به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حسن صفاریه افزود: از ابتدای سال 1381 تا پایان سال 1386 نیز ، تعداد 3 میلیون 573 هزار و 560 نفر از حجاج بیت الله الحرام و زایران عتبات عالیات توسط جمعیت هلال احمر علیه بیماری مننژیت واکسینه شده اند.
وی در خصوص ضرورت واکسیناسیون حجاج گفت: بیماری مننژیت از جمله بیماریهای عفونی است که در آن پرده های مغزی در اثر عوامل مختلف میکروبی دچار التهاب می شوند و این عارضه در سطح جهان مرگ و میر بالایی را سبب شده است.
وی افزود: این بیماری در مناطق اپیدمیک و یا آندمیک با درجه بالا( عربستان سعودی ، نپال، دهلی نو و کمربند مننژیت در آفریقا از اتیوپی در شرق تا سنگال در غرب ) شایع و از آنجا که بالقوه کشنده است و از طریق ترشحات دهان قابلیت انتقال به انسان را داراست، ضروری است قبل از مراسم حج ، خصوصا حج تمتع که میلیونها انسان از سراسر دنیا گردهم می آیند واکسیناسیون صورت گیرد. به همین دلیل و با توجه به اینکه در چنین گردهمایی بزرگی این بیماری به سادگی قابل انتقال است ، واکسیناسیون مننژیت توسط کشور عربستان برای زایرانی که وارد آن کشور می شوند ، الزامی است.
دکتر صفاریه همچنین در خصوص تعداد مراکز واکسیناسیون جمعیت هلال احمر در کشور گفت: تعداد مراکز واکسیناسیون جمعیت در سطح تهران 17 مرکز و در سطح کشور 180 مرکز است که به طور فعال مشغول ارائه خدمات واکسیناسیون به حجاج بیت الله الحرام و زایران عتبات عالیات می باشند .
وی افزود: این واکسن چهار ظرفیتی بوده و به صورت زیر جلدی و در ناحیه عضله دلتوئید بازو تزریق می شود و فرد را به مدت 2 سال بر علیه این بیماری ایمن می سازد.
لازم به توضیح است این واکسن می بایست 10 روز قبل از اعزام زائر تزریق شود.
زائران ساکن تهران جهت کسب اطلاع از مراکز واکسیناسیون با شماره تلفن 88662700 ( تلفن ارتباطات مردمی جمعیت هلال احمر ) تماس حاصل کنند.
نظر شما