سعید فانی در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز، افزود: بر اساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان مصوب سال 1383، تمام معلولان از پرداخت شهریه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی معاف شده اند اما سازمان بهزیستی کشور اخیرا با بیان اینکه اعتبارات محدود است قصد انجام تغییراتی در پرداخت شهریه ها را دارد.
وی ادامه داد: برخی از مسئولان از بالا رفتن شمار دانشجویان معلول اظهار نگرانی می کنند که این امر غیر منطقی است در حالیکه باید افزایش دانشجویان معلول و همچنین سطح توانایی آنها موجبات امیدواری و خوشحالی آنها را فراهم کند.
رئیس هیئت مدیره جامعه معلولان استان فارس تاکید کرد: پس از تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولان بسیاری از معلولانی که تا آن زمان به دلیل عدم امکانات مالی فرصت ادامه تحصیل را نداشتند در دانشگاه ها مشغول به تحصیل شدند.
فانی اضافه کرد: این موصوع در دراز مدت می توانست معلولان را در یافتن شغل مناسب و خودکفایی کامل کمک کند اما با اعمال محدودیتهای جدید سازمان بهزیستی کشور در پراخت شهریه ها فرصت ادامه تحصیل در دانشگاهها از بسیاری از معلولان گرفته خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: با اعمال محدویت پرداخت شهریه دانشگاه ها و همچنین حذف تعدادی از دانشجویان از لیست دریافت کنندگان شهریه خود به خود بار سازمان بهزیستی سنگین تر شده زیرا افرادیکه قادر به تحصیل نیستند به دلیل بیکاری و مشکلات تامین معاش به لیست دریافت کنندگان سایر تسهیلات تبدیل خواهند شد.
فانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامناسب بودن وضعیت فیزیکی و معماری برخی دانشگاه ها برای حضور معلولان بیان کرد: به رغم تاکید قانون گذار بر مناسب سازی فضاهای عمومی و آموزشی برای استفاده معلولان هنوز برخی از دانشگاهها برای ادامه تحصیل معلولان مناسب نیستند.
رئیس هیئت مدیره جامعه معلولان استان فارس یادآور شد: در این دسته از دانشگاه ها مشکل فقدان آسانسور، برگزاری کلاسها در طبقات فوقانی و... فرصت شرکت در کلاسها در برخی از معلولانی می گیرد.
وی تصریح کرد: علاوه بر آن، فقدان سرویس بهداشتی ویژه معلولان و مشکلات سرویس ایاب و ذهاب دانشجویی از دیگر موانع پیش روی معلولان برای حضور در کلاسهای درسی است.
نظر شما