۲ مهر ۱۳۸۷، ۱۰:۰۷

باباچاهی در گفتگو با مهر : دلسردی در فضای شعر احساس نمی کنم

باباچاهی در گفتگو با مهر : دلسردی در فضای شعر احساس نمی کنم

علی باباچاهی درباره وضعیت شعر امروز ایران گفت: همانطور که کتابها کم و بیش با بحران مطالعه مواجهند باید بگویم شعر امروز هم از این قاعده مستثنی نیست.

علی باباچاهی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب افزود: پخش و توزیع نامناسب، جرات نکردن ناشران برای سرمایه گذاری روی شعرا، تاخیر در صدور مجوز کتاب ها، تراکم برخی تنگ نظری ها در زمینه معرفی و نقد کتاب از طرف اهل قلم، کمبود و نبود فضاهای مشخص برای نقد و بررسی کتب شعر باعث می شود شاعران دچار نوعی تفرعن ادبی شوند.

وی افزود: البته علاقه مردم به شعر همچنان وجود دارد که یکی از دلایلش حضور و گسترش شعر در دنیای مجازی (اینترنت) است که می تواند نشان دهنده ضرورت و اجتناب ناپذیری شعر باشد.

باباچاهی شعر را هنر التقاطی خواند و توضیح داد: تا زمانی که بشر زندگی می کند علاوه بر نیازهای مادی به نیازهای معنوی هم احتیاج دارد اما اکنون گونه های دیگری از هنر از گونه هایی دیگر سبقت می گیرند مثلا سینما به خاطر جذابیت های بصری و ویژگی های سرگرم کننده اش طبیعتا از داستان و شعر جلوتر حرکت می کند ولی این به آن معنا نیست که سینما معتبرتر از داستان و شعر است. فیلم پیوند تنگاتنگی با داستان و شعر و دیگر هنرها دارد و اساساً یک هنر التقاطی به شمار می آید.

این شاعر افزود: قوی بودن دیگر رسانه ها باعث مهجوریت شعر نمی شود ولی جنس ناب هنری مثل شعر همواره در رده اقلیت های هنری است. فراموش نکنیم که شعر هنر ملی ما محسوب می شود.

باباچاهی ادامه داد: جامعه مدرن زیاد به پیشواز هنری مثل شعر نمی رود چون شعر منتقد جوامع مدرن است و کار مدرنیته یکسان سازی افراد جامعه است در حالی که هنرهای جدی  تفاوت تشخص ها را ارج می گذارند.

وی درباره بازخورد شعر در فضای جامعه گفت: شعر امروز در گونه های مختلفی تولید می شود و در یک ژانر قرار نمی گیرد اما اشعاری که به شرح نفس یا شرح حال می پردازند و به گونه ای تصویر کننده لحظات سرگردانی یک نسل هستد و درک و دریافت آنها بسیار ساده است و جنبه گزارشی دارد، غالبا با تیراژ بالایی روبرو هستند. با این اوصاف نمی توان از رکود شعر سخن گفت؛ ما کتاب های داریم که به چاپ دوازدهم و سیزدهم هم می رسد. اما اگر در این تقسیم بندی تنها یک گونه از شعر را قرار دهیم، می توانیم از شعر پیشرو یاد کنیم.

باباچاهی در تعریف شاعران پیشرو گفت: این شاعران در خط مقدم جبهه حضور دارند و به همین دلیل است که خطر می کنند و مرزهای جدید را فتح می کنند و وقتی فتح کردند و ثباتی برقرار شد آن هنگام است که اقشار مردم متوجه این حضور می شوند و به این طیف روی می آوردند.

وی با تاکید بر اینکه "هیچ گونه دلسردی در فضای شعر احساس نمی کنم" ابراز امیدواری کرد که زمینه های چاپ کتاب و فضای مناسب برای شعرخوانی و نقد و بررسی آثار و ... فراهم شود.

این شاعر تصریح کرد: آن وقت است که می توانم بگویم طرفداران شعر یک استادیوم ورزشی را پر خواهند کرد.

کد خبر 752714

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha