۱۸ شهریور ۱۳۸۷، ۹:۲۸

رمضان، فرصتی برای ارتباطهای گسترده اقلیت مسلمان غرب با جامعه؛ اخبار اقلیت مسلمان جهان

رمضان، فرصتی برای ارتباطهای گسترده اقلیت مسلمان غرب با جامعه؛ اخبار اقلیت مسلمان جهان

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: درحالی که میلیونها مسلمان جهان در ماه ضیافت الهی روزه‌داره بوده و قسمت اعظم اوقات خود را به امور معنوی و درونی می‌پردازند، اقلیت مسلمان که در کشورهای غربی به سر می‌برند همچنان ساخت مساجد بزرگ و اقامه نماز در مساجد نوساز خود را در اولویت قرار داده و اقدامات متنوعی برای برقراری ارتباط با جامعه غیراسلامی در این ماه در پیش گرفته‌اند.

مسجد نوساز کالیفرنیا اشتیاق مسلمانان برای رمضان را مضاعف کرد

جمعیت درحال رشد مسلمانان در شهر رانچو کوکامونگا کالیفرنیا رمضان امسال را با اشتیاق خاصی برگزار می‌کنند چرا که سرانجام مسجدی که مدتها در انتظار آن بودند ساخته شده و در این ماه مبارک قابل بهره‌برداری است.

طی سالها جامعه مسلمان این شهر خود را به اجبار برای نمازخواندن به خانه ای کوچک با دیوارهای گچی محدود کرده بود، اما ماه مبارک رمضان که از روز دوشنبه 11 شهریور ماه در آمریکای شمالی آعاز شده باعث شد تا مسجد تازه ساز این شهر مورد بهره برداری قرار گرفته و مسلمانان بتوانند نماز خود را در ساختمان تازه ساز این مسجد به جماعت اقامه کنند.

آخر هفته ای که گذشت کارگران ساختمانی به سرعت و با عجله سطوح مرمرین مسجد را صیقل انداخته و آخرین ردیف از سرامیکهای سقف مسجد را نصب کردند تا برای ماه مبارک رمضان آماده باشد . متصدیان این مسجد نگران بودند که این کار ساخت مسجد برای رمضان به پایان نرسد. این مسجد دارای دو مناره و یک گنبد است که گنجایش 1100 نمازگزار را دارد. مسلمانان این شهر اعتقاد دارند که ساخت این مسجد به موقع بوده است.

دکتر سهیب پاتیل یکی از بنیانگذاران این مرکز اسلامی اظهار داشت: طراحی این مسجد هدفمند بوده که توانسته با ترکیب سقف سازی کلیساهای جامع غربی و طاق های سنتی شرقی منظره جالبی خلق کند و باعث شود ما نیز سهم و حضور خود را به اعضای غیر مسلمان جامعه نشان دهیم.
 
ارائه راهبردهای پزشکی به مسلمانان روزه‌دار هلند

بیمارستانی در منطقه مهاجرنشین حومه آمستردام در هلند توصیه‌ها و راهبردهای لازم را به بیماران دیابتی که در طول ماه مبارک رمضان روزه‌دار هستند ارائه می‌کند.

السو مسترس سرپرست بخش ویژه دیابت در بیمارستان اسوتروارتزیکنهایس گفت: 1400 بیمار در این واحد تحت مداوا قرار دارند . هرسال این بیمارستان در این منطقه که دارای جمعیت قابل توجهی از مسلمانان است از بیماران می خواهد چند روز پیش از آغاز ماه مبارک رمضان برای تنظیم مجدد میزان مصرف داروی خود به این واحد مراجعه کنند.

فاطمه مالزی از پرستاران مسلمان این بیمارستان گفت: مسلمانان این منطقه نوبت استفاده داروی خود را با مشورت پزشک در ماه مبارک رمضان تغییر می دهند ما نیز به آنها توصیه های لازم را کرده، تسهیلات لازم را فراهم می کنیم . باید برای آنها توضیح دهیم که در قرآن نیز توصیه شده افرادی که بسیار بیمار هستند می توانند از روزه داری صرف نظر کنند.

