۱۷ مهر ۱۳۸۷، ۱۶:۳۳

گزارش اختصاصی مهر /

حضور پر شور خبرنگاران/ شاخصه های تمدن اسلامی در طراحی برج میلاد

حضور پر شور خبرنگاران/ شاخصه های تمدن اسلامی در طراحی برج میلاد

آغاز بهره برداری از برج بلند میلاد اتفاقی بود که هر خبرنگاری را مسحور خود می کرد و حضور در این مراسم سالها بعد زمانی که این افتخار بزرگ شهرداری تهران در سال 1387 در خاطره ها ثبت می شود برای تمام حاضرین در این مراسم می تواند مایه افتخار قلمداد شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم بهره برداری آزمایشی برج میلاد با حضور گسترده مسئولان کشوری و لشکری، علما و روحانیون، مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهر، نمایندگان مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، هنرمندان، ورزشکاران و بیش از 270 نماینده رسانه های داخلی و خارجی در محل سالن همایش های برج میلاد برگزار شد.

شهردار تهران در مراسم آغاز بهره برداری آزمایشی از برج میلاد گفت :  برجی که در سال 72 فقط به عنوان برج مخابراتی تعریف شده بود به همت متخصصان دارای طرح جامع شد و با کارویژه های جدید مرکز مطالعات زیست محیطی و ابنیه ای در کنار بخشهای ارتباطی و سرمایه گذاری در آن ایجاد و پایانی موفق داشت.

وی با تاکید بر اینکه ساخت این پروژه عظیم فضایی جدید در مهندسی کشور ایجاد کرد غرور ملی را که در این بین آفریده شد حائز اهمیت دانست و افزود : کلنگ احداث برج میلاد در سال 76 زمین خورد و اکنون در آستانه افتتاح فاز اول آن هستیم و این پروژه با توجه به حساسیت و کاربریهای آن از مهمترین پروژه های شهری است که با هزینه های شهروندان و همکاری آنان و همت متخصصان به سرانجام رسید.

شهردار تهران با اشاره به اینکه برج میلاد چهارمین برج بلند دنیاست و این مسئله حساسیت و توجه به اتمام کار آن را صد چندان می کند گفت : عملیات احداث برج و مجموعه های آن در طول 6 سال برنامه ریزی شد و کمبود اعتبارات، مشکلات فنی، اعمال تحریمها، افزایش قیمت مصالح و سرمای 37 درجه زیر صفر در زمستان گذشته مانع انجام این کار نشد، هرچند که اجرای طرح را به درازا کشاند و این پروژه بیش از زمان پیش بینی شده طول کشید.

وی افزود: به همین دلیل مدیریت تهران با عذرخواهی از شهروندان و اولویت تخصیص اعتبارات از اتلاف منابع و تحمیل هزینه های گزاف به تهران جلوگیری کرد و کار با سرعت ادامه یافت.

اجلاس شهرداران کلانشهرها در برج میلاد

قالیباف با اشاره به برنامه های در نظر گرفته شده در برج  گفت : برای تبرک شدن این پروژه و دمیدن روح معنویت در فضای مجموعه دومین مسابقات بین المللی قرآن دانشجویان و همچنین اجلاس شهرداران کلانشهرها در این برج برگزار خواهد شد.

وی ضمن قدردانی از زحمات دست اندرکاران که از آغاز طراحی و اجرای این پروژه عظیم همکاری داشتند و همچنین اعضای شورای شهر و شهرداران دوره های مختلف گذشته، کارگران و مهندسان گفت : افتتاح این نماد ملی را به مردم شهر تهران و ملت ایران تبریک می گویم و امیدوارم این عیدی فرزندان خادم خویش را بپذیرند.

قالیباف در ادامه گفت : آنچه در طول دوران مسئولیت خود شاهد بودم عشق به کار و خدمت خالصانه بود و برج میلاد نشانگر نیتهای پاک با دانش روز جهانی  است که توسط فرزندان این سرزمین تحقق یافته است.

 برج میلاد نمادی از معماری اسلامی و ایرانی با فناوری روز دنیا

معماری اسلامی ما هیچ وقت المانهای بی مصرف هم از نظر عملکردی و هم زیبایی نداشته است و خوشحالیم که در تهرانی که چنین نمادی نداشتیم طراحی که از 14 سال قبل شروع شد و با افت و خیزهای فراوان همراه بود همزمان با آغاز فعالیت شورای شهر با سرعت مطلوب حرکت کرد و به سرانجام رسید .

رئیس شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد : مشکل بودن کار را نمی توان به راحتی احساس کرد چرا که این ساخت این برج حتی با فن آوری امروز نیز بسیار مشکل بود و با تلاش شبانه روزی، پشتکار و حمایت به پایان رسید.

