يك روانشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اينكه اضطراب در وجود اكثريت دختران وجود دارد، گفت : حالت اضطراب به خصوص در بين دختران ايراني ناشي از محدوديتهاي است كه اكثر آنان در جامعه با آن مواجه هستند و اين امر مي تواند مشكلات اساسي را در شخصيت آنها شكل دهد .
دكتر شيوا دولت آبادي ادامه داد : درشرايط كنوني پسران در جامعه آزادي عمل بيشتري دارند و با محدوديتهاي دختران مواجه نيستند در حالي كه اعمال محدوديت شديد دختران در جامعه مي تواند عاملي براي بروز اضطراب در وجود آنان شود و به دنبال آن ناهنجاريهاي ديگري در شخصيت فرد خود را نمايان خواهد كرد .
وي گفت : برخي خانواده ها اهميت بيشتري براي پسران خود قائل هستند و در مقابل دختران را دائما مورد سرزنش قرار مي دهند و شخصيت آنان را در مقابل ديگران تضعيف مي كنند و همين امر عاملي مي شود تا حس افسردگي و حتي اضطراب در وجود آنان تقويت شود .
وي گفت : شخصيت عاطفي و احساسي دختران ايجاب مي كند كه والدين توجه بيشتري به آنان داشته باشند و از طريق گفتگو با دختران سعي كنند حالت اضطراب و ترس از آينده را در وجود آنان سركوب كنند.
دولت آبادي با بيان اينكه سطح آگاهي والدين را بايد نسبت به خطرات وجود حس اضطراب در دختران افزايش دهيم ، خاطر نشان كرد : با توجه به اينكه اضطراب مي تواند عاملي براي ايجاد افسردگي شود و شور وشوق زندگي را در وجود آنان كاهش دهد بايد آگاهي والدين را در جامعه نسبت به اين موضوع از طرق مختلف افزايش دهيم .
گفتني است تحقيقات سازمان ملي جوانان همچنين نشان مي دهد شور زندگي در دختران 4/3 و پسران 4/4 درصد است كه اين امر بيانگر اين است كه شور زندگي در بين دختران كمتر از پسران است .
نظر شما