این پرستار مسلمان همچنین افزود: نه تنها بیماران بلکه تماسهای تلفنی بسیاری از سوی همکاران پزشک و پرستار درباره اطلاع از این راهبردها با این بیمارستان گرفته می شود.

سرپرست این واحد همچنین کتابچه ای از توصیه های پزشکی تهیه کرده که پزشکان عمومی هلند می توانند از آن استفاده کنند. این راهنما به زبانهای ترکی و عربی نوشته و با هدف کمک به مسلمانانی منتشر شده که از دیابت رنج برده و اغلب به مدت چند هفته از سال را به کشور خود باز می گردند.

مسلمانان هلند یک میلیون نفر از جمیعت 16 میلیونی این کشور اروپایی را تشکیل داده اند.
 
نخست وزیر مالزی خواستار وحدت رهبران مدنی و دینی شد

نخست وزیر مالزی روز سه شنبه 12 شهریور ماه در دیدار با علمای مسلمان که از سوی دپارتمان توسعه اسلامی در مسجد منطقه فدرال، کوالالامپور انجام شد تصریح کرد: رهبران دینی و اجتماعی مسلمانان باید روابط خود را به حدی قوی کنند تا بتوانند مانع از پریشانی و آشفتگی امت اسلامی به ویژه در زمینه دین شوند.

احمد بداوی نخست وزیر مالزی گفت: روابط کاری نزدیک میان رهبران اجتماعی و دینی مسلمان می توانند از مناقشات دینی جلوگیری کرده تا انسجام دینی تضعیف نشود. در حالی که اسلام از مسلمانان خواسته به دنبال دانش حرفه ای باشند و خط مشی برای خود تعیین کنند، مسلمانان نیز باید خود را با دانش اسلامی تجهیز کرده و به درک این مطلب پی ببرند که دین چگونه می تواند زندگی آنها را بهبود بخشد.

احمد بداوی اظهار داشت که مسلمانان باید دانش اسلامی داشته باشند تا از رفتارهای منفی چون سهیم شدن در خشونت که در اسلام نیز مسلمانان از آن نهی شده‌اند پرهیز کند.آموزه های الهی از مسلمانان خواسته وظایف و مسئولیتهای خود را انجام داده و به شهروندانی مسئول و دوستدار صلح تبدیل شوند.اضطراب و پریشانی میان مسلمانان درباره موضوعات دینی باید به نوعی مورد اشاره قرار گیرد تا از ایجاد مشکل و فراهم کردن مانع در راه توسعه جلوگیری شود.

نخست وزیر مالزی در مراسم شب گذشته پیش از سخنرانی خود در اقامه نماز و افطار علما و رهبران اجتماعی مسلمانان در مالزی را همراهی کرد.

رمضان؛ فرصتی برای ارتباط اقلیت مسلمان غرب با جوامع

مسلمانان سراسر جهان ماه مبارک رمضان را با توجه ویژه‌ به اقدامات خیریه و برنامه‌هایی برای برقراری ارتباط نزدیکتر میان ادیان شروع می‌کنند، این امر درمیان اقلیت مسلمان غرب پررنگتر از سایر مسلمانان جهان است.

شورای روابط اسلامی- آمریکایی مستقر در واشنگتن به عنوان یکی از بزرگترین گروه های مدافع حقوق مدنی مسلمانان از مسلمانان خواسته در طول 30 روز ماه مبارک رمضان همسایگان غیرمسلمان خود را برای شرکت در مراسم افطاری دعوت کنند.

ابراهیم هوپر سخنگوی شورای روابط اسلامی - آمریکایی گفت: این ایده با هدف افزایش درک اسلام، سهیم شدن در تجربه ماه مبارک رمضان و زمانی است که قرآن کریم تلاوت می شود.

