به گزارش خبرنگار مهر، طی دو ماه اخیر 5 رئیس دانشگاه علوم پزشکی تغییر کرده اند که دلیل برخی از این جابجایی ها "برکناری" و دلیل برخی دیگر "استعفا"ی افراد از مجموعه نظام آموزش پزشکی که در آن خدمت می کرده اند، بوده است.
این در حالی است که این موج تغییر و تحولات، موج شایعات برای تغییر سایر مدیران دانشگاهی که از متوسط عمری که وزیر بهداشت از آن نام برده است، ریاست آنها بیشتر به طول انجامیده است، به راه افتاده است.
تغییر ریاست دو دانشگاه بزرگ پایتخت و همچنین جابجایی همزمان سه رئیس دانشگاه شهرستانها از تغییراتی است که موجب شده سایر مدیران حاشیه امنیت کمی را برای خود متصور باشند. این نکته از سوی وزیر بهداشت به گونه دیگری مورد تاکید قرار گرفته است. دکتر لنکرانی در حاشیه یکی از مراسم تودیع و معارفه یادآور شده است: مسئولیت یک فرصت است و در وزارت بهداشت سیستم ارزشیابی وجود دارد و هرگاه به این نتیجه برسیم که مدیریت دانشگاهی باید تغییر کند باز هم شاهد تغییر روسای دانشگاهها خواهیم بود.
دکتر لنکرانی اضافه کرده است : این سیستم ارزشیابی کاملا بر اساس اهداف وزارتخانه در مورد روسای دانشگاههای علوم پزشکی تصمیم می گیرد.
رؤسای سه دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد به فاصله سه روز با حکم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تغییر کردند و با جابجایی انجام گرفته دکتر صمد نوری زاد رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی کاشان به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه منصوب شد.
همچنین وزیر بهداشت در تغییر دیگری دکتر حسام الدین نبوی زاده را به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد منصوب کرده و دکتر محمدرضا نیکبخت رئیس پیشین این دانشگاه به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کاشان منصوب شده است.
تغییر عمده دیگری که در شهریورماه رخ داد، رفتن دکتر علیرضا زالی از ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و انتخاب دکتر شاهین میرمحمدصادقی به عنوان رئیس این دانشگاه بود.
پس از این تغییر تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعتراض به انتصابات وزیر بهداشت در دانشگاهها تاکید کردند: درصد قابل توجهی از اعتراضاتی که جمعی از نمایندگان مجلس به وزیر بهداشت دارند مربوط به انتصابات روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور است.
این نمایندگان معتقد بودند : وزیر بهداشت تاکنون در ارتباط با انتصاب روسای هیچ کدام از دانشگاههای علوم پزشکی کشور با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مشورت نکرده است. انتصاب و جابجایی روسای دانشگاهها از اختیارات وزیر است اما باید طوری رفتار شود که باعث از بین رفتن نظم در محیط دانشگاهها نیز نشود.
این در حالی است که سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در دوره گذشته مجلس شورای اسلامی عضو هیئت رئیسه بوده است، معتقد است: انتخاب روسای دانشگاهها حق طبیعی وزیر است زیرا همانطوریکه هر کسی در هر جایی مسئولیتی داشته باشد حق دارد همکارانش را انتخاب کند وزیر بهداشت نیز این حق را دارد و این یک امر طبیعی است.
آخرین تغییر در نظام آموزش پزشکی که این روزها شاهد آن بودیم، تغییر ریاست در دانشگاه علوم پزشکی ایران بود.
وزیر بهداشت در حکمی دکتر سید عباس حسنی را به سمت سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران منصوب کرده است و این در حالی است که بنا به گفته وزیر بهداشت دکتر مهدی فتحی رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی ایران از یک ماه پیش به دلیل مشکلات شخصی و ادامه فعالیت در حوزه آموزش پزشکی استعفای خود را به وزیر اعلام کرده بود.
لنکرانی در حاشیه مراسم تودیع و معارفه ریاست این دانشگاه نیز در پاسخ خبرنگاران در خصوص تغییرو تحولات اخیر در حوزه ریاست دانشگاههای علوم پزشکی گفت: هیچ ماجرای خاصی در این تغییرات روسای دانشگاهها رخ نداده است.
وی افزود: تغییرات همواره در حیطه های مدیریتی اتفاق می افتد و تغییرات وزارت بهداشت در مجموعه مدیریت چندان زیاد هم نبوده است.
نظام آموزش پزشکی کشور در حالی این تغییر و تحولات را تجربه می کند که همواره چالشهای بیشماری را در برابر خود تجربه کرده است. چالشهایی که بخشی از آنها از سوی بهترین دانشجویان یکی از بزرگترین و مهمترین دانشگاههای پایتخت به وزیر بهداشت عنوان شد.
به گزارش مهر، انتقاد از استفاده از دانشجوی پزشکی در دوره انترنی (کارورزی) همانند نیروی کار ارزان در بیمارستان های آموزشی، محقق نشدن اهداف شعب بین الملل دانشگاههای علوم پزشکی برای پذیرش دانشجوی خارجی، انتقاد از ورود نشانه های مجدد خصوصی سازی در عرصه آموزشی عالی، کمبود تجهیزات مناسب در دانشگاههای مادر برای دانشجویان نخبه، نبود توجه کافی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی بخش کوچکی از این مشکلات است که در هیاهوی پر درد بخش بهداشت و درمان گم شده است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی هر سه بخشی است که در عنوان این وزارتخانه درج شده است اما نیازهای سلامتی جامعه در بسیاری از بخشها مجالی برای آموزش و خودنمایی آن در عرصه دانشگاهی باقی نمی گذارد.
از سوی دیگر رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی به عنوان قائم مقام وزیر در استان مربوطه خود انجام وظیفه می کنند و نبود تناسب میان مشکلات بخش بهداشت و درمان در استانها با بخش آموزش و نیازهای دانشگاهی مشکلات این حوزه را دامن زده است.
عنوان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی عنوانی است که نشانگر اهمیت بخش بهداشتی و درمانی است و همانطور که بارها عنوان شده هدف از تربیت دانشجوی پزشکی تعریف وظیفه برای او و بکارگیری اش در نظام سلامت است و تغییرات مداوم همه این بخشها را تحت تاثیر قرار می دهد.
نظر شما