علی کرمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: با توجه به اینکه هر زمان این امکان وجود دارد که دشمنان از روشهایی برای ایجاد آلودگی بیولوژیکی علیه مردم ما استفاده کنند مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج) یکی از حوزه های تخصصی خود را بر عرصه تشخیص، پیشگیری، شناسایی و درمان استوار کرده و در این راه برای مقابله با این امر با ایجاد کلینیکهای اختصاصی پزشکان و پرستاران را در بیمارستانها آموزش داده است.
مهار اپیدمی در خاش با تلاش محققان ایرانی در مقابله با تهدیدات بیولوژیک
وی با اشاره به نمونه ای از تلاش محققان ایرانی در مقابله با تهدیدات بیولوژیک افزود: سال 86 یک اپیدمی در خاش بوجود آمد که با اقدام سریع مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت تیم واکنش سریع متخصص در منطقه حضور یافت و با بررسی تیمی همه گیری که می توانست به یک تهدید ملی تبدیل شود در همان مکان کنترل شد.
رئیس مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج) اضافه کرد: در این مسیر مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی و انستیتو پاستور ایران همکاری خوبی با مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت جهت بررسی داشتند و ضمن ارائه مشاورات تخصصی تشخیص های مولکولی انجام شد که در نهایت به حل مشکل منجر شد. این امر نشان دهنده اهمیت و نقش مراکز تحقیقاتی تخصصی توانمند مانند این مرکز در حل بحران های این چنینی است.
مرز طولانی ایران عامل اصلی تهدیدات بیولوژیک
کرمی از ارائه خدمات بالینی به مصدومان بیولوژیک به عنوان یکی دیگر از فعالیتهای این مرکز نام برد و به مهر گفت: کشور ما به دلیل دارا بودن یک مرز طولانی، همواره در معرض تهدیدات بیولوژیک قرار دارد. در زمان کنونی شاید کشورها با توپ و خمپاره تهدید نشوند اما دشمنان این امکان را دارند که هر زمان از سلاحهای جدید علیه مردم ایران استفاده کنند به همین منظور ما باید برای مقابله با این موضوع که ممکن است کشور ما را مخفیانه آلوده کنند آماده باشیم.
وی یادآور شد: توانمندی کشور به طور قابل ملاحظه ای برای مقابله با تهدیدات افزایش یافته و تجربیات دفاع مقدس برای مقابله با تهدیدات بسیار به ما کمک کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج) با اشاره به فعالیت های این مرکز تحقیقاتی برای مقابله با تهدیدات خاطرنشان کرد: در زمان جنگ تحمیلی گروهی از محققان این مرکز که در آن زمان در یک اتاق کوچک کار می کردند، معقتد بودند که عراق با کمک کشورهای غربی به تحقیق و تولید سلاح بیولوژیک پرداخته اند و این گونه سلاح ها را در اختیار دارند. این گروه از محققان سعی می کردند با انجام آزمایشهای مداوم از خاک، غذا و هوا و رزمندگان برای مقابله با تهدیدات بیولوژیکی آمادگی کسب کنند که خوشبختانه این توانمندی سبب شد که آسیبی از طریق این عوامل به رزمندگان و مردم وارد نشود.
کرمی اضافه کرد: البته سلاحهای کشتار جمعی عراق توسط کارشناسان سازمان ملل پس از جنگ نابود شد و دیگر اثری از آنها بر خلاف ادعای برخی کشورها در عراق باقی نماند.
نظر شما