بسیاری از مسلمانان در ماه مبارک رمضان هدایای خود را به منظور خیریه اهدا کرده و در این میان برنامه های مختلفی که طرفداران بسیاری هم در میان غیر مسلمانان دارد اجرا می کنند. امسال، صدها مسلمان از سراسر ایالات متحده در برنامه " روز کرامت" در 18 شهر ایالات متحده تلاش کردند غذایی را برای گرسنگان بیخانمان تهیه کنند، برنامه هایی که با همکاری سازمان امداد اسلامی آمریکا مستقر در کالیفرنیا اجرا شد.

همچنین از روز شنبه 9 شهریورماه در لس آنجلس و سیاتل رویدادها و برنامه هایی با هدف فراهم کردن غذا و تجهیزات زمستانی برای 25 هزار نفر که نسبت به 20 هزار نفر سال گذشته افزایش یافته برگزار شده است.

عزیز جونجو برگزار کننده این مراسم در سیاتل گفت: برگزارکنندگان انتظار دارند چندین غذا توزیع کرده و تجهیزاتی را چون پانچو(ردای بلندی که آمریکای جنوبی ها بر تن می کنند) پتو، جوراب و تجهیزات بهداشتی برای یک هزار نفر در یک منطقه کارگر نشین فراهم شده است. این رویداد با حمایت خیرین مسلمان در 20 مسجد منطقه اجرا شد. هدف ما تنها توزیع مواد غذایی و تجهیزات زمستانی نیست بلکه می خواهیم احترام خود را به آنها نشان داده و زمانی را صرف صحبت با آنها و گوش کردن به داستان زندگی آنها اختصاص دهیم.

ساخت مساجد بزرگ ؛ ضرورت پاسخگویی به نیاز مسلمانان آمریکا

درحالی که تعداد مسلمانان در جامعه آمریکا روند رو به رشدی طی می‌کند، به همان میزان ضرورت ساخت مسجد برای پاسخگویی به نیاز این جمعیت مورد تأکید قرار می‌گیرد به‌طوری که اخیرا مساجد بسیار بزرگی در این کشور احداث شده تا تسهیلاتی برای جامعه مسلمان فراهم شود.

مساجد بزرگ ایالات متحده که در برخی از اماکن به یک ضرورت تبدیل شده برای اقامه نماز جمعه ساخته شده که می تواند بیش یک هزار تا سه هزار نفر را در خود جا دهد.

از سوی دیگر مسلمانان جامعه آمریکا برای فراهم کردن موجبات آسودگی مسلمانان و جلوگیری از ترافیک سنگین همچنین اقدام به راه اندازی شبکه های تلویزیونی ماهواره ای کرده اند که چون تجربه موفق مسیحیان به نیازهای دینی مسلمانان پاسخ گفته و آنها را در حل بسیاری از چالشهای پیش رو یار کند.

بیش از دو سوم مسلمانان آمریکایی را مهاجران تشکیل داده اند که بیشتر آنها اهل خاورمیانه بوده و ارزشها، رویکرد و هویت خود را در ظاهر و پوشش حفظ کرده اند.

یکی از مساجد بزرگ برای اقامه نماز ظهر روز جمعه فضای بزرگی از یک کنیسه در ویرجینیا اجاره کرده بود.

محمد مجید امام جمعه این مسجد در ویرجینیا فضای مشترک یک مسجد و کنیسه را یک تجربه کاملا منحصر به فرد توصیف کرد که در این نقطه از جهان شکل گرفته است.

جوانان مسلمان آمریکایی از حفظ سنت و در عین حال پذیرش برخی ارزشهایی که به دین آنها صدمه نمی زند از رویکردها و هویتهای اسلامی خود ابراز مسرت کرده و چون نیاکان خود بسیاری از امور چون ازدواج را در مساجد انجام می دهند.

مساجد ایالات متحده آمریکا همچنین چون مساجد بسیاری از نقاط جهان در ماه مبارک رمضان برای مسلمانان پررفت و آمد ترین مکان هستند که در طول تمام ساعات شبانه روز فعال بوده و هرگز درهای خود را نمی بندند.

