به گزارش خبرگزاری مهر ، مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با اعلام این خبر گفت: این جشنواره در محورهای حقوق بشر، صلح و دوستی ، مبارزه با جاهلیت مدرن در کاخ سعد آباد برگزار خواهد شد.
وی افزود: فراخوان این جشنواره فرهنگی - هنری به زودی از طریق رسانه ها اعلام خواهد شد و علاقه مندان می توانند آثار خود را در چهار محور ذکر شده به ستاد قالیچه صلح و دوستی بفرستند.
شایق با اشاره به اینکه طرح بافت قالیچه هم اکنون رونمایی شده و دار آن با حضور شخصیت های مهم سیاسی ، فرهنگی بزودی گشایش می یابد ، اظهار داشت: این قالیچه درمدت هشت ماه تا یک سال و در اندازه سه متر مربع بافته شده و به سازمان ملل اهدا می شود.
وی با بیان اینکه قالیچه یاد شده توسط هنرمندان برجسته قالیباف تبریزی بافته خواهد شد ، افزود: پیش از بافت کامل این قالیچه منحصر به فرد، شخصیت های مختلف ایرانی به همراه سفرای کشورهای خارجی مستقر در ایران، شخصیت های فرهنگی ، هنری، ورزشی دو هزار گره نمادین بر آن می زنند.
وی ادامه داد: این قالی که در موزه نگارستان بافته می شود، پیام هر کدام از شخصیت های مشارکت کننده در بافت آن به همراه عکس آنها در کتابچه مخصوص ثبت و منتشر می شود.
این مقام مسئول در ادامه صحبت های خود گفت: این قالیچه با توجه به فرهنگ اصیل ایرانیان مبنی بر صلح طلبی ، دوستی و احترام به دیگر ملت ها، طراحی و به وسیله شخصیت های برجسته سیاسی ، علمی و فرهیخته داخلی و خارجی بافته می شود.
وی درهمین زمینه ادامه داد: قالیچه صلح و دوستی ایرانیان با هدف نشان دادن روح متعالی مدرن ایران زمین و اندیشه های صلح دوستی توسط هنرمندان تبریزی بافته خواهد شد.
مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد با بیان اینکه محبت و عاطفه و دوستی در باورهای تاریخی ، دینی و ملی ما ایرانیان ریشه دارد،افزود: محبت و ارتباط عاطفی با بند بند وجود ایرانیان عجین گشته و هدف از گره زدن های قالی به نوعی نشان دادن این نکته است که احساس پاک و انسان دوستانه ایرانیان به تمام جهانیان نشان داده شود.
وی افزود: انسانها در این قالیچه با هم عهد و پیمان می بندند تا از جنگ ، خونریزی، خشونت و سلطه جویی اجتناب کرده و به دنبال جامعه ای لبریز از صلح و دوستی حرکت کنند.
شایق با اشاره به اینکه فرش کتیبه کوروش به فرش صلح جهانی در سازمان ملل تبدیل می شود ، خاطرنشان کرد: محتویات قالیچه صلح و دوستی ایرانیان از منشور معروف حقوق بشر کوروش برگرفته شده است. کتیبه سنگی حقوق بشر کوروش به خط میخی باز مانده از دوران هخامنشیان و دستور کوروش پادشاه وقت ایران است که در آن همه مردم و حکومتیان را به ایجاد و توسعه صلح و دوستی، ترویج عدالت، رعایت حقوق بشر و مبارزه با نظام برده داری توصیه می کند.
نظر شما