به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "غلام حیدر" از کارمندان دولت کابل در افغانستان اظهار داشت : قیمت مواد غذایی بسیار بالابوده و برای مردم کم درآمد خرید آن دشوار است.
از افغانستان جنگ زده تا مالزی قیمت مواد غذایی رو به افزایش گذاشته و این امر خانواده های تنگدست و کم درآمد را در رنج و تنگنا قرار داده است.
"ازهری وهاب" فروشنده ماهی در کوالالامپور مالزی اظهار داشت: تجارت ما امسال به حالت شناور در آمده در سالهای گذشته روزانه 100 کیلوگرم ماهی به فروش میرفت اما رمضان امسال به سختی می توان 30 تا 40 کیلوگرم در روز به فروش رساند.
وی با اشاره به اینکه 20 سال است در این حرفه فعالیت می کند گفت: امسال سخت ترین سال برای من بوده است.
در بازارهای کشور بنگلادش که بیشتر جمعیت آن مسلمان هستند نیز اوضاع برهمین منوال است.
"محمد شکورمیا" از فعالان اقتصادی داکا در بنگلادش اظهار داشت امسال در مقایسه با سالهای گذشته تعداد مشتریان ما به نصف کاهش یافته و سود ما بسیار کمتر شده است.
در بنگلادش میزان درآمد نیمی از جمعیت مردم کمتر از یک دلار در روز است درحالی که میزان قیمت غذاها و کالای اولیه در ماه های پیش از ماه رمضان به نحو چشمگیری به سرعت افزایش یافت.
خانواده های مسلمان سراسر آسیا نسبت به این امر ابراز تأسف کردند که افزایش میزان قیمتها در این دوره شادی ماه رمضان را تحت تأثیر قرار داده است.
"نیا" مادر شش کودک در جاکارتای اندونزی گفت: به خاطر می آورم که پیشتر برای افطار اعضای خانواده دسر فراهم کرده و غذای اصلی ما را همواره برنج تشکیل می داد اما از آنجا که قیمتهای مواد غذایی رو به افزایش چشمگیر گذاشته دیگر توان خرید هیچ کدام از آنها را نداریم.
افزایش قیمتها، خرید پیش از عید فطر را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد چرا که در بسیاری از کشورهای اسلامی آسیا مردم مسلمان در روزهای پیش از عید فطر برای خرید لباس و شیرینی های سنتی عید فطر به بازار رجوع می کنند که این افزایش قیمتها می تواند این امر را هم تحت الشعاع قرار دهد.
نظر شما