اکران جهانی فیلم مستند "اسلام" 

فیلیم 50 دقیقه‌ای و مستند "اسلام" که از سوی دکتر بابر اعوان سناتور پارلمانی پاکستان ساخته شده هفته اول ماه اکتبر با هدف مبارزه علیه باورهای نادرست درباره اسلام در سطح جهان اکران خواهد شد.

بابر اعوان در این مورد گفت که وی وظیفه از بین بردن این سوء باورهایی که درباره کتاب آسمانی خود وجود داشته را حس کرده است. پس از تبلیغات ضد اسلام و بی پایه که علیه حضرت محمد (ص) در رسانه های غربی به راه افتاد، تصمیم به ساخت این فیلم را عملی کردم.

این سناتور پاکستانی گفت که فیلم مستند تحقیق محور وی به تمام مسائل پیش روز مسلمانان چون جهاد و تبلیغات منفی درباره این موضوعات پرداخته است.

اعوان یادآور شد که در این فیلم مستند هیچ هنرپیشه ای ایفای نقش نکرده بلکه تمام فیلم دربرگیرنده دیدگاه های بسیاری از علمای برجسته دینی است که در مؤسسات اسلامی معتبر مستقر و فعال هستند.

وی تصریح کرد: فیلم مستند " اسلام" در شهرهای مختلف اروپایی به زبانهای اردو و انگلیسی فیلمبرداری شده و علاوه بر پاکستان در امارات متحده عربی، بریتانیا و عربستان اکران خواهد شد.
 
تأکید بر ضرورت حضور سیاسی مسلمانان آمریکا در جامعه

سیاستمداران مسلمان آمریکا از جامعه اسلامی این کشور خواستند از نظر سیاسی فعال شده تا بتوانند نقشهای بزرگتری از نظر سیاسی در این کشور برعهده گیرند.

 کیث الیسون نخستین سناتور مسلمان در کنگره آمریکا طی سخنرانی خود در همایش سالانه انجمن اسلامی شمال آمریکا گفت: اعتقاد دارم اگر انرژی استعداد و خلاقیت مسلمانان به هدر رود هیچ اقدامی نمی توانیم انجام دهیم.

الیسون تصدیق کرد با نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اهمیت سیاسی مسلمانان آمریکایی به نحو قابل توجهی رشد می کند.

آندری کارسون که ماه مارس گذشته به عنوان دومین سناتور کنگره آمریکا انتخاب شده بود نیز در این جلسه سخنرانی کرد.

سیاستمداران مسلمان در این جلسه راهکارهایی را برای سامان دادن به جامعه اسلامی در تمام ابعاد فرآیند سیاسی ارائه کرده و از این جامعه خواستند در گفتگو با مسئولان سهیم شده و عضوی از نظام سیاسی شده، اقدامات سیاسی انجام داده و از نامزدهای انتخاباتی خود حمایت کنند.

الیسون عدم وحدت مسلمانان را یکی از چالشهای بزرگ جامعه مسلمان آمریکا دانست و از آنها خواست به مساجد بازگشته از تمام مسلمانان برای وحدت و شناسایی یکدیگر دعوت کنند.

اینگیرید ماتسون رئیس انجمن اسلامی شمال آمریکا نیز طی سخنرانی خود وحدت و غلبه بر تفاوتها را خواستار شد و به عنوان مثال به جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی اشاره کرد که موفقیت آن در سایه کنار گذاشتن تفاوتهای فرقه ای و الهیاتی برای رسیدن به خیر مشترک حاصل شد.

ماتسون به عنوان نخستین زن و تازه مسلمانی که ریاست انجمن اسلامی آمریکای شمالی را برعهده داشته اعتفاد دارد رسیدن به شرایط مطلوبی از وحدت می تواند حقوق مسلمانان در جامعه را نیز احیا کند.

