته باید جایگاه و محدوده اختیار شورایاران مشخص شود تا انتظارات در این حیطه بررسی شود.

وی خواستار تثبیت جایگاه شورایاری ها شد و گفت: با تصویب قوانین مناسب ، موانعی که منجر به جلوگیری از ایفای نقش بهینه این انجمن ها می شود قطعا برداشته خواهد شد.

کد خبر 740980

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha