به گزارش خبرگزاری مهر، بزرگترین آزمایشگاه فیزیکی جهان - برخورد دهنده بزرگ هادرون - در روز جمعه شبکه بزرگ رایانه ای را ارائه کرد که به هزاران دانشمند در سرتاسر جهان اجازه دسترسی به اطلاعات و نتایج آزمایشات این آزمایشگاه را خواهد داد.
در حال حاضر 7 هزار دانشمند در 33 کشور در سرتاسر جهان به شبکه رایانه ای این دستگاه بزرگ که قرار است زمان شکل گیری جهان را با برخورد دو شعاع پروتون بازسازی کند، متصل شده اند تا دانشمندان قادر به تجزیه اطلاعات به دست آمده از این برخورد باشند.
این آزمایش که می تواند نشانه هایی از چگونگی آغاز جهان هستی را به نمایش بگذارد، در روز 10 سپتامبر آغاز شده و در روز 19 سپتامبر به دلیل نشت مایع هلیوم در تونل 27 متری آن با توقف رو به رو شد.
با آغاز مجدد این آزمایش در سال آینده، فیزیکدانان و محققان با استفاده از ارتباط 100 هزار پردازشگر در 140 آزمایشگاه در سرا سر جهان می توانند در نتایج این آزمایش بزرگ سهیم شوند. به گفته مسئولان سرن، میزان اطلاعات موجود در بزگترین آزمایش فیزیکی که تا به حال توسط انسان صورت گرفته است، قابل بیان نخواهد بود.
برخورد دهنده هادرون در آخرین حد فعالیت خود قادر به تولید 600 میلیون برخورد پروتونی در هر ثانیه بوده که این میزان قادر به تولید 40 میلیون بار اطلاعات در ثانیه خواهد بود.
این برخوردها توسط چهار ردیاب عظیم زیرزمینی به 100 برخورد در ثانیه دسته بندی شده که میزان اطلاعات به دست آمده آنها برابر 700 مگابایت در ثانیه یا 15 میلیون گیگابایت در سال برای 10 الی 15 سال خواهد بود که ثبت آنها سالانه نیاز به 3 میلیون DVD خواهد داشت.
بر اساس گزارش رویترز، سرن برای محاسبه اطلاعات آزمایش تنها به 10 درصد از قابلیت پردازشی رایانه ای نیاز داشته تا دانشمندان قادر به مشاهده اجزا اتمی و ردیابی طبیعت گرانش و ماده شوند و بررسی جزئیات بیشتر و پردازش دقیق تر اطلاعات به شبکه بزرگ رایانه ای برخورد دهنده هادرون واگذار خواهد شد.
نظر شما