۱۷ شهریور ۱۳۸۷، ۱۳:۰۶

توان رقابتی بنگاه‌های اقتصادی در معرض زوال است

رئیس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران هشدار داد: توان رقابتی بنگاه‌های اقتصادی به دلیل به کار نگرفتن نظام‌های نوین حسابداری مدیریت در معرض زوال است.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا سلامی که در چهارمین همایش سراسری حسابداری مدیریت سخنرانی می کرد با اعلام این مطلب افزود: متاسفانه در ایران بسیاری از بنگاه‌های دولتی و غیر دولتی هنوز حتی از مفاهیم حسابداری صنعتی استفاده نمی‌کنند تا جایی که صنایع عظیمی مانند صنعت نفت خود را بی نیاز از کاربرد این ابزار سودمند می‌داند.

وی ادامه داد: از آنجایی که در محیط رقابتی خواه ناخواه تحمیل شده بر اقتصاد ایران چاره‌ای جز به کارگیری نظام‌های نوین حسابداری مدیریت وجود ندارد و بدون آن بقای بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی به خطر خواهد افتاد، انجمن حسابداران خبره ایران در راستای رسالت خود در 23 و 24 مهر ماه امسال نسبت به برگزاری چهارمین همایش سراسری حسابداری مدیریت با عنوان محوری " نقش مدیریت هزینه و سنجش عملکرد در موفقیت بنگاه‌های اقتصادی" اقدام خواهد کرد.

سلامی با ابراز خرسندی از استقبال مدیران، مدیران مالی، حسابداران، حسابرسان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها از سه همایش قبلی تصریح کرد: سمینار پیش رو نیز قرار است مفاهیم و تکنیک‌های جدید حسابداری مدیریت و جایگاه آن در بنگاه‌های اقتصادی و آموزشی ایران مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ماده 5 قانون برنامه چهارم توسعه یادآور شد: ارتقای بهره‌وری در واحدهای صنعتی و خدماتی اعم از دولتی و غیر دولتی بدون تحول در نظام فعلی مدیریت بنگاه‌ها به یک نظام کارا و اثربخش غیر ممکن خواهد بود.

رئیس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران یادآور شد: با گذشت سه سال و نیم از اجرای قانون برنامه چهارم توسعه توفیق چندانی در ارتقای بهره‌وری در بنگاه‌های خصوصی و بنگاه‌های دولتی به دست نیامده است.

وی هشدار داد: توان رقابتی بنگاه‌های اقتصادی به دلیل به کار نگرفتن نظام‌های نوین حسابداری مدیریت در معرض زوال است.
وی علت موفق نبودن در ایجاد تحول در مدیریت کشور و ارتقای بهره‌وری در ایران را نظام اقتصادی غیر رقابتی متکی بر درآمدهای سرشار نفتی و بیماری‌های مزمن اقتصادی، از جمله تورم و علامت دهی نادرست قیمت‌ها به مدیریت کلان و مدیران بنگاه‌های کشور برشمرد.

وی از مهم‌ترین ابزارهای مهم برای تحول در ساختار مدیریت را از جمله حسابداری مدیریت عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه آنچه را که تا به امروز مسوولان مربوط و اکثر مدیران بنگاه‌ها به عنوان حسابداری به رسمیت شناخته‌اند، حسابداری مالی است که با وجود سودمند بودن در دنیای رقابتی کنونی تکیه صرف به داده‌های آن نمی‌تواند، رهنمود کافی برای مدیران، تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران باشد.

سلامی افزود: هر چند در نظام‌های حسابداری صنعتی تکیه عمده بر کارایی نیروی کار، ضایعات مواد و استفاده مطلوب از ظرفیت‌ تولیدی مورد توجه قرار می‌گیرد که کمک قابل توجهی به مدیریت برای کاهش قیمت تمام شده است، ولی این نظام نیز نمی‌تواند، اطمینان کافی برای بقای بنگاه ایجاد کند.

وی در خاتمه اظهار داشت : از این رو حسابداری صنعتی در جریان تکاملی خود به نظام حسابداری مدیریت ارتقا داده شد که در آن علاوه بر مسایل درون سازمانی فضای رقابتی بیرونی و الزامات محیطی بر بقا و موفقیت بنگاه مورد توجه قرار می‌گیرد و علاوه بر کارایی بحث اثربخشی و در نتیجه بهره‌وری هدف کاربرد این نظام است.

کد خبر 745442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha