آصف علی زرداری که پس از ترور خانم بی نظیر بوتو رهبر حزب مردم پاکستان ریاست این حزب را برعهده گرفت، بجای همسرش در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد و در نبرد با نواز شریف که در ماههای اخیر و بویژه پس از کشته شدن خانم بوتو در انتظار فرصتی برای از صحنه خارج کردن زرداری بود، پیروز شد.
رئیس جمهوری جدید پاکستان
شریف که یک قاضی را برای ریاست جمهوری آمریکا معرفی کرده بود، از ائتلاف حاکم در پاکستان خارج شد و به این ترتیب از محبوبیت خود کاست و در مواجهه با قدرت روبه افزایش زرداری نتوانست مقاومت کند و حکومت را واگذار کرد.
زرداری با کسب در مجموع 281 رای در انتخابات امروز اکنون رئیس جمهوری پاکستان است و توانایی انحلال مجلس و دولت و همچنین تعیین فرمانده ارتش، رئیس کمیسیون انتخابات و فرمانداران محلی را در اختیار دارد.
اکنون انفجارهای انتحاری که به شیوه ای تاکتیکی برای تروریست ها در پاکستان درآمده، به عنوان یکی از نگرانی های اصلی شهروندان پاکستانی به شمار می رود. زرداری که در دوران مبارزات انتخاباتی بر مبارزه هرچه سخت تر با این گونه افراد تاکید کرده، اکنون باید نشان دهد که می خواهد برای امنیت شهروندانش بجنگد.
در حالی که طالبان های افغانستان و پاکستان ارتباط بسیار نزدیکی در سال اخیر با هم پیدا کرده اند، مبارزه با آنها بسیار سخت تر شده و در گذشته ارتش پاکستان نتوانست گروههای مسلح را از پای درآورد.
به گفته تحلیلگران، مردم پاکستان در یک جنگ جدی با طالبان و گروههای مسلح وارد نشده اند زیرا از جان خود هراس دارند. انفجارهای انتحاری علیه قدرتمندان که مهمترین آنان خانم بی نظیر بوتو بود، ترسی را در میان این مردم بوجود آورد. اکنون زمان آن رسیده که حکومت جدید نشان دهد کشته شدن مردم بی گناه در این کشور به پایان رسیده است.
گسترش حملات انتحاری در پاکستان
در سال گذشته، حدود 2 هزار نفر در اثر انفجارها و حملات انتحاری در سراسر پاکستان جان خود را از دست دادند. امروز شنبه نیز و در پی پیروزی زرداری، یک انفجار انتحاری شمال پاکستان را به لرزه درآورد که دستکم 20 کشته و حدود یکصد زخمی برجا گذاشت. این حمله علیه نیروهای ارتش و ماموران پلیس پاکستان صورت گرفت.
در این راستا، زرداری می تواند از حمایت کشورهای همسایه قدرتمند خود ازجمله ایران برخوردار شود.
نظر شما