به گزارش خبرنگارمهر از گرگان، محسن یحیایی ظهر شنبه در نشست با اعضای شرکتهای تعاونی صیادی این استان افزود: حمایتهای همه جانبه از صیادان، بازسازی ذخایر آبزیان تهدید شده از طریق تکثیر مصنوعی و نظارت بر فعالیت صیادان پره و صیادان خاویاری از عمده راهها برای توسعه و تثبیت شغل صیادی است.
وی اظهار داشت: اکنون 20 شرکت تعاونی با یکهزار و ۳۹۳صیاد در این استان فعالیت دارد که صید ماهیان دریای خزر در سواحل این استان به این شرکتهای تعاونی واگذار شده است.
وی تصریح کرد : این شرکتهای تعاونی، به روش پره در مناطق میانکاله، خواجه نفس و گمیشان از اواخر مهر تا اواسط فروردین به مدت ۶ماه اقدام به صید ماهیان میکنند.
به گفته یحیایی، توسعه تولیگری شیلات و واگذاری فعالیتهای تصدیگری به شرکتهای تعاونی از دیگراقدامات این اداره کل برای تثبیت توسعه شغل صیادی است.
معاون صید و صیادی اداره کل شیلات گلستان ادامه داد: برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی برای صیادان به منظور افزایش دانش فنی آنان و آشناسازی آنها با مقوله حفظ و بازسازی ذخایر از دیگر اقدامات در این زمینه است.
وی عنوان کرد: در گذشته دور، ماهیان استخوانی در سواحل دریای خزر به روش دامگستر صید میشد که با توجه به آسیبی که این روش به ذخایر ماهیان خاویاری وارد میکرد، روش دامگستر بتدریج منسوخ و روش صید پره جایگزین آن شد.
وی عمده صید صیادان در شرکتهای تعاونی را گونههای سفید، کفال و کپوربرشمرد و یادآور شد: صیادان منطقه در فصل صید ۸۷- 86یکهزار و ۴۲تن انواع ماهیان استخوانی صید کرده اند.
این مسئول شیلات گلستان، توسعه مشاغل جانبی، ساماندهی جامعه صیادی، اقتصادی کردن فعالیت صیادان، بهره برداری مناسب از ذخایر آبزی، تکثیر و رهاسازی گونه آبزیان، ایجاد تعاملات ملی و منطقهای با کشورهای دریای خزر و استفاده بهینه از صنایع شیلاتی را از دیگر تلاشها برای تثبیت شغل صیادی در استان ذکر کرد.
تولید سالانه محصولات آبزی گلستان حدود 15 هزار تن است.
نظر شما