وی ، افزود : در شرایطی که مجبور بودیم ابزار را از خارج وارد کنیم دچار مشکلاتی شدیم. سرمای زمستان گذشته نیز از دیگر مشکلات بود و سرانجام این مشکلات با تلاش و همت مسئولان و مهندسان و کارگران برطرف شد و شاهدیم امروز تهران نمادی از معماری اسلامی و ایرانی دارد که با فناوری روز دنیا انجام شده است.

مجری طرح پروژه ملی برج میلاد گفت : اگر قرار بود برج میلاد با همان روند گذشته به اتمام برسد باید تا سال 96 به انتظار آن می نشستیم اما امروز با اعتماد مجموعه شهرداری و نیز اتخاذ نگرش سیستمی به پروژه ها شاهد استفاده از بلندترین ساختمان ایران هستیم.

مدیرعامل شرکت یادمان سازه در ادامه به دلایل ایجاد تعویق در روند عملیاتی برج میلاد اشاره کرد و تصریح کرد: تحریم و فضای مبهم بین المللی، پیچیدگیهای فنی پروژه و نیازمندی آن به تامین مصالح استاندارد شده روز دنیا، کمبود مصالح اولیه و شرایط جوی نا متعارف و غیر قابل پیش بینی در سال 86 از جمله مشکلات تحمیلی در روند پیشرفت برج میلاد بوده است.

میرصادقی  در بخش دیگری از سخنانش به اقداماتی کم نظیر در ساخت برج میلاد اشاره کرد و گفت: بالابری سنگین بخش  سوم سازه فلزی راس برج به وزن 700 تن ، بالابری و نصب دکل آنتن 400 تنی و طراحی و نصب 10 هزار متر شیشه بدون عملیات پروازی در ارتفاع 280 متر و با شیب معکوس از جمله اقداماتی است که برای نخستین بار در ایران و دنیا تجربه شده است.

ساخت برج میلاد توسط مهندسان داخلی مایه مسرت است

احمد دنیا مالی در مراسم افتتاح برج میلاد گفت: برج میلاد در شرایطی مراسم بازگشاییش را برگزار می‌کند که بسیاری از کارشناسان خارجی به توانایی ساخت آن توسط نیروهای داخلی باور نداشتند و امروز مایه بس مسرت و افتخار است که با اعتماد به نظام مهندسی کشور این باور غلط درهم شکست.

معاون فنی عمران شهرداری تهران افزود:‌ شهرداری تهران توانست با تکیه و اعتماد بر سه راس مثلث مشاور، پیمانکار و کارفرما و با همیاری و همدلی اعضای شورای شهر پروژه‌ای که با فراز و فرودهای فراوان مواجه بود به انجام برساند و برگ زرین و شاخصی از خدمت را در کارنامه خود ثبت کند.

وی تصریح کرد: امروز مطمئن هستم که برج میلاد صرفنظر از ارتقای توان مهندسی به عنوان یکی از شاخصه‌های اصلیش از این طرح نه تنها محل غنی‌سازی اوقات فراغت شهروندان و مرکز اتفاقات مهم فرهنگی کشور خواهد بود بلکه با فراهم آمدن شرایط بازدید به رصدخانه‌ای بدل می‌شود که رفتار شهری را عیان کرده و مردم را به تفکر و نیک ‌نگریستن در حوزه رفتار شهری و آشنایی بیشتر با شهر تهران دعوت می‌کند.

حاشیه های از افتتاح چهارمین برج مخابراتی جهان

* بعد از ظهر دیروز سالن روابط عمومی شهرداری تهران مملو از خبرنگارانی بود که از رسانه های داخلی و خارجی برای بازدید از برج میلاد و شرکت در مراسم افتتاحیه چهارمین برج بلند مخابراتی ایران حضور یافته بودند. حضور پر شوری که به حتم تا امروز شهرداری تهران و یا دیگر بخشهای مدیریت شهری به خود ندیده بود.

* آغاز بهره برداری از برج بلند میلاد اتفاقی بود که هر خبرنگاری را مسحور خود می کرد و حضور در این مراسم سالها بعد زمانی که این افتخار بزرگ شهرداری تهران در سال 1387 در خاطره ها ثبت می شود نه فقط برای تک تک نقش آفرینان در اجرای این پروژه بلکه برای تمام حاضرین در این مراسم  می تواند مایه افتخار قلمداد شود.افتخاری که شاید سهمی قابل توجه از آن را خبرنگاران رسانه با ثبت و ماندگار کردن آن به خود اختصاص می دهند.

* حضور بیش از 270 خبرنگار داخلی و خارجی و انتقال هماهنگ آنها از شهرداری تهران و در طول مسیر تا برج میلاد و  استقرار مناسب آنان در سالن مراسم شاید در کمتر رخداد ملی به وقوع پیوسته بود.

* ازدحام خبرنگاران در پای برج میلاد و انتظار برای بازدید از آن حکایت از اشتیاق آنان داشت.

* مسیر لابی تا رستوران ویژه که جنب تراس باز قرار گرفته و شامل 1860 پله است توسط آسانسورهای پرسرعت که در هر ثانیه 7 متر را می پیمایند طی شد.

* در لابی برج، رستوران ویژه و دیگر قسمتهای برج میلاد و سالن همایشها نیز حضور لیدرها و راهنمایان مسلط  به زبان انگلیسی و آموزش دیده به چشم می خورد.

* در زمین محوطه کناری ورودی برج میلاد نیز که به دلیل ادامه فعالیت عمرانی در فاز دوم وجلوگیری از تخریب آسفالت و هزینه بری مجدد  فضایی خاک آلود داشت برخی ابزار و ماشین آلات کارگاهی نیز دیده می شد که از ادامه فعالیت شرکت یادمان سازه برای اجرای فاز دوم پروژه برج میلاد خبر می داد.

* برج بلند میلاد از معماری ایرانی، اسلامی را با معماری و تکنولوژی روز دنیا در کنار هم ترکیب کرده بود و نقطه اتصالی میان معماری امروز و دیروز قلمداد می شود.

* شاخصه های فرهنگ و تمدن اسلامی در طراحی برج میلاد به چشم می خورد. ایجاد سقف دو قوسی بتونی در لابی برج که با استفاده از قالبهای چوبی و همراه با نقش و نگار چوب و زیبایی آن که برگرفته از تلفیق معماری گذشته ایرانی و با نگاهی به خانه طباطباییها در کاشان که امروز یکی از قطبهای گردشگری در این شهر شمرده می شود و استفاده از طرح همان ستونها در پایه بیرونی لابی برج میلاد نشان دهنده بخشی از توجه طراحان این پروژه عظیم ملی به معماری ماندگار ایران است. همان معماری که گوشه ای از آن در قالب تصویر روی سن سالن همایشها قرار گرفته بود. تصویری از برج طغرل و ارگ بم در کنار برج میلاد. برجی که پایه هایش بر دوش برج طغرلها و ارگ بمهای ایران بنا شده و مهندسان و معماران امروزی  که دانش و توانشان بر دانش گذشتگان و افتخار آفرینان ایران دیروز رشد کرده است.

بازتاب جهانی افتتاح برج میلاد

خبرگزاری آسوشیتدپرس در واکنش به افتتاح برج مخابراتی در تهران آن را حرکتی در راستای مدرنیسم توصیف کرد.

آسوشیتدپرس در پی افتتاح آسمانخراش میلاد، چهارمین برج مخابراتی بلند در جهان پس از برجهای تورنتو، مسکو و شانگهای در شمال غربی شهر تهران به ارتفاع 435 متر ارتفاع (1427 فوت) اعلام کرد که این برج بنایی است که می تواند به عنوان سمبل تلاشهای کشور به مدرن سازی این کشور خدمت کند.

این خبرگزاری همچنین در ادامه مطلب خود افتتاح این برج  در دوره محمد باقر قالیباف، چهارمین شهرداری که این برج از زمان کلنگ خوردن آن به خود دیده را موفقیتی برای شهردار تهران عنوان کرده است.

آسوشیتدپرس در گزارش خود از قالیباف به عنوان یک محافظه کار میانه رو نام برده که تصویری از یک پایتخت مدرن، ساختمانهای بلند و مرتفع، پارکها و ساخت سالنها  را توسعه داد.

خبرگزاری فرانسه نیز با پوشش این رویداد آن را چهارمین برج بلند مخابراتی توصیف کرده و می نویسد انتظار می رود ین برج در حدود 194 میلیون دلاری در تهران به عنوان سمبل ملی کشور در پایتختی بزرگ باشد.

این خبرگزاری همچنین با اشاره به مشخصات این برج از جمله هزینه و مدت دوره ساخت آن نوشت که این برج ملهم از معماری اسلامی است که می تواند از برج و قله آن به رسم قدیم صدای موزون اذان شنیده شود.

برخی دیگر از سایتهای خبری آن را "بزرگترین سایت تفریحی" ایران عنوان کرده اند و دیگر سایتها به ویژه در منطقه خلیج فارس آن را اوجی جدید در دستاوردهای ایرانی توصیف کردند و یکی از موفقیتهای شهرداری تهران در کنار پروژه های دیگری همچون بی. آر. تی برشمردند.

کد خبر 762091

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha