محمدحسن طالبیان مدیر بنیاد پژوهشی پارسه و پاسارگاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه مسجد باستانی محوطه پاسارگاد به دوره اتابکان فارس یا قرن چهارم باز می گردد، اظهار داشت: قرار است این مسجد به سیستم نورپردازی و لیزر مجهز شود تا ابعاد مختلف آن به شکل بهتری در شب قابل رؤیت باشد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون جهانی، پروژه تجهیز برای سیستم تعریف شده است، تصریح کرد: کارگروههای مختلف بر روی این ایده کار می کنند، اما طراحی و اجرای آن نیازمند هیئتهای چند رشته ای است که باید کار را دنبال کنند.
بقایای مسجد باستانی دوره اتابکان شامل ستونهای سنگی و کتیبه های قرآنی است که پیش از انقلاب به محل کاخهای کوروش برده شد که بنیاد درصدد است تا لایه های تاریخی را که به اشتباه به محل کاخهای کوروش برده شده، سر جای خود بازگرداند. محوطه جهانی پاسارگاد در سال 1383 به فهرست میراث جهانی پیوست.
مجموعه پاسارگاد، پنجمین مجموعهه ثبت شده در فهرست آثار میراث جهانی است که طی جلسه یونسکو که تیرماه سال ۱۳۸۳ در چین برگزار شد به علت دارا بودن شاخصهای فراوان با صد در صد آرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید. هر اثر که در فهرست جهانی یونسکو جای میگیرد طبق کنوانسیون میراث طبیعی و تاریخی باید از سوی کشور نگهدارندهه اثر مورد توجه ویژه قرار گرفته و انجام هرگونه اقدامی در به خطر افتادن آن ممنوع است.
نظر شما