۱۷ شهریور ۱۳۸۷، ۱۳:۴۱

کارنگی پیشنهاد داد:

لزوم استفاده از " راهبرد متوازن" در تعامل آمریکا با پاکستان

لزوم استفاده از " راهبرد متوازن" در تعامل آمریکا با پاکستان

یکی از مراکز پژوهشی غرب با تاکید بر لزوم استفاده از " راهبرد متوازن" در تعامل آمریکا با پاکستان توصیه هایی را نیز به رئیس جمهور آینده آمریکا ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، موسسه صلح کارنگی در تحلیلی نوشت: رئیس جمهور آینده آمریکا باید یک راهبرد متوازن را در قبال پاکستان دنبال کند ، راهبردی که همزمان دولت غیرنظامی را – به عنوان بهترین امید برای ثبات طولانی مدت پاکستان- بدون بی توجهی به ارتش تقویت می کند.

" آشلی تلیس" نویسنده این مطلب خاطر نشان کرده است: در حالیکه حمایت محکم آمریکا از دولت غیرنظامی پاکستان خطر تضعیف همکاری نظامی در تلاشهای آمریکا برای مقابله با تروریسم را در پی دارد، به رسمیت شناختن ارتش به عنوان محور مهم قدرت وضعیت کنونی را تقویت می کند؛ وضعیتی که موجب شد مرز افغانستان و پاکستان به پناهگاهی برای سازمانهای تروریستی تبدیل شود. مدیریت این مسئله کاری دشوار و در عین حال لازم برای موفقیت تعامل آمریکا با پاکستان است.

نویسنده توصیه هایی را به رئیس جمهور آینده آمریکا در تعامل با پاکستان ارائه کرده است که عبارتند از:

در زمینه حکومت:
* مرتبا با دولت دموکراتیک پاکستان به عنوان قدرت اول کار کند؛

* در سیاست احزاب میانجی گری نکند و به جای آن از تقویت دیگر نهادهای سیاسی از جمله بوروکراسی، قضایی ، جامعه مدنی و مجمع ها حمایت کند ؛

* رئیس جدید کاخ سفید کمک آمریکا برای آموزش عمومی پاکستان را افزایش دهد ، زیرا بهترین ابزار علیه افراطی گری مذهبی است.

در زمینه عملیات نظامی:
* به طور محرمانه اما با صراحت اعلام کند که ارتش و سرویسهای اطلاعاتی پاکستان باید همه روابط خود با گروههای تروریستی را قطع کنند و همچنین پیشنهاد همکاری دفاعی در ازای آن را مطرح کند؛

* به دولت پاکستان در ایجاد یک شورای امنیت ملی برای آشتی منافع امنیتی در حال رقابت کمک کند؛

* کمک امنیتی را در اولویت قرار دهد که تاکیدی بر جمع آوری اطلاعات و حرکت تاکتیکی است؛

* در ابتکار عملهایی سرمایه گذاری کند که پلیس محلی را تقویت می کند.

در زمینه روابط منطقه ای:
* بر عزم و اراده آمریکا در حفظ حضور طولانی مدت در پاکستان تاکید کند؛ 

 * آشتی و همکاری روزافزون اقتصادی بین هند و پاکستان را تشویق کند، زیرا رقابت بین این دو ثبات منطقه ای و توسعه اقتصادی را تهدید و ارتش پاکستان را بسیار تقویت می کند.

تلیس نتیجه گیری کرده است: حتی اگر اسلام آباد بخواهد بر مشکلات فوری مربوط به تروریسم غلبه کند، تغییر دائمی در پاکستان چندین دهه طول می کشد. در نتیجه اگر روند اوضاع در پاکستان به طرف یک حکومت خوب ، سیاست مسئولانه خارجی و استراتژیک و دیگر موارد پیش رود، آمریکا باید در این مسیر صبور و راضی باشد.

کد خبر 745452

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha