به گزارش خبرنگار مهر در یزد، حجت الاسلام حسینی، ظهر امروز در مراسم تجلیل از دامپزشکان نمونه استان یزد اظهار داشت: در حال حاضر نظارت دامپزشکان بر تغذیه به لحاظ قانونی از وظایف این قشر نیست اما به دلیل اهمیت آن باید این قانون مصوب شود.
وی افزود: علاوه بر بهداشت تغذیه و بهداشت محیط زیست، بهداشت روحی و روانی دامها نیز حائز اهمیت است اما متاسفانه در این خصوص غفلت شده و در بسیاری موارد حتی مورد تمسخر نیز قرار گرفته است.
حسینی خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته در زمینه علوم دام به جنبه روحی و روانی دامها توجه شده و حتی مشاهده شده در بسیاری از دامداریها در کشور ژاپن برای دامها موسیقی پخش می شود که امر بر شیردهی و کیفیت مطلوب شیر دامها موثر بوده است.
وی عنوان کرد: این موضوع در کتاب قرآن مطرح شده اما متاسفانه در کشور اسلامی ما به این امر توجه نشده به نوعی که هنوز هیچ پژوهشی در کشور برای سلامت روحی حیوانات انجام نشده است.
حسینی با اشاره به آیات و احادیث اسلامی در خصوص حق و حقوق حیوانات عنوان کرد: در قرآن در 52 سوره و بیش از 154 آیه از حیوانات، دام، طیور، آبزیان و ... سخن به میان رفته است.
وی با تاکید بر اینکه اهمیت دامپزشکی باید برای مردم روشن شود، بیان داشت: هنوز آنگونه که شایسته است در این بخش هزینه نشده و مردم هنوز با اهمیت این علم در تغذیه روزانه خود آشنا نشده اند.
در این مراسم همچنین معاون اداری و مالی استانداری یزد نیز اظهار داشت: اهمیت علم دامپزشکی در زمانی که مرزها برداشته شده، بیشتر احساس می شود و نقش این رشته در سلامتی تغذیه انسانها غیرقابل انکار است.
محمدرضا بابایی ادامه داد: گاهی دامهای آلوده بهداشت یک کشور را دچار بحران می کنند و در این میان هیچ گروهی به جز دامپزشکان قادر به مهار بحران نیستند.
وی یادآور شد: دامپزشکی به عنوان سازمان و تشکیلاتی کاملا تخصصی بستر بهداشت عمومی و امنیت بهداشتی جامعه را فراهم می کند.
نظر شما