جایگاه زنان در اسلام مورد تأکید قرار می‌گیرد

انجمنی متشکل از زنان مسلمان آمریکایی که در رشته حقوق فعال هستند، این روزها فعالیت خود را بر نمایش تنوع قومی، دینی و مذهبی اسلامی متمرکز کرده و تلاش می‌کنند با احترام به تفاوتهای این تنوع به رفع باورهای نادرستی بپردازند که درباره زنان مسلمان وجود دارد.

این گروه متشکل از 6 زن مسلمان به عنوان " گروه حقوقی عمل" با فعالیتهای مختلفی تلاش می کند باورها شایع و رایج درباره زنان مسلمان را که بیش از سایر اقشار در جوامع دینی در معرض باورهای نادرست قرار دارند پاک کرده و حقیقت جایگاه آنها در دین اسلام را نشان دهند.

جانا هشام وکیل 41 ساله و بنیانگذار این گروه که عراقی - اسکاتلندی تبار است گفت: مردم تصور می کنند ما چقدر ضعیف هستیم که نمی توانیم دیدگاه شخصی خود را ابراز کنیم.

حنا موسابجی مسلمان 29 ساله هندی تبار و محجبه گفت: برخی نسبت به حجاب ما سوء ظن داشته و تصور می کنند پشت حجاب خود مخفی شده ایم.

مریم خان از دیگر اعضای این گروه اظهار داشت: گاهی برخی از مراجعین ما از توانایی های ما به عنوان مسلمان شگفت زده می شوند.

خان به عنوان وکیلی که همواره خواستار فعالیت در این رشته بوده گفت: مردم تصور می کنند ما از آموزش منع شده ایم و نمی توانیم در جامعه حضور یابیم.

این گروه از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد، اما از امسال خدمات حقوقی خود را به جامعه مسلمان در رابطه با مسائل مربوط به حقوق مدنی، شغلی، جنایی، خانوادگی و قوانین مهاجرت ارائه می کند. با توجه به جامعه پرجمعیت مسلمان که در شهر"پالوس هایتس" شیکاگو زندگی می کنند این گروه همواره سمینارهایی برای آموزش حقوق مسلمانان برگزار کرده تا مسلمانان به قوانین کشوری که در آن زندگی می کنند به خوبی آشنا شوند.

مسلمانان ایتالیایی برای مسیحیان هندوستان دعا می‌کنند

درحالی که ماه رمضان امسال با جشن یادبود مادر ترزا همزمان شده، متفکران و روشنفکران مسلمان در ایتالیا متعهد شدند برای قربانیان مسیحی که درگیر خشونت افراط‌گرایان هندو در هندوستان بوده‌اند دعا کنند.

مسلمانان در مسجد بزرگ رم اعلام کردند که برای برادران مسیحی خود که از تبعات خشونت و آزار و اذیتهای افراط‌گرایان هندو در ایالت اوریسا رنج می‌برند دعا خواهند کرد.

متفکران مسلمان طی بیانیه‌ای خود را برای دعا برای مسیحیان در روز گرامیداشت مادر ترزا متعهد کردند. پیش از این اسقفهای کاتولیک ایتالیا از مناطق اسقفی خواسته بودند روزی را انتخاب کرده تا مسیحیان ایتالیایی برای اعلام همبستگی با مسیحیان هندوستان روزه‌دار باشند.

احمد جیانپیرو ونسنزو رئیس انجمن متفکران مسلمان ایتالیا گفت: ما می‌خواهیم با گردهمایی و نیایش الگویی خوب و مناسبی را رقم زده و در این راستا از تمام مسلمانان می‌خواهیم دعوت ما را برای ملحق شدن به این نیایش بپذیرند.

کریم مزران استاد مطالعات خاورمیانه در دانشگاه جان هاپکینز در بولونیا اظهار داشت که این ابتکار عمل که با ماه مبارک رمضان و همچنین نماز جماعت روز جمعه همزمان شده است نشان دهنده این مطلب است که ادیان بیش از آنچه که می‌توان تصور کرد به یکدیگر نزدیک هستند.

کد خبر 745750

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha