به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صوت العراق، دکتر فوزیه مهدی مدیر بخش نشر اداره تحقیقات و مطالعات بغداد اظهار داشت: کمیته میراث جهانی یونسکو در 31 امین نشست خود در نیوزیلند قبول کرد که شهر تاریخی و باستانی "سامراء" را به علت ارزشهای بینالمللی استثنایی و بر اساس معیارهای توافقنامه میراث جهانی آن را در فهرست میراث جهانی در معرض خطر ثبت کند.
عبدالزهره طالقانی سخنگوی وزارت آثار باستانی و گردشگری بغداد نیز تصریح کرد: شهر سامراء به فهرست یونسکو پیوسته است تا از آثار تاریخی و باستانی آن زیر نظر سازمانهای بین المللی نگهداری و حمایت شود.
از برجستهترین آثار تاریخی اسلامی این شهر مرقد امامین عسکریین است که در سالهای 868 و 874 وفات یافتند. اما گلدسته آن در سالهای 2006 و 2007 در اثر انفجار تخریب شد. اینک یونسکو در نظر دارد تا ساخت و مرمت مرقد امامین عسکریین را به عهده گیرد که این کار از آغاز سال جدید با همکاری مهندسان عراقی و ترک شروع میشود.
مسجد جامع با گلدسته حلزونی ملویه که در زمان خلافت معتصم در سالهای 833 میلادی ساخته شد، مسجد ابی دلف در شمال بغداد که در زمان خلافت متوکل سال 245 هجری ساخته شد و قصر معشوق در غرب سامراء که خلیفه معتمد سال 256 هجری بنا کرد، از مهمترین آثار تاریخی و باستانی سامراء در کنار دیگر آثار آن به شمار میروند.
سامراء در 120 کیلومتری شمال بغداد قرار دارد و معتصم عباسی در سال 221 آن را بنا کرد تا پایتخت دولت عباسی باشد. سامراء پس از بغداد دومین پایتخت عباسیان محسوب میشود.
نظر شما