به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان موفق به رصد سیاره ای خارج از منظومه شمسی شده اند که در حال چرخش حول مدار ستاره ای شبیه خورشید است.
محققان دانشگاه تورنتو با استفاده از تلسکوپ جمینی شمالی و همچنین تلسکوپ "مائوناکی" در هاوایی موفق به تهیه تصویری مستقیم از این سیاره شدند که به بزرگی مشتری، جرمی هشت برابر مشتری و حرارتی بالا تر از این سیاره دارد.
این سیاره و ستاره ای که به نظر در حال چرخش به دور آن است در کهکشان راه شیری با فاصله 500 سال نوری از زمین قرار گرفته است. به گفته دانشمندان هر سال نوری 6 تریلیون مایل و به عبارتی دیگر مسافتیست که نور در طی یک سال طی می کند.
به نسبت سیاره های مشابهی که تا به حال شناسایی شده اند این سیاره در مسافت طولانی تری به دور مدار ستاره می چرخد به این معنی که فاصله این سیاره با ستاره اش 11 بار بیشتر از فاصله نپتون که دورترین سیاره در منظومه شمسی به حساب می آید تا خورشید است.
در گذشته تنها سیاراتی که در خارج از منظومه شمسی مورد رصد قرار گرفته بودند، سیاره های شناوری بودند که حرکت آنها تحت تاثیر هیچ مداری نبوده و یا به دور کوتوله های قهوه ای - ستاره هایی که از جرم مناسب برای ایجاد همجوشی هسته ای برخوردار نیستند - در حرکت بودند.
بر اساس گزارش رویترز، به گفته محققان با اینکه نشانه هایی از وجود آب و دی اکسید کربن در اتمسفر این سیاره به چشم می خورد، این سیاره به دلیل جوان بودن گزینه مناسبی برای زندگی خارج از زمین برای انسانها نخواهد بود.
محققان در حال حاضر در حال جمع آوری مدارکی برای اثبات چرخش این سیاره به دور ستاره اش بوده که به گفته آنها برای جمع آوری این اطلاعات به بیش از دو سال زمان نیاز خواهند داشت.
نظر شما