به گزارش خبرنگار مهر، رضا قراخانلو در نشست خبری امروز مسئولان کمیته ملی المپیک در محل سالن آمفی تئاتر آکادمی ملی المپیک ضمن بیان این مطلب هدف از برگزاری نشست با خبرنگاران را این چنین عنوان کرد: هدف از برگزاری نشست امروز روشن است، کاروان ورزشی ما از المپیک برگشته و امروز دور هم جمع شدیم تا به صورت خاص در مورد عملکرد این کاروان بحث و بررسی لازم را به عمل آوریم.
وی در ادامه افزود: ما روز سه شنبه از پکن به تهران بازگشتیم و تا آخرین ساعات این روز در جلسات مختلف به بحث و بررسی نشستیم. روز چهارشنبه نیز جلسه هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک برگزار شد تا امروز که فرصت پیدا کردیم در خدمت خبرنگاران باشیم و به ابهامات و سئوالات آنها پاسخ بگوییم.
رئیس کمیته ملی المپیک تاکید کرد: بر اساس نوع مدیریت خود خواهان این هستم که مسائل مربوط به کاروان اعزامی ایران به المپیک پکن با حوصله مورد نقد و بررسی قرار گیرد. نقدی که علمی و منصفانه باشد. این که قرار باشد نقاط ضعف و قوت خود را فراموش کنیم از نظر مدیریتی درست نیست. طالب این هستیم تا در سطوح مختلف عملکرد کاروان ایران در المپیک بررسی شود.
قراخانلو خاطرنشان کرد: پس از نشست هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک طی نامه ای به ریاست سازمان تربیت بدنی پیشنهاد کردیم کارگروهی با حضور نمایندگان کمیته ملی المپیک ،سازمان تربیت بدنی ، فدراسیون ها و کارشناسان خبره ورزشی تشکیل شود تا عملکرد کاروان ایران در المپیک را مورد نقد و بررسی قرار دهند.
وی اضافه کرد: نقد، تحلیل و ارزیابی ما از عملکرد ورزشکاران ایران درالمپیک پیش از رسیدن به تهران آماده بود این گزارش در 38 صفحه شامل تحلیلی دقیق، علمی و مدیریتی است.
رئیس کمیته ملی المپیک اذعان داشت: در چند روز گذشته فضایی خاص و احساسی بر ورزش کشور حاکم شد که در دو بخش بارز خلاصه می کنم: 1- نقدهای مفید و دلسوزانه و موثر که قطعا در عملکرد آتی ما تاثیرگذارخواهد بود جای دارد از آنهایی که نقد های مفیدی را برعملکرد ما داشته اند تشکرکنم. در بین بخش تاریکی هم مشاهده شد که آن هم اظهار نظرهایی ضعیف و بی بنیاد بود که به عقیده ما برای حال ورزش و جامعه مضر خواهد بود. این نقدها که بعدها دروغ بی اطلاع تا غرض ورزی را شامل می شد نه تنها به ورزش کمک نمی کند بلکه در نهایت به ضرر کل جامعه تمام خواهد شد.
قراخانلو ادامه داد: نوع نگاه این نقدها برای عامه مردم روشن است. از این پس بنا نداریم مطالبی که ارزش پاسخگویی را ندارد را مطرح کنیم افرادی که احساس می کنند با تهمت و حرفهای دروغ کوچک بودن و ضعف های خود را پوشش می دهند و می توانند از این آب گل آلود ماهی بگیرند قطعا در اشتباه هستند.
وی ارکان ورزش ایران را این کمیته ،سازمان تربیت بدنی و فدراسیون های ورزشی عنوان کرد و گفت: همانطور که پیروزی های استثنایی در دوحه این ارکان سهمیم بودند در ناکامی امروز ورزش نیز تمام آنها سهم مشترک دارند.
