یحیی آل اسحاق در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ضرورتهای وجود شورای پول و اعتبار گفت: بسیاری از تصمیمات مهم در حوزه پولی و بانکی هم اکنون به مصوبه شورای پول و اعتبار نیاز دارند که متاسفانه این شورا سال گذشته در طرح ادغام شوراها توسط دولت منحل و مکانیزمی برای فقدان آن معرفی نشد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با تاکید بر رعایت پیش شرطهای لازم برای احیای این شورا در شرایط جدید اقتصادی کشور افزود: در همه جای دنیا سیاستهای پولی و مالی در محفلی جدای از سیستم دولتی شکل می گیرد، بنابراین احیای شورای پول واعتبار باید به گونه ای باشد که اعضای آن از نخبگان بدون وابستگی به دولت و احزاب بوده و به صورت تخصصی و علمی گزینش شوند.
وی تصریح کرد: هم اکنون سیاستهای پولی و بانکی دستخوش حوادثی استک ه با قابلیتهای اقتصادی همخوانی ندارد، در این راستا یکی از راه حل های ضروری، احیای شورای پول و اعتبار و گزینش افراد متخصص است چراکه این شورا باید از سایر تصمیم گیری های سیاسی و دولتی به دور باشد.
به گفته آل اسحاق، جنس مسائل پولی و بانکی از جنس مسائل سیاسی نیست و اگر قرار باشد جریانات سیاسی و اصحاب باشگاه سیاست بر مسائل پولی و مالی سیطره داشته باشند عواقب خطرناکی عائد کشور می شود.
این مقام مسئول در اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن تهران با انتقاد از اعلام دیرهنگام نرخ سود بانکی خاطرنشان کرد: نرخ سود بانکی از جمله عوامل تعیین کننده در شاخص های اقتصادی است که اگر بنا باشد این مولفه خارج از نظام بازار عمل کند قطعا تعادلات اقتصادی را بر هم می زند.
وی اظهار داشت: واگذاری بانکها به بخش خصوصی مدتی است که آغاز شده ولی به اندازه مطلوبی شکل نگرفته است؛ از سوی دیگر بانکداری کنونی ایران تحت فرمان متمرکز دولت شکل گرفته و بر همین اساس نیز تصمیمات مهمی نظیر نرخ سود بانکی در نظام آزاد بانکداری و براساس عرضه و تقاضا عمل نمی کند.
نظر شما