۱۳ شهریور ۱۳۸۷، ۱۱:۲۰

کیومرث هاشمی در نشست خبری:

از کشتی انتقاد نکنم به آن ظلم کرده ام / این بودجه کفاف ورزش را نمی دهد

از کشتی انتقاد نکنم به آن ظلم کرده ام / این بودجه کفاف ورزش را نمی دهد

رئیس مرکز توسعه ورزش قهرمانی گفت: اگر من به عنوان معاون سازمان از ناکامی کشتی در المپیک انتقاد نکنم به این رشته ورزشی ظلم کرده ام.

به گزارش خبرنگار مهر، هاشمی در خصوص عملکرد کاروان ورزشی ایران در المپیک گفت: واقعیت این است که در المپیک نتیجه لازم را کسب نکردیم. در این خصوص نباید تعریف کنیم، باید ایرداد ها را بگوییم که اگر نگوییم تهدیدی بزرگ برای ورزش کشور وجود دارد. باید از این تهدید فرصتی برای رشد و ایجاد امید در جهت تحول ورزش کشور استفاده کنیم.

رئیس مرکز توسعه ورزش قهرمانی با انتقاد از افرادی که شاخص ورزش قهرمانی هر کشور را مدال المپیک عنوان کردند تاکید کرد: مدال المپیک تنها یک شاخص از شاخص های موفقیت یک کشور در ورزش قهرمان است.

وی با بیان اینکه ایران برای اولین بار بدون وایلد کارت و با حضور 55 ورزشکار در میدان المپیک حاضر شده بود تاکید کرد: تعداد رشته های ما در المپیک از 9 به 14 رسیده بود. در برخی از رشته ها چون بدمینتون و تنیس روی میز برای اولین بار درالمپیک شرکت کردیم، بسکتبال ایران در المپیک 1945 در حسرت حضور در المپیک بود. موفق به کسب سهمیه شد اینها نقاط مثبت ورزش قهرمانی ماست و کارهای خوبی که انجام شده نباید از کنار آن به سادگی گذشت.

هاشمی خاطرنشان کرد: چه کسی می تواند حرکت روبه رشد دوومیدانی را پنهان کند مگرما می توانیم بگوییم بدمینتون ما ناموفق بوده است. در برخی از رشته ها ورزشکاران ما برای اولین بار حضور درالمپیک را تجربه می کردند. با این شرایط نباید از آنها انتظار بیش از حد داشت. امسال برای اولین بار بانوان ایرانی بدون وایلدکارت موفق به کسب سهمیه شدند . خانم تکواندوکار ایرانی  در رقابت های المپیک مبارزات خوبی از خود به نمایش گذاشت که جای تقدیر دارد. تیراندازی با کمان در ایران کمتر از 4 سال سابقه فعالیت دارد اما با این وجود موفق به کسب دو سهمیه شد. قایقرانی ایران تا به امروز هیچ حرفی برای گفتن نداشت اما خانم هما حسینی بانوی محجبه ایرانی علاوه بر کسب سهمیه درمیدان المپیک حضور پیدا کرد. تمام اینها نشان دهنده ارتقا سطح کیفی ورزش ایران و دیگر رشته ها به غیر از کشتی ، تکواندو و وزنه برداری است.

وی در خصوص عملکرد دیگر رشته های ورزش کشورمان در بازیهای المپیک گفت: در تکواندو از مجموع 4 سهمیه المپیک برای اولین بار سه سهیمه کسب کردیم در این بین هادی ساعی توانست در دو وزن بالاتر از وزنی که در آن موفق به کسب مدالهای طلا و برنز المپیک شده بود موفق به قهرمانی شود که نشان دهنده قابلیت های این ورزشکار است. متاسفانه در زمانی که فدراسیون تکواندو از برگزاری دیدار  انتخابی بین ساعی و کرمی خودداری کرد فشارهای زیادی روی ما بود. از مجلس شورای اسلامی نامه ای به سازمان تربیت بدنی آمد، کارشناسان تحلیل های مختلفی نوشتند اما ما به فدراسیون تکواندو و به انتخابش احترام گذاشتیم که نتیجه اش قهرمانی ساعی بود.

