به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اینترنتی محیط، در این بیانیه گفته شده است: ما بار دیگر تاکید می کنیم که با هر توافقنامه امنیتی که منافع عالی ملت عراق به ویژه حاکمیت قانون بر هر اجنبی و نیز تعیین جدول زمانی برای خروج نظامیان اشغالگر را در نظر نداشته باشد، مخالف هستیم.
در ادامه بیانیه آمده است: نیروهای اشغالگر در این مدت باید تحت فرمان نیروهای عراقی قرار بگیرند و تمامی بندهای این توافقنامه باید واضح و به دور از ابهام و مبتنی بر منافع ملت، استقلال و حاکمیت عراق باشد و تشخیص این موضوع تنها باید با موافقت و امضای مراجع عالیقدر در نجف اشرف صورت گیرد.
در بخش دیگر بیانیه به شدت بر تحمیل توافقنامه امنیتی در سایه اشغالگری و حضور نظامی آمریکا در عراق مخالفت شده است.
هیئت علمای مسلمین عراق در پایان بیانیه از موضع نوری المالکی نخست وزیر که بر منافع عالی ملت عراق و لزوم خروج نیروهای اشغالگر از عراق تاکید دارد؛ قدردانی کرده است.
نوری المالکی نخست وزیر عراق و جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن درجریان است و قرار است در تابستان امسال به آینده برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
نظر شما