سید محمد جهرمی در گفتگو با مهر در خصوص سیاستهای اتخاذ شده برای جمع آوری چک پولهای چاپ و توزیع شده توسط بانکها در 7 سال گذشته گفت: سیاستهای اتخاذ شده، حق است و من از لحاظ اقتصادی این کار را قبول دارم.
وزیر کار و امور اجتماعی اظهار داشت: از سالهای 80-81 تا مرداد 87 حدود 12 هزار میلیارد تومان چک پول چاپ و توزیع شده که برخی در مجلس، خلق پول آن را 10 برابر برآورد می کنند؛ ولی اگر حداقل به اندازه خود پول یا کمتر از پایه پولی که الان 4.7 است، خلق پول برای آن در نظر بگیریم رقم به 48 هزار میلیارد تومان می رسد.
وی در ارتباط با جمع آوری 6 ماهه چک پولهای منتشر شده توسط بانک مرکزی تصریح کرد: 48 هزار میلیارد تومان منابع بانکی در گذشته به بخشهای مختلف پرداخت شده که برخی از آنها 5 ساله یا 15 ساله باید بازپرداخت شود؛ بنابراین جمع آوری 6 ماهه 48 هزار میلیارد تومان از نقدینگی بازار با توجه به شرایط تورمی و افزایش قیمتهای مواد اولیه در بازارهای جهانی بعید بوده و امکان پذیر نیست.
جهرمی به افزایش قیمتهای جهانی فولاد در سه سال اخیر اشاره کرد و افزود: قیمت فولاد در سه سال گذشته سه برابر شده و مس نیز به 4 برابر رسیده که این موارد می تواند در عرضه و تقاضا تاثیر داشته باشد.
وزیر کار و امور اجتماعی بر پرداخت منابع به طرحهای زود بازده تاکید کرد و گفت: در بررسی انحراف طرحها باید وضعیت مشخص باشد وگرنه از لحاظ تعداد 100 طرح می توانند 200 میلیارد تومان تسهیلات بگیرند، حال اگر یک طرح 2 میلیارد تومانی انحراف پیدا کند چقدر آمار انحراف دقیق است.
وی در خصوص آمار بانک مرکزی در خصوص طرحهای زود بازده بیان داشت: آمار بانک مرکزی از تحقق بهره برداری 63.8 درصدی طرحها حکایت دارد و این در حالی است که اعلام شده 5.1 درصد طرحها آماده بهره برداری، 23.3 درصد در حال ساخت و تجهیز، تعطیلی دائم 4 صدم درصد، تعطیلی موقت بر اساس فصل و یا نبود سرمایه در گردش که انحراف محسوب نمی شود، 2.6 درصد و جمع عدم انطباق مصرف تسهیلات با مفاد قرارداد ها 4.1 درصد است.
نظر شما