۲۳ شهریور ۱۳۸۷، ۱۰:۴۵

اختصاصی مهر /

رتبه بندی کشورهای دنیا در علوم پزشکی بالینی، فیزیک، شیمی و زمین شناسی

رتبه بندی کشورهای دنیا در علوم پزشکی بالینی، فیزیک، شیمی و زمین شناسی

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری وضعیت کشورهای دنیا را در تولید علم رشته های پزشکی بالینی، شیمی، فیزیک و زمین شناسی را اعلام کرد که بر این اساس کشورهایی چون ایالات متحده آمریکا، ‍ژاپن،‌ آلمان،‌انگلیس،‌ فرانسه و چین گوی سبقت را ربوده اند.

رتبه بندی کشورهای دنیا در رشته پزشکی بالینی

رتبه بندی کشورها در علوم زمین:
1- ایالات متحده آمریکا
2- ‍انگلیس
3- آلمان
4- ژاپن
5- فرانسه
6- ایتالیا
7- هلند

دکتر جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره میزان تولیدات علمی کشورهای دنیا در رشته های پزشکی بالینی، فیزیک، شیمی و زمین شناسی طی سالهای اخیر افزود: بررسی رشد علمی 20 کشور برتر تولید کننده علم در حوزه پزشکی بالینی نشان می دهد که ایالات متحده از 1998 تا 30 آوریل سال 2008 با تولید 679 هزار و 178 مقاله و استناد 10 میلیون و 598 هزار و 7 مورد به این مقالات در جایگاه نخست قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: پس از ایالات متحده به ترتیب نام کشورهای توسعه یافته ای همچون انگلستان، آلمان، ژاپن، فرانسه، ایتالیا، هلند، استرالیا، سوئد، سوئیس، اسپانیا، بلژیک، دانمارک، اسکاتلند، اتریش، و نروژ مشاهده می شود. رژیم اشغالگر قدس نیز در این رشته در مرتبه 18 و جمهوری خلق چین در جایگاه 19 قرار دارند.

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری به مهر گفت: جمع مقالات چین در حوزه پزشکی بالینی در دوره زمانی مزبور 36 هزار و 737 مورد است که در مجموع 259 هزار و 523 استناد به این مقالات صورت گرفته و نسبت استنادها به هر مقاله 9/14 است.

رتبه بندی کشورهای دنیا در رشته فیزیک

وی با اشاره به تولیدات علمی دنیا در حوزه فیزیک اظهار داشت: در دوره زمانی 10 ساله یعنی 1997 تا 2007 در بین 20 کشور برتر تولید کننده علم در رشته فیزیک جمهوری خلق چین در جایگاه هشتم، کره جنوبی سیزدهم، هلند پانزدهم، رژیم اشغالگر قدس هفدهم و برزیل در مرتبه نوزدهم قرار دارد.

مهراد اضافه کرد: این کشورها به ترتیب 86 هزار و 679، 32 هزار و 313، 28 هزار 786، 140 هزار و 40 و 19 هزار و 956 در رشته فیزیک تولید کرده اند. نسبت استناد به هر یک از مقالات به طور متوسط 48/6 است.

رتبه بندی کشورهای دنیا در رشته شیمی

رتبه بندی کشورها در رشته شیمی:
1- ایالات متحده آمریکا
2- ‍ژاپن
3- آلمان
4- انگلیس
5- فرانسه
6- چین

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری به تشریح وضعیت تولیدات علمی کشورها در رشته شیمی پرداخت و گفت: در دوره زمانی 1997 تا 31 دسامبر2007 یعنی در یک دوره زمانی 11 ساله، 92 کشور در تولید علم شیمی مشارکت داشته اند ایالات متحده با تولید 230 هزار و 583 مقاله با مجموع 3 میلیون و 462 هزار و 440 استناد یعنی به ازای هر مقاله 02/15 استناد مقام اول را به خود اختصاص داده است.

وی اضافه کرد: ژاپن در قاره آسیا کشوری است که به دلیل استنادهای بیشتر در مقام دوم قرار دارد. مجموع تولیدات علم شیمی در این کشور 121 هزار و 580 و استنادهای صورت گرفته به این مقالات بالغ بر یک میلیون و 144 هزار یعنی به ازای هر مقاله 41/9 استناد است.

مهراد رتبه کشورهای آلمان، انگلستان، فرانسه، چین، ایتالیا، اسپانیا و کانادا در رشته شیمی را به تربیت سوم تا دهم اعلام کرد و به مهر گفت: چین از نظر تولید علم در حوزه شیمی در بین 10 کشور برتر جهان قرار دارد و تعداد استنادهای صورت گرفته به 127 هزار و 749 مقاله شیمی این کشور، 589 هزار و 804 مورد بوده و نسبت استنادها به هر یک از مقالات 62/4 استناد ارزیابی شده است.

رتبه بندی کشورهای دنیا در علوم زمین

رتبه بندی کشورها در علوم زمین:
1- ایالات متحده آمریکا
2- ‍انگلیس
3- آلمان
4- فرانسه
5- کانادا
6- ژاپن
7- چین
.
.
.
18- هندوستان

وی با اشاره به 20 کشور برتری که در زمینه علوم زمین در بین 87 کشور جهان شاخص ترند، گفت: به طور کلی کشورهای پیشرفته دنیا 20 کشور برتر در زمینه تولید مقالات علمی در زمینه علوم زمین هستند و در این میان تنها وجود کشور هندوستان که در جایگاه هجدهم قرار دارد، قابل توجه است.

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اظهار داشت: به بالغ بر7 هزار و 300 مقاله علوم زمین کشور هندوستان 27 هزار و 138 استناد شده است و این امر باعث شده کشور هندوستان در گروه کشورهای برتر تولید علم در حیطه زمین شناسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ایالات متحده در رشته زمین شناسی با تولید 81 هزار و 731 مقاله در فاصله زمانی سالهای 1998 تا سال 2008 میلادی بیش از 942 هزار استناد دریافت کرده است، گفت: کشورهای انگلستان، آلمان، فرانسه، کانادا، ژاپن، چین، ایتالیا، و سوئیس به ترتیب در مرتبه های دوم تا دهم قرار دارند تولیدات علمی چین در حوزه زمین شناسی در دوره زمانی مزبور 16 هزار و 489 مقاله است که به این مقالات تعداد 85 هزار و 440 استناد صورت گرفته است.

مهراد جایگاه کشورهای هلند، روسیه، سوئد، اسپانیا، نروژ، اسکاتلند، دانمارک، هند، زلاندنو و بلژیک را در زمینه تولیدات علمی زمین شناسی به ترتیب 10 تا 20 اعلام کرد.

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری همچنین کل تولیدات علمی سال 2008 ایران تا این تاریخ را 9 هزار و 581 مقاله عنوان کرد و گفت: این تعداد تولید علمی توسط دانشمندان ایرانی از کل تولیدات علمی سال 2007 کشورمان بیشتر است.

وی با بیان اینکه شکاف بین کشورهای پیشرفته جهان و کشورهای در حال توسعه رو به ازدیاد است به مهر گفت: کشورهای در حال توسعه برای توسعه یافتگی با مشکلات فراوانی مواجه اند و این کشورها از نظر علم و فناوری نیز تلاش فراوانی می کنند تا از سطحی از توسعه که مقبول اجتماعات انسانی باشد برخوردار شوند که معمولا این تلاشها به شکست منجر می شوند و وضعیت از جهات مختلف نگران کننده است.

کشورهای در حال توسعه ای که به سرعت به سمت توسعه یافتگی در حرکت هستند

مهراد اظهار داشت: برخی از کشورهای در حال توسعه مانند چین، هندوستان، کره جنوبی، برزیل، مکزیک، آرژانتین و آفریقای جنوبی به سرعت روند توسعه یافتگی را از نظر علم و فناوری در نوردیده و خود را به مرزهای علم و جبهه های تحقیق نزدیک تر کرده اند و از رسیدن به این سطح از توسعه در حال حاضر به خود می بالند. روند رشد علمی این کشورها در چند سال آینده به گونه ای خواهد بود که تأثیر شگرفی بر صحنه علمی جهان خواهند گذاشت.

کد خبر 748029

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha