به گزارش خبرگزاری مهر، محققان ژاپنی ثابت کردند که وجود سلولهای جدید در مغز در فرایند یادگیری ضروری و حیاتی است.
محققان برای اثبات این امر در موشها صفتی ژنتیکی را فعال کرده که بعد از مصرف دارویی خاص، سلولهای جدید ساخته شده در هیپوکامپوس مغز، عامل حیاتی در یادگیری و حافظه به واسطه تولید نوعی پروتئین از بین می رفتند.
سپس گروه تحقیقاتی به بررسی میزان توانایی موشها در یافتن حفره های پنهان شده پرداخته و متوجه شدند که موشها معمولا حفره ها را بعد از 2 یا 3 روز تمرین به یاد آورده و برای یک هفته آن را به یاد دارند اما بعد از گذشت این زمان مکان حفره ها را به کلی از یاد می برند.
در تحقیقات بعدی محققان تولید سلولهای جدید در پیازهای بویایی جانور را - منطقه ای که مغز به کمک آن بوها را تشخیص می دهد- قطع کرده و مشاهده کردند که با وجود انقباض پیازهای بویایی، موشها هنوز قادرند تفاوت میان دو بوی نزدیک به هم را تشخیص داده و آنها را به یاد بیاورند.
بر اساس گزارش نیو ساینتیست، نتیجه به دست آمده نشان می دهد که سلولهای پیازهای بویایی نسبت به سلولهای هیپوکامپوس از اهمیت کمتری برای ایجاد حافظه و یادگیری برخوردار بوده و نقش سلولهای جوان هیپوکامپوس بسیار حیاتی است.
به گفته دانشمندان نتایج این تحقیقات اولین مدرک به دست آمده مبنی بر اهمیت فعالیت سلولهای جوان مغز در یادگیری و قدرت حافظه خواهد بود.
نظر شما