به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، دلاور نجفی در جمع خبرنگاران در اهواز اظهار داشت: در چند ماه اخیر با تلاش سازمان محیط زیست و همیاری سازمانهای مربوطه، دو تالاب کشور با انجام عملیات احیا از فهرست سیاه کنوانسیون رامسر خارج شدند.
وی عنوان کرد: در عین حال هنوز پنج تالاب کشور در این لیست سیاه قرار دارند که امیدواریم با آغاز فصل بارندگی و خروج کشور از وضعیت کم آبی و خشکسالی، این تالابها نیز از فهرست سیاه خارج شوند.
نجفی ادامه داد: بر همین اساس وزارت نیرو مکلف شده است حقابه تالاب های کشور را تامین کند، ضمن اینکه وزارت جهاد کشاورزی نیز باید با ترویج روش های نوین آبیاری، مانع استفاده بیش از حد از آب تالاب های کشور شود.
وی آلودگی های ناشی از ورود پسابهای کشاورزی، صنعتی و شهری به تالابها، احداث سدها و سازه های هیدرولیکی، حفر چاه در کنار تالابها و برداشت بی رویه از حوضه آبریز تالابها را از جمله عوامل تخریب تالابهای کشور معرفی کرد.
نجفی تاکید کرد: در سال جاری سه تالاب حله بوشهر، زریبار کردستان و چغاخور چهارمحال بختیاری برای ثبت جهانی به کنوانسیون رامسر معرفی می شوند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه در دهه فجر سال جاری 30 منطقه حفاظت شده به مناطق کشور افزوده می شود، گفت: هم اینک 191 منطقه حاظت شده شامل پارکهای ملی، پناهگاه های حیات وحش، آثار طبیعی و مناطق حافظت شده در کشور ثبت شده اند.
پنج بانک ژن در کشور بهره برداری می شود
وی عنوان کرد: برای انسجام بخشیدن به برنامه های سازمان، سند ملی محیط زیست کشور که شامل دورنمای وضعیت زیست محیطی کشور تا سال 1404 است، تدوین شده که در صورت اجرایی شدن آن می توان برنامه های مختلف را به بهترین شکل پیاده کرد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به تهیه شناسنامه برای گونه های بومی ایران گفت: برای این منظور تا پایان دهه فجر سال جاری پنج بانک ژن در استان های آذربایحان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، کیگلویه و بویراحمد و هزمرگان به بهره برداری می رسد.
نجفی همچنین گفت: برای نجات گونه های مختلف حیات وحش تا کنون 30 گونه آسیب پذیر از حیات وحش ایران شناسایی و برای نجات و افزایش آنها برنامه ریزی مطلوبی صورت گرفته است.
نظر شما