۵ مهر ۱۳۸۷، ۱۲:۲۸

محمود نژاد در گفتگو با مهر :

کمتر از 5 درصد ناشنوایان از مستمری معلولان بهره مند هستند

کمتر از 5 درصد ناشنوایان از مستمری معلولان بهره مند هستند

رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان گفت: در بهزیستی به هیچ عنوان به یک فرد ناشنوا به عنوان معلول نگاه نمی شود و همین امر مانع ارائه خدمات مطلوب به این افراد می شود.

علی همت محمودنژاد در گفتگو با خبرنگارمهر با اشاره به اینکه 8 مهر روز جهانی ناشنوایان نامگذاری شده است ، افزود: درحال حاضر 270 میلیون ناشنوا و نیمه شنوا در جهان زندگی می کنند که از این تعداد 120 هزار ناشنوای مطلق و 400 هزار نیمه شنوا مربوط به کشور ما می شود.

به گفته وی جبار باغچه بان و ذبیح بهروز افرادی بودند که 70 سال قبل اولین مدرسه مخصوص ناشنوایان را راه اندازی کردند.

رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان تا کید کرد: با توجه به عدم وجود نرم افزارهای تبدیل سیگنال های گفتاری به نوشتاری در کشور،ناشنوایان از تلفن ثابت محروم هستند و از تلفن همراه نیز فقط می توانند پیام کوتاه ارسال کنند به همین منظور ما خواهان حذف هزینه نگهداری خطوط تلفن وهزینه ارسال پیام کوتاه هستیم.

محمود نژاد گفت: طرح واگذاری مشاغل پر سر و صدا به ناشنوایان حدود دو سال است که از سوی انجمن دفاع از حقوق معلولان به سازمان بهزیستی و وزرات رفاه پیشنهاد شده است اما براساس آخرین پیگیریهای صورت گرفته این طرح از بهزیستی به وزارت رفاه ارسال شده اما متاسفانه مسکوت مانده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه برخی از مشاغل پر سر و صدا هستند که افراد عادی نمی توانند در آنها مشغول به کار شوند و برای آنان مضراتی ایجاد می کند به همین دلیل اگر ناشنوایان در این شغلها فعالیت کنند هم برای اشتغال خودشان بهتر است و هم برای افراد عادی.

رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان از کسر 4.5 میلیارد تومانی بودجه مربوط به کاشت حلزون کودکان ناشنوا نسبت به سال گذشته انتقاد کرد و افزود: یک فرد ناشنوا در طول عمر خود نزدیک به 100 میلیون تومان برای دولت هزینه دارد اما با کاشت حلزون این هزینه تا یک هشتم کاهش پیدا می کند .

وی تصریح کرد: با صرف 12 میلیون تومان برای کاشت حلزون به راحتی می توانیم از هزینه های بعدی برای این افراد جلوگیری کنیم.

محمود نژاد گفت: نسبت به رادیوی سامت هیچگونه انتقادی نداریم اما تلویزیون سامت برای ناشنوایان به تلویزیون گویا باید تغییر پیدا کند.

وی افزود: براساس ماده 12 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ، تلویزیون برای معلولان باید ضمن انعکاس اخبار ویژه معلولان برای ناشنوایان نیز قابل استفاده باشد.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه فرزندان زوجهای ناشنوا به شدت در معرض آسیب هستند به همین دلیل از دولت می خواهیم هزینه آموزش و حضور در مهد کودک این کودکان را تقبل کند در غیر اینصورت آنان با مشکلات گفتاری بسیاری مواجه خواهند شد.

وی همچنین در خصوص بیماریهایی که منجر به ایجاد ناشنوایی می شود ، گفت: بیماری سرخچه و سفلیس در قبل از تولد و بیماریهای مننژیت ، سرخک ، اوریون و عفونتهای موضعی نیز در بعد از تولد می تواند منجر به ناشنوایی شود به همین دلیل باید راههای پیشگیری از این موضوع در نظر گرفته شود که جلوگیری از ازدواج فامیلی در خانواده هایی که دارای فرد ناشنوا هستند، یکی از این راههای پیشگیری است.

رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان به مشکلاتی که در سازمان بهزیستی برای ارائه خدمات به این افراد وجود دارد اشاره و تاکید کرد: در بهزیستی به هیچ عنوان به یک فرد ناشنوا به عنوان معلول نگاه نمی شود و همین امر مانع ارائه خدمات مطلوب به این افراد می شود بطوریکه کمتر از 5 درصد از ناشنوایان کشور از مستمری معلولان بهره مند هستند.

محمود نژاد افزود: در حال حاضر 300 هزار معلول دارای کارت بیمه مکل هستند درصورتیکه کمتر از 15 هزار نفر این تعداد را ناشنوایان تشکیل می دهند.

وی گفت: از مدیران ، مددکاران و خادمین حوزه بهزیستی انتظار داریم که با تغییر رویکرد نسبت به ناشنوایان اقداماتی انجام دهند تا این افراد نیز از مزایای سایر معلولان ، بهره مند شوند.

کد خبر 755536

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha