به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بینالمللی بسمالله با حضور رئیس دانشکده الزهرا، مدیر دفتر منطقهای آیسسکو در تهران و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم محمدرضا کمرهای مسوول و رییس شورای علمی جشنواره گفت: فراخوان این جشنواره فروردینماه 87 منتشر شد و تا 31 خردادماه نزدیک به سه هزار و 900 اثر هنری از سراسر دنیا گردآوری شد.
وی افزود: پس از ارزیابی آثار در سوم تیرماه توسط هیئت داوران، 149 اثر به بخش مسابقه راه یافت و در نهایت 14 اثر در بخشهای پوستر، لوگوتایپ با موضوع بسمالله الرحمن الرحیم و اسماء مبارک خداوند و موضوع جنبی نام مبارک حضرت محمد (ص) به عنوان آثار برتر مشخص شدند. آثاری از کشورهای پاکستان، لبنان، آذربایجان، قزاقستان و بلاروس نیز برای حضور در این جشنواره به دست ما رسید که برخی از آنها به دلیل نداشتن سیدی قابل چاپ نبودند.
کمرهای در ادامه یادآور شد: چندی پیش جشنواره بسمالله را در قاره آفریقا و کشور مغرب برگزار کردیم که این رویداد دومین رویداد دینی فرهنگی ایران و مغرب بود. همچنین نمایشگاه بسمالله را در دانشکده اولدنبورگ آلمان برگزار کردیم که مورد استقبال قرار گرفت.
رییس شورای علمی جشنواره ادامه داد: بزودی این نمایشگاه در شهرهای بیشکک و آلماتی قزاقستان، اسلامآباد پاکستان و داکار بنگلادش برگزار میشود. همچنین کتاب این جشنواره به چهار زبان فارسی، عربی، فرانسه و انگلیسی به چاپ میرسد که نامزد کتاب جهانی سال جمهوری اسلامی ایران نیز خواهد بود.
سپس فریدون مردانی، دبیر پنجمین جشنواره بسمالله، ایجاد زمینه و فضای رقابتی سالم، بسترسازی و کشف و بروز استعدادهای جوان، توسعه هنر معنوی و حضور در عرصههای بینالمللی را از اهداف برگزاری این جشنواره ذکر کرد که همه ساله همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: این جشنواره به عنوان یکی از بزرگترین جشنوارههای غیردولتی در ایران توانسته تاکنون بیش از چهار هزار نفر از هنرمندان برجسته کشور را در شاخههای گرافیک، هنرهای سنتی و خوشنویسی جذب کند و اکنون سعی دارد با حفظ اصول حرفهای شرایط نزدیکتر شدن ارتباط میان استادان و هنرمندان جوان سراسر دنیا را فراهم کند.
وی افزود: مجموعه حاضر نمایشی از حضور دلآگاهانه هنرمندانی وارسته است که مقام محمود انسانی و سختی و پردهنشینی او را با معبود یکتا با زبانی نوشتاری از راه نقش و خط و رنگ در قالب پوستر و لوگوتایپ متجلی ساختهاند.
در بخش بعدی مراسم از اعضای هیئت داوران جشنواره بسمالله شامل مصطفی اوجی، مهرداد کشتیآرا، احمدرضا دالوند، حمید غبرانژاد، سعید باباوند و سیدحسن سلطانی تقدیر به عمل آمد. سپس در بخش جانبی جشنواره و طراحی لوگوی نام پیامبر اعظم (ص) از فاطمه اسلامی کتابچی از گیلان، سیدمصطفی سیدابراهیمی از قم و علی معصومبیگی از مشهد تقدیر شد.
در بخش پوستر نیز هیئت داوران با چشمگیر ندانستن آثار، تنها از رقیه باوفا از تهران، محمد رشیدیفر از اهواز و مهدی دزفولینژاد از اهواز تقدیر کرد. در بخش لوگوتایپ نیز از زهار تقوایی از قزوین، حمیدرضا قدسی از تهران و محسن جعفری از مشهد قدردانی شد.
در بخش برترینهای لوگوتایپ، رتبه سوم شامل لوح افتخار و تندیس بسمالله به همراه 500 یورو جایزه نقدی به نصیر بشیری از تهران رسید. رتبه دوم نیز شامل لوح افتخار و تندیس بسمالله به همراه 700 یورو جایزه نقدی به عقیل کامل نارستان از مشهد اهدا شد.
محمدحسین رضایی از بجنورد رتبه اول جشنواره شامل لوح افتخار، تندیس بسمالله به همراه 900 یورو جایزه نقدی را از آن خود کرد. همچنین در بخش جوایز از آثار پاکستانی حاضر در جشنواره نیز تقدیر به عمل آمد که جایزه مورد نظر توسط رایزن سفارت پاکستان دریافت شد.
همچنین برگزیدگان جشنواره بینالمللی بسمالله علاوه بر جوایز دریافتی در سفری پژوهشی به یکی از کشورهای اروپایی شرکت میکنند.
نظر شما