سید "محسن حکیم" در گفتگو با مهر درباره این سؤال که با با توجه به پافشاری طرف آمریکایی بر خواسته های خود به ویژه موضوع مصونیت قضایی نظامیانش، سرنوشت توافقنامه امنیتی آمریکا و عراق چگونه خواهد بود؟ اظهار داشت : تا جایی که می دانم همچنان مشکلات جدی در این زمینه میان دولت عراق و آمریکا وجود دارد و همچنان مسائل کلیدی و سرنوشت ساز دراین زمینه لاینحل باقی مانده است و هنوز مذاکرات دور جدید آغاز نشده است .
وی افزود : شاید به جای امضای این توافقنامه، شاهد تمدید حضور نیروهای چند ملیتی از سوی سازمان ملل متحد درعراق باشیم.
حکیم درباره این سؤال که با توجه به این مشکلات اساسی و مسائل کلیدی آیا احتمال امضا نشدن این توافقنامه وجود دارد؟ گفت : با توجه به مشکلات جدی و اینکه زمان خیلی زیادی هم باقی نمانده و هنوز مسائل کلیدی، مشکلات اساسی و مسائل حساس لاینحل باقی مانده است و با توجه به اینکه دولت عراق و شخص آقای نوری المالکی متولی این پرونده هستند باید منتظر بمانیم .
مشاور رئیس بزرگترین فراکسیون پارلمان عراق تاکید کرد : عراقی ها تحت هیچ شرایطی با درخواستهای آمریکا موافقت نخواهند کرد،زیرا این موضوع مورد اجماع ملی اعم از کردها شیعیان و اعراب و تمام طیفها و قومیتهای ملت عراق قرار دارد همه به شدت مخالف دادن مصونیت و امتیازات ویژه به نظامیان آمریکایی هستند.
حکیم در ادامه گفتگو با مهر درباره کنفرانسی که بعثی ها و صدامیون در یک کشور عربی برگزار کرده اند و گفته می شود آمریکایی ها در صورتی که عراقی ها زیر بار توافقنامه امنیتی با شروط و خواسته های آمریکا نشوند، این افراد را تحریک کنند همانند انقلاب مخملی در برخی کشورها در عراق هم چنین طرحی را اجرا کنند و علیه دولت منتخب کودتا کنند، گفت : به نظر من اجماع ملی در عراق درباره این مسئله (توافقنامه امنیتی) وجود دارد و من فکر نمی کنم هیچ طرحی در این زمینه به موفقیت برسد زیرا اجماع ملی در عراق درباره این مسئله وجود دارد و ملت عراق و گروههای سیاسی این موضع واحد را دارند .
مشاور سیاسی رئیس بزرگترین فراکسیون پارلمان عراق با بیان اینکه اطلاعات خاصی درباره این خبر و صحت و سقم آن ندارد، افزود : من بعید می دانم به همین راحتی چنین طرحهایی اجرا شود، شاید اگر مثلا اختلافاتی بود چنین چیزی امکان داشت، ولی حالا که اجماع ملی وجود دارد اجرای چنین طرحهایی بعید به نظر می رسد.
حکیم درباره بحث قرارداد نظامی آمریکا با عراق و نگرانی برخی کشورها از جمله کویت که اعلام کرده است تجهز ارتش عراق به سلاحهای پیشرفته آمریکا امنیت و ثبات منطقه را به خطر می اندازد به مهر گفت : از جزئیات این خبر اطلاع ندارم، اما اطلاع دارم عراق درصدد خرید سلاح از چندین کشور است مانند چین، رومانی، فرانسه، صربستان و روسیه و کشورهای دیگر
با توجه به اینکه سلاحهای ارتش عراق یا از کار افتاده یا فرسوده شده یا به غارت رفته، بنابراین طبیعی است که ارتش عراق خود را در برابر تهدیدهای داخلی و خارجی مجهز کند .
وی خاطر نشان کرد : اما آنچه مهم است اینکه ارتش دیگر ارتش صدام نیست که بخواهد به کشورهای دیگر حمله کند، بلکه تنها در راستای حمایت از تمامیت ارضی، استقلال و حاکمیت عراق عمل خواهد کرد و تهدید کننده هیچ کشوری نیست، بلکه برعکس، سیاست عراق، سیاست حسن همجواری و احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر است و در قانون اساسی عراق به صراحت آمده است که تحت هیچ شرایطی عراق نباید به سکویی برای حمله به کشورهای دیگر تبدیل شود، بنابراین جای نگرانی نیست، قطعا با توجه به اینکه دولت عراق دولت منتخب با شرکت همه طیفها و قومیتها است؛ این دولت تهدید کننده کشورهای دیگر نیست.
نظر شما