به گزارش خبرنگار مهر، رضا مسائلی امروز در مراسم افتتاح آزمایشگاه مرجع مواد دندانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: شناسنامه دار کردن این مواد به کمک نامه الکترونیکی و با حداقل هزینه از سوی سازمان انرژی اتمی صورت می گیرد. در حال حاضر در تلاش هستیم که این کار را برای تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی نیز انجام گیرد.
وی یادآور شد: تدوین استاندارد یکی از وظایف قانونی وزارت بهداشت است و در زمینه مواد و تجهیزات دندانپزشکی تاکنون کاری صورت نگرفته بود که یکی از دلایل آن همپوشانی قوانین استاندارد و وزارت بهداشت بود که پس از تاکید وزیر بهداشت بر لزوم حضور اعضای هیئت علمی در تدوین استانداردها و رسیدگی به این پرونده ها، کمیته تدوین استانداردها تشکیل شد.
مسائلی گفت: در حال حاضر تمامی تجهیزات و مواد اولیه پزشکی و دندانپزشکی باید از سوی وزارت بهداشت تایید شوند که با احیای اداره کل تجهیزات پزشکی، اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی حضور پر رنگی در تدوین استانداردها داشته است.
وی اضافه کرد: در کشور 450 تولید کننده تجهیزات پزشکی در کشور داریم که 550 ماده و تجهیزات را در سطح کشور تولید می کنند که با توجه به اینکه طبق قانون برنامه چهارم توسعه باید 30 درصد تولیدات و مواد مصرفی صادر شود، این امر ممکن نخواهد بود مگر اینکه کیفیت محصولات ارتقا پیدا کند.
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت: 120 گونه از محصولات تجهیزات پزشکی در کشور باید استاندارد CE داشته باشند که با همت اساتید دانشگاهها بیش از 65 درصد این هدف محقق شده است و شرکت های تولید کننده کیفیت مواد و تجهیزات پزشکی را ارتقا بخشیده اند.
وی اضافه کرد: تمامی تولید کننده ها و وارد کننده های تجهیزات پزشکی باید استانداردها و حداقل های لازم را داشته باشند که برای سهولت در این امر موسسات مشاوره ای نیز طراحی شده اند که به آنها مشاوره می دهند.
مسائلی با اشاره به موضوع قاچاق کالا و تجهیزات پزشکی به عنوان یکی از مهمترین آسیب های کالاهای پزشکی و دندانپزشکی، یادآور شد: برای مبارزه بهتر با قاچاق این گونه کالاها و شناسایی مبادی ورودی قانونی و غیر قانونی این کالاها، بیش از 2 هزار شرکت تولید کننده و 5 هزار و 500 نمایندگی شرکت های بزرگ خارجی شناسنامه دار شده اند.
وی از ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران تقاضا کرد که در بودجه پژوهشی دانشگاه به تکمیل این آزمایشگاه به صورت ویژه توجه شود و از سوی دیگر برای اعضای هیئت علمی که در تدوین استانداردها نقش داشته اند، مزایایی در بخش ارتقای هیئت علمی در نظر گرفته شود.
نظر شما