عباسعلی پاکنژاد در گفتگو با مهر گفت: کاهش هزینه های تولید از طریق مدیریت مصرف نهاده ها و کاهش هزینه های کارگری از اهداف توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی است.
سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کاهش هزینه های تولید در محصولات مختلف متفاوت است افزود: درمحصولات مختلف کشاورزی به طورمیانگین از طریق مکانیزاسیون بین 30 تا 40 درصد کاهش هزینه های تولید محقق می شود، این در حالی است که در محصولی نظیر برنج که دارای هزینه های بالای کارگری است، به کارگیری مکانیزاسیون باعث کاهش بیش از 50 درصد هزینه های تولید می شود.
وی با اشاره به بهبود کمی و کیفی تولید در بخش کشاورزی با به کارگیری مکانیزاسیون در بخش عنوان کرد: این امراز طریق کاهش ضایعات و نیزافزایش کمی تولید به دلیل کشت هندسی و منظم محصول در مقایسه با روشهای سنتی حاصل می شود و به کارگیری مکانیزاسیون سبب ارتقای کمی و کیفی 20 تا 30 درصد تولیدات خواهد شد.
پاکنژاد افزایش بازده عوامل تولید را از دیگر اهداف توسعه مکانیزاسیون در سال جاری خواند و گفت: مکانیزاسیون قادربه مدیریت نهاده ها است و می تواند موجبات افزایش بهره وری در هر یک ازعوامل و نهاده های تولید را فراهم نماید، به عنوان مثال با به کارگیری بذرکاردر مقایسه با بذرپاشی درمحصولی نظیرگندم میزان مصرف بذراز350 کیلوگرم به 120 کیلوگرم درهکتار کاهش می یابد و به دلیل انجام کشت مکانیزه، افزایش تولید نیز به دلیل یکنواختی استقرار بذر در خاک حاصل می شود.
وی در رابطه با انجام به موقع عملیات و کاهش سختی کاردر کشت مکانیزه اظهارداشت: زمان عامل بسیار تعیین کننده ای در تولید محصولات کشاورزی به شمارمی آید و هرگونه تاخیر در انجام عملیات کشاورزی سبب کاهش تولید و افزایش ضایعات می شود؛ لذا به کمک مولفه مکانیزاسیون امکان انجام به موقع عملیات کشاورزی مطابق با تقویم های زارعی و باغی میسر می شود.
به گفته سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی یک روزدیر برداشت محصولاتی نظیرغلات منجربه کاهش یک درصدی تولید خواهد شد.
وی تصریح کرد: مکانیزاسیون عامل کاهنده کاری بوده، به نحوی که زراعت سنتی برنج حدود 95 نفر روز کار می برد که با به کارگیری کشت مکانیزه این تعداد به 21 نفر روز در هکتار تقلیل می یابد.
نظر شما