به گزارش خبرگزاری مهر، سردار احمدرضا رادان با بیان اینکه نیازی به حجت نیست که آسیبها و جرایم اجتماعی اعم از اعتیاد، تهیه و توزیع مواد مخدر، سرقت ورود غیر مجاز به قلمرو زندگی شهروندان، کودک آزاری و ... معلول دامنه وسیعی از عوامل روانی، زیستی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هستند و هر یک از این عوامل پنجگانه سهمی از شکل گیری و بروز این پدیده ها را تبیین می کنند.
وی ادامه داد: به همین سبب مداخله موثر در هر یک از آسیبها و از بین بردن آنها مستلزم بهره گیری از ساز و کارهای روانی، اجتماعی، فرهنگی و جزو آن است. به بیان روشنتر، در جامعه ای که وقوع و بروز حتی یک مورد کجروی و جرم مذموم و نامطلوب تلقی می شود همه نهادهای فرهنگی، آموزشی، قضایی و انتظامی ناگزیر باید اتخاذ رویکردی همسو اما با بهره گیری از راهبردها و روشهای مشروع برای تلطیف سیمای جامعه از وجود هر نوع کجروی و آسیب اجتماعی و ممانعت از مخدوش شدن چهره نورانی نظام دینی و اخلاقی حاکم بر جامعه گام فراسو دهند و به ایفای نقش بپردازند.
رئیس پلیس پایتخت تصریح کرد: آشکار است که در چنین جامعه ای از شهروندان نیز انتظار می رود تا ضمن ایفای نقش خود در مقابله با آسیبها و کجرویهای اجتماعی از نهادها و سازمانهای متولی، مقابله با کج کارکردیها و آسیبهای اجتماعی بخواهند تا گامها و اقدامات خویش را در قلمرو حفظ صیانت ارزشی جامعه و یا از میان راندن دامنه کجرویها و جرایم اجتماعی سرعت بخشند و با طرحها و تدابیر خلاقانه و امنیت اجتماعی و اخلاقی همگان را تعالی بخشند.
رادان افزود: اما شگفت آنجاست که شهروندان تهرانی به عنوان نمونه این معرف از همه شهروندان ایرانی در این خصوص انتظارات خویش را به یکسان معطوف سازمانها و نهادهای مختلف متولی مقابله با آسیبهای اجتماعی می کنند.
در ماه مبارک رمضان بر اساس گزارشات رده های مختلف نیروی انتظامی میزان و نرخ جرایم مختلف نسبت به ماههای دیگر کاهش چشمگیری یافته است که این موضوع می تواند نقطه عطفی برای برنامه ریزیهای کلان در راستای پیشگیری از جرایم و در نتیجه کاهش نرخ وقوع ارتکاب جرم و بزهکاری باشد.
نظر شما