حجت الاسلام ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب قم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: معنویت نیاز اصلی انسان است و تفاوت اصلی انسان به عنوان یک حیوان با سایر حیوانات این است که دارای قوه درک بوده و این امر فرق اصلی انسان و حیوان است. این درک زمانی به تعالی می رسد که انسان هدف خود از آفرینش را که عبادت تلقی شده تحقق بخشد.
وی تصریح کرد: همه انسانها باید به هدف خلقت جامه عمل بپوشانند و شناخت خدا، محو در خدا، معرفت خدا به عنوان یک اصل تلقی شود.
حجت الاسلام نواب تأکید کرد: شاکله جوانی انسان برای آینده وی تعیین تکلیف می کند. از این رو جوان باید در جوانی شالکه اصلی خود را بر هدف اصلی عالم تنظیم کند در عالم هدفی جز معنویت نیست. اگر هدف خور و خواب و زندگی مادی باشد، تفاوتی با حیوان نیست.
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب قم یادآور شد: نوع دوستی یکی از کمالات بشری است که اسلام هم آن را تأکید کرده است. احکام اسلام دو دسته است برخی تأسیسی بوده که یعنی اسلام آنها را ایجاد کرده اند برخی امضایی محسوب می شود به طوری که عقلای جهان این کار را انجام می داده و اسلام آن را تأیید کرده است.
وی اضافه کرد: مبنای عرف و عقل بشر کمک به زیر دستان ، همنوعان و همه انسانها بوده که در اسلام به عنوان یک ارزش بسیار مورد تأکید قرار گرفته است . در بیانات ائمه به کرات تأکید شده که هرکس شنید یک فرد می گوید که مردم مرا دریابید و کسی جوابش را ندهد، مسلمان نیست.
ابوالحسن نواب اظهار داشت: نوع دوستی از فضایل اسلامی شمرده شده و جزئی از ذات انسان است، اگر حس محبت در انسان زنده شود در نتیجه دین را زنده می شود.
نظر شما