۲۸ شهریور ۱۳۸۷، ۱۰:۲۱

ادامه تحصیل در دانشگاههای بی کیفیت خارجی؛ فرصت یا سراب !

ادامه تحصیل در دانشگاههای بی کیفیت خارجی؛ فرصت یا سراب !

همه ساله پس از اعلام نتایج کنکور برخی داوطلبان ناموفق به جستجوی فرصتی برای ادامه تحصیل می پردازند. بسیاری از دانشگاههای بی کیفیت خارجی سرابی را برای متقاضیان ترسیم می کنند که آگاهی نداشتن از آن عواقب متعددی را برای متقاضیان به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر،‌ دانشگاههای کشورهای شرق اروپا و برخی از دانشگاههای آسیایی علاوه بر اینکه از کیفیت آموزش چندانی برخوردار نیستند اما مهمتر از آن فضای فرهنگی موجود در این دانشگاهها است که ضمن اینکه هیچ گونه همخوانی با فرهنگ ایرانی و اسلامی ندارد بلکه مشکلات زیادی را برای دانشجویان ایرانی در طول مدت تحصیل آنها ایجاد می کند.

ارزشیابی مدارک تحصیلی این دانشگاهها نیز از دیگر مشکلاتی است که گریبانگیر دانشجویان ایرانی می شود که بدون مطالعه و تحقیق کافی در این دانشگاهها به تحصیل پرداخته اند. این دانشجویان که با تلاش بسیار تحصیل خود را به پایان می رسانند پس از بازگشت متوجه می شوند که مدارک تحصیلی آنها در داخل کشور از ارزش چندانی برخوردار نیستند.

در این میان مسئولان وزارتخانه علوم و بهداشت با تاکید بر این مشکلات برای ساماندهی دانشجویان ایرانی مقیم خارج و اعزام دانشجو به خارج از کشور راهکارهایی ارائه کرده اند.

محمود ملاباشی، معاون دانشجویی وزیر علوم معتقد است، وزارت علوم درصدد است دانشجویان ایرانی مقیم خارج را با طرحهای جدیدی تشویق به بازگشت کند چون بسیاری از آنها به دلیل نداشتن اطلاعات صحیح از داخل و خارج، هنگام تحصیل در خارج کشور دچار تنگنا می شوند.

محمود ملاباشی به مهر گفت: درصد بالایی از دانشجویان ایرانی که اکنون در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند در اثر کم اطلاعی به خارج از کشور رفته اند و در سال جاری برای آنها معادلسازی می کنیم و به آنها چند گزینه از میان دانشگاههای کشور را جهت ادامه تحصیل پیشنهاد می کنیم.

علی اکبر متکان مدیر کل بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم نیز یادآور شد: رایزنان علمی و فرهنگی در خارج کشور علاوه بر پیگیری مسایل آموزشی و پژوهشی دانشجویان ایرانی خارج کشور با همکاری دفتر نهاد نمایندگانی مقام معظم رهبری برنامه های فرهنگی خوبی برای این دانشجویان تدارک دیده اند.

اعزام دانشجویان به خارج از کشور با همراهی دولت (بورسیه) در رشته های مورد نیاز و برای انتقال دانش روز به کشور ضروری به نظر می رسد اما برخی متقاضیانی که به خواسته خود برای دانشجو شدن به خارج می روند با بسترسازی لازم ماندن را بر رفتن ترجیح خواهند داد. بسیاری از متقاضیان به کشورهایی می روند که دانشگاههایی به مراتب ضعیف تر از دانشگاههای کشور دارند. لذا ضروری است تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شود.

دکتر غلامرضا حسن زاده رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت هم با تاکید بر اطلاع رسانی به خانواده هایی که علاقمند به ادامه تحصیل فرزندان خود در خارج از کشور هستند، گفت: خانواده هایی که فرزندان آنها در کنکور قبول نشده اند در اعزام به خارج از کشور دقت بیشتری کنند.

وی اضافه کرد: این خانواده ها باید از اعزام فرزندان خود به کشورهایی که دانشگاههای آنها مورد تایید وزارت بهداشت نیست و یا از نظر فرهنگی وضعیت مناسبی ندارند، خودداری کنند.

به گزارش مهر،‌ حسن زاده با اشاره به ایجاد دفتر مشاوره در مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت برای مشاوره با خانواده خاطرنشان کرد: خانواده های داوطلبان تحصیل در خارج از کشور می توانند از راهنمایی این دفتر مشاوره استفاده کنند. این دفتر مشاوره تحصیلی اطلاعات لازم در زمینه کشورها، رشته های مورد نیاز و نحوه ارزشیابی مدارک حاصل از تحصیل در این دانشگاهها را در اختیار خانواده ها قرار می دهد.

وی از کاهش 90 درصدی تقاضا برای ادامه تحصیل در برخی از کشورهای خارجی از سوی داوطلبان ایرانی خبر داد و گفت: بر اساس آماری که از سفارتخانه های ایران در کشورهای خارجی بدست آمده است با کاهش 90 درصدی در اعزام دانشجویان به برخی از کشورها در سال 87 شاهد بوده ایم که این آمار می تواند به دلیل آگاهی خانواده ها از مشکلات دانشجویان در خارج از کشور و افزایش ظرفیت دانشگاههای داخل کشور و همچنین تاسیس شعب بین الملل باشد.

رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بر اساس آمار بدست آمده از دانشگاههای یکی از کشورهای اروپای شرقی، تعداد یک هزار و 780 متقاضی ایرانی در دانشگاههای این کشور در سال 85 ثبت نام کردند که این تعداد در سال 86 به 173 نفر کاهش یافته است.

کد خبر 751840

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha