به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: در بین چالشهای پیش روی " آصف زرداری" رئیس جمهور جدید پاکستان می توان به این موارد اشاره کرد:
شبه نظامیان
دولت پاکستان باید به فشارهای غرب برای مقابله با طالبان و القاعده که به مواضع پاکستان و افغانستان حمله می کنند پاسخ دهد، البته بدون آنکه طغیان گروههای قبیله ای را تحریک کند.
مشکلات اقتصادی
پاکستان تحت فشار است تا برای مقابله با تورم بیش از 20 درصدی در این کشور اقدامی را انجام دهد. سرمایه گذاری و رشد اقتصادی سیر نزولی را طی می کند.
تکثیر سلاحهای هسته ای
زرداری به عنوان رئیس جمهور ریاست کمیته مشترک نظامی – غیرنظامی که سلاحهای هسته ای پاکستان را کنترل می کند، بر عهده خواهد داشت. وی همچنین با درخواستها برای آزادی " عبدالقدیر خان" پدر بمب اتمی پاکستان روبرو خواهد شد.
دموکراسی
انتخابات اخیر بازگشت پاکستان به حکومت غیرنظامی را 9 سال پس از کودتای نظامی " پرویز مشرف" رئیس جمهور سابق این کشور تکمیل می کند، اما پاکستان باید دموکراتیک تر باشد. زرداری با فشارها برای کناره گیری به عنوان رهبر حزب سیاسی خود و همچنین بازگرداندن قدرتهایی که مشرف از پارلمان گرفته بود، روبرو خواهد شد. تردیدها بر سر استقلال سیستم قضایی پاکستان باقی است.
هند
روند صلح با هند که از سوی مشرف آغاز شد، بدون حل موضوع اصلی در مناقشه دو کشور که همان کشمیر است، متوقف شده است. هند جاسوسان پاکستانی را به کمک در بمباران سفارت آن در کابل متهم می کند.
زنده ماندن
زرداری به دلیل نگرانی از سلامت خود به مقر دفتر نخست وزیری پاکستان تغییر مکان داده است و " بی نظیر بوتو" همسر وی در ماه دسامبر ترور شد. " یوسف رضا گیلانی" نخست وزیر پاکستان نیز اخیرا از یک ترور جان سالم به در برد. مشرف نیز چندین بار از سوء قصد جان سالم به در برده است.
نظر شما