۱۷ مهر ۱۳۸۷، ۱۲:۰۸

گزارش خبری مهر/

مسلمانان فرانسه ؛ موفق در کسب امتیازهای شهروندی

مسلمانان فرانسه ؛ موفق در کسب امتیازهای شهروندی

درحالی که ساخت مسجد در فرانسه با چالشهای جدی مواجه است، منطقه آلزاس موزل یکی از مناطق این کشور اروپایی است که به عنوان یک استثنا به ساخت مسجد برای جامعه در حال رشد مسلمانان خود کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترنشنال هرالد تریبون ، فؤاد دعایی مسئول پیگیری ساخت یک مسجد باشکوه در شهر استراسبورگ اظهار داشت: این شهر نمونه ای از گفتگوی بین ادیان است که در این منطقه از سایر مناطق فرانسه پررنگتر است.

ساخت این مسجد در فرانسه سکولار خارق العاده به نظر می رسد چرا که براساس قوانین سال 1905 دولت از به رسمت شناختن یا فراهم کردن بودجه برای هرکدام از ادیان منع شده، اما قوانین محلی این منطقه به مسلمانان حق ساخت مسجد را اعطا کرده است.

این منطقه، تنها منطقه ای بود که آلمان پس از جنگ جهانی اول به فرانسه بازگرداند هنوز هم از توافق نامه پیش از بسته شدن معاهده 1905 استفاده می کند که فراهم کردن بودجه عمومی برای ساخت نیایشگاه ها و فراهم کردن دستمزد شخصیتهای دینی بخشی از مواد این توافقنامه بوده است.

طی چندین دهه دسترسی به این منطقه برای کلیسای کاتولیک رم، لوتری، یهودیان و کالوانیسم محدود بوده است.

تنها در سال 1998 بود که سران کلیسای کاتولیک رم، کلیسای لوتری، کلیسای کالوانیست و اقلیت یهودی نامه ای برای دولت محلی ارسال کرده و از ساخت یک مسجد حمایت کردند.

آنها در این نامه اعلام کردند: اسلام ، دین تعداد قابل توجهی از مردم در این منطقه است و آنها نیز باید از جایگاه مساوی با چهار دین رسمی منطقه برخوردار باشند.

مسلمانان دومین جمعیت بزرگ دینی در منطقه آلزاس موزول هستند و حدود 9/2 میلیون نفر از جمعیت را به خود اختصاص داده اند.

تنها شهر فاریبرسویلر در این منطقه تسهیلات رسمی برای ساخت مسجد مسلمانان ارائه نمی کند.

مدت کوتاهی پس از ارسال نامه 1998 رهبران دینی دولت محلی زمین بزرگی در کنار رودخانه در شهر استراسبورگ برای ساخت یک مسجد در نظر گرفتند.

شوراهای شهر و منطقه ای 26 درصد از هزینه های ساخت و ساز آن را برعهده گرفتند. این درحالی است که طرح ساخت این مسجد بدون مشکل نبود.

دعایی رئیس سازمان مسلمانان آلزاس موزل گفت: در سیاست فرانسه تذویر وجود دارد، مردم به امور همانطور که هستند اشاره نمی کنند، هر بار که با نام یا چهره مسلمانان رو به رو می شوند، مسلمان مورد تبعیض قرار می گیرد.

خبر زمین برای ساخت مسجد با بحث شدید سیاسی همراه شد. رونالد ریس که در آن زمان شهردار استراسبورگ بود و به آغاز پروژه ساخت مسجد کمک کرد بهای سیاسی سنگینی پرداخت و مقام خود را از با انتخابات محلی 2001 از دست داد. دولت جدید نیز اجازه ساخت مناره برای مسجد را صادر نکرد. اما سرانجام ساخت این مسجد در سال 2007 آغاز شد.

ریس که در ماه مارس سال 2008 بار دیگر شهردار استراسبورگ شده اظهار تمایل کرد این پروژه هرچه سریعتر خاتمه یابد.

حدود 1700 نیایشگاه و مسجد در فرانسه برای اقلیت شش میلیونی این کشور وجود دارد، مسلمانان فرانسه را یکی از بزرگترین گروه های اقلیت اسلامی در اروپا توصیف می کنند. از این 1700 مسجد ، حدود 400 مسجد مجلل و باشکوه بوده و باقی آن سالنهای اقامه نماز موقتی محسوب می شوند.

کد خبر 761839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha