به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری براثا، سخنگوی بخش اطلاع رسانی ریاست جمهوری عراق اعلام کرد: توافقنامه امنیتی بغداد و واشنگتن برجسته ترین موضوع دیدار جان نگروپونته و جلال طالبانی بود.
در این دیدار همچنین مهمترین چالشهای عراق در شرایط کنونی بررسی شد. نگروپونته و کروکر در جریان سفر به کرکوک و سلیمانیه همچنین با استاندار و شماری از نمایندگان احزاب سیاسی و مسئولان محلی گفتگو کردند.
معاون وزیر امور خارجه و نیز سفیر آمریکا در عراق همچنین با مسعود بازرانی در اربیل دیدار و درباره توافقنامه امنیتی بحث و تبادل نظر کردند.
نگروپونته پس از این دیدار در یک کنفرانس خبری مشترک با بارزانی اظهار داشت: امضای توافقنامه امنیتی بسیار نزدیک است.
این مقام آمریکایی افزود: مذاکره با طرف عراقی به منظور دستیابی به پیش نویس نهایی توافقنامه امنیتی در حال انجام است اما دو طرف توافق کرده اند که تا زمان دستیابی به این پیش نویس، جزئیات آن را فاش نکنند.
وی در رابطه با اوضاع کرکوک و مناطق مورد اختلاف نیز گفت: دستیابی به راه حلی که همه طرفها را راضی کند، امکانپذیر است و زمانی که در کرکوک پیروز شدیم، تمامی عراق پیروز خواهد شد.
بارزانی نیز بر ضرورت امضای توافقنامه امنیتی تاکید و خاطرنشان کرد که این موضوع به نفع عراق است.
به گفته وی، روابط دوجانبه، چالش های کنونی عراق و حملات شورشیان (پ.ک.ک) به ارتش ترکیه از جمله موضوعات مورد بحث با هیئت آمریکایی بود.
نگروپونته عصر جمعه به منظور دیدار با مسئولان عراقی درباره پیشرفت سیاسی، امنیتی و اقتصادی عراق به طور سرزده وارد بغداد شد.
نوری المالکی نخست وزیر عراق و جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن درجریان است و قرار است در تابستان امسال به آینده برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
نظر شما