رئیس کمیته ملی المپیک این موضوع را منطقی و روشن عنوان کرد و گفت: ما با بیان این مسائل به دنبال این نیستیم که سهم خود را در ناکامی های اخیر ورزش پنهان و کوچک کنیم می خواهیم در این بین سهمی بیشتر را بر عهده بگیریم.
قراخانلو خاطرنشان کرد: از نظر مدیریتی به دنبال آن هستیم که ضعف های کاروان ورزشی ایران را یافته سهم نهادهای مختلف را بدون غرض ورزی در این ناکامی مشخص کنیم تا در آینده ورزش کشور را تضمین کنیم.
وی نقش کمیته ملی المپیک در اعزام ورزشکاران به بازیهای 2008 پکن را در دو بخش عمده مدیریتی و فنی خلاصه کرد ،گفت: بخش مدیریتی مربوط به جمع آوری ورزشکاران ،اعزام و بازگشت آنها به المپیک بود که بدون مشکل انجام شد.
رئیس کمیته ملی المپیک ابعاد فنی حضور ایران در بازیهای المپیک 2008 پکن را نیز این چنین تشریح کرد: در بعد فنی با 14 رشته در المپیک حضور یافتیم. ورود ما به بازیهای المپیک خوب وامیدوار کننده بود که نباید آن را بی ارزش کنیم. کشور ما برای اولین بار در 14 رشته درالمپیک حضور یافت. برخی از رشته ها اولین بار بود که حضور در پیکارها را تجربه می کردند که این نقطه امیدی است برای ورزش ما در این بین حضور سه خانم ورزشکار در المپیک نیز ارزشمند بود.
قراخانلو تاکید کرد: در جمع بندی کلی از مدال هایی که از ابتدا توسط جعفر سلماسی در المپیک کسب کرده ایم تا 12 سال گذشته تنها دو رشته وزنه برداری و کشتی مدل آوران ایران از المپیک بودند تا 12 سال پیش که ورزش تکواندو نیز به جمع رشته های مدال آور ایران در این آوردگاه اضافه شد. این نشان می دهد که کشورمان تنها در سه رشته توانایی کسب مدال در المپیک را دارد و وقتی که یک یا دو رشته از این رشته ها تحت تاثیر قرار می گیرند معدل و میانگین عملکرد کاروان ورزشی ایران تحت تاثیر منفی قرار می گیرد. در این دوره کشتی ما با یک وضعیت عجیب و استثنایی در المپیک حضور یافت که تحلیل خود را می طلبد. ضعف این رشته ورزشی عملکرد کاروان ورزشی ایران را تحت تاثیر منفی قرار داد.
وی تاکید کرد: در رده بندی مدال ها ما توانستیم جایگاه 51 را کسب کنیم اگر یک مدل طلا به این مدل ها اضافه می شد به جایگاه 36 صعود می کردیم. اگر دو طلا بیشتر می گرفتیم جایگاه 27 را به خود اختصاص می دادیم که از المپیک آتن نیز جایگاهمان بهتر می شد.
رئیس کمیته ملی المپیک مدال المپیک را راهنمای عمل برای ارزیابی ورزش یک کشور عنوان کرد و افزود: در بین کشورهای آسیایی یازدهم شدیم و کشورهایی چون مغولستان ،تایلند ،کره شمالی ،ازبکستان ، اندونزی ،هند و ... ازما بالاتر ایستاده اند. در این بین ما نیز جایگاهمان از کشورهایی چون سوئد، یونان و لیتوانی بالاتر ازبود آیا این رده بندی ها نشان دهنده توسعه ورزش این کشورهاست.
قراخانلو کسب مدال در المپیک را به تنوع رشته ها و درخشش تک ستاره ها خلاصه کرد و گفت: قویا تاکید می کنیم مدال المپیک بالاترین ارزش و شاخص مهم در ورزش است مدالهای المپیک ارزش زیادی در ورزش قهرمانی دریک کل منجسم دارد که شامل رشته های مختلف و مسابقات گوناگون است که بازیهای المپیک را نیز شامل می شود.
نظر شما