هاشمی با بیان اینکه سازمان تربیت بدنی از تیم ملی تکواندو انتظار کسب تنها یک مدال داشته و آن نیز در کارزار پکن محقق شده است افزود: از تیم وزنه برداری نیز انتظار دستیابی به یک مدال داشتیم و با توجه به اتفاقی که برای رضازاده افتاد دستیابی به این هدف غیرممکن شد.

رئیس مرکز توسعه ورزش قهرمانی با ابراز رضایت از عملکرد تیم ملی دوومیدانی ایران درالمپیک گفت: دردوومیدانی از بین 7 نفر انتظار داشتیم احسان حدادی با توجه به رکوردهایی که از خود بر جای گذاشته بود مدال کسب کند اما به دلیل مصدومیت، این دوومیدانی کار جوان ازدستیابی به مدل ناکام ماند متاسفانه او از همه ما به علت این ناکامی ناراحت تر است شاید اگر پرتاب خطای حدادی یک متر آن طرف تر پرتاب می شد او به مرحله نهایی راه پیدا می کرد و به مدال می رسید.

هاشمی با انتقاد از عملکرد تیم ملی کشتی ایران در المپیک گفت: از مجموع 48 مدالی که کشور ما در 14 دوره حضور در المپیک نصیب خود کرده بین 32 تا 33 مدال مختص کشتی بوده است که 70 درصد مدال های المپیکی ایران را شامل می شود با این شرایط طبیعی است که جامعه ورزشی ایران از ناکامی کشتی در المپیک ناراحت  می شود. ناکامی کشتی ضرورت خروج از اتکا به سه رشته کشتی، تکواندو و وزنه برداری را به اثبات رساند و این که بتوانیم رشته های مدال آور خود در المپیک را به حداکثر 10 رشته ورزشی برسانیم. دستیابی به این هدف در دراز مدت ممکن است و ورزش قهرمانی ما را به توسعه پایدار می رساند.

رئیس مرکز توسعه ورزش قهرمانی با تاکید دوباره بر اینکه در کشتی موفق نبوده ایم، گفت: نمی خواهم وارد علل عدم موفقیت کشتی در المپیک شوم و بررسی و اظهارنظر در این خصوص را به خانواده کشتی واگذار می کنم اما باید بگویم ما از یزدانی خرم انتظاری بیش از این داشتم. انتظار داشتیم سوریان پس از سه قهرمانی جهان در المپیک هم به مدال برسد و روند رو به رشد خود را ادامه دهد. ما تقوی را مدعی حضور در فینال می دانستیم اما ... . ما نباید تعارف کرده و ناکامی کشتی در المپیک را کتمان کنیم. اگر من به عنوان معاون سازمان بگویم کشتی خوب نتیجه گرفته است به ورزش ظلم کرده ام، به کشتی ظلم کرده ام و به خودم ظلم کرده ام.

وی در این خصوص ادامه داد: من به عنوان یک کارشناس ورزشی اعتقاد دارم پس از انقلاب فدراسیون کشتی 10 تا 11 رئیس داشته است. از مجموع این 11 نفر به جز یزدانی خرم و ترکان باقی روسا از خانوداه کشتی بوده و همه از بزرگان و افتخارآفرینان کشتی کشور بوده اند. اما عمق مدیریتی آنها میانگین اش کمتر از 2 تا 5/2 سال بوده است. این نشان می دهد که کشتی نیاز به یک وفاق و همدلی دارد. این یعنی در کشتی یک فکر حاکم نیست. خانواده بزرگ کشتی براداران خادم دارد، صنعتکاران، دبیرو برزگر دارد آنها باید دور هم جمع شوند و بدون رودربایستی ضعف ها را بگویند تا مشکلات را حل کنیم. لازمه موفقیت در کشتی وفاق و همدلی که من به عنوان معاون سازمان تربیت بدنی حاضرم برای ایجاد این فضا در کشتی پیشقدم شوم.

وی با بیان اینکه اعتبارات اختصاص یافته به ورزش کفاف 49 فدراسیون و بیش از هشت هزار هیئت ورزشی را نمی دهد، با طرح این سئوال که ورودی های ورزش ما کدام سازمان ها هستند گفت: ورودی های ورزش ما وزارت آموزش و پرورش، وزارت کار، نیروهای مسلح و... هستند اما در خروجی ورزش فقط سازمان تربیت بدنی و تا اندازه ای کمیته ملی المپیک دیده می شود. متاسفانه در این خصوص خلا داریم که در آینده باید جبران شود.

کد خبر 743390

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha