به گزارش خبرگزاری مهر، آثار رسیده به دبیرخانه جایزه ادبی ایران در چهار مرحله و توسط تیمهای داوری متفاوتی بررسی می شوند و در نهایت مجموعه 40 اثر ادبی در قالب شعر و داستان در کتاب برگزیده جایزه ادبی ایران چاپ و منتشر می شوند.
محسن سراجی ضمن اعلام این خبر به خبرنگاران، مدل داوری آثار را دارای ویژگیهای فراوانی دانست که مهمترین آن را می توان عدم برخود سلیقه ای هیئت داوران با آثار دانست.
وی مهمترین دغدغه هیئت علمی جایزه ادبی ایران را برخوردی در شأن و جایگاه آثار رسیده به دبیرخانه دانست و افزود: رسیدن بیش از 4000 اثر به دبیرخانه جایزه ادبی ایران وظیفه برگزارکنندگان این جایزه را سخت تر از گذشته کرده است.
سراجی اضافه کرد : تیم داوری مرحله اول آثار رسیده را مطالعه کرده و فقط آثاری را که داستان یا شعر نیستند حذف نموده و آثار باقیمانده را برای داوری به سه تیم داوری ارائه می کنند. در مرحله دوم داوری یک تیم داوری سه نفره آثار را مطالعه و به آثار مطالعه شده بر اساس فرم داوری ارائه شده از سوی هیئت علمی امتیاز می دهند. رویکرد این تیم که تیم خواننده جدی یا به اصطلاح همان "بوکرها " نیز نامیده می شوند المانهایی است که یک خواننده جدی اثر (شعر یا داستان) مد نظر دارد. در مرحله سوم تیم تخصصی شعر و داستان آثار رسیده را داوری می کنند به نحوی که داوران این مرحله که یک تیم متشکل از داستان نویس و شاعران حرفه ای کشور، منتقدان ادبی و اساتید دانشگاهی می باشند آثار را مطالعه و امتیاز مورد نظر خود را در این بخش به اثر اختصاص می دهند.
دبیر نخستین جایزه ادبی ایران اضافه کرد : در نهایت 50 اثر برگزیده هر بخش که بیشترین امتیاز را دارا باشند برای مرحله نهایی داوری انتخاب می شوند و آثار منتخب به بیش از 30 صاحب نظر حرفه ای ادبیات ایران ارائه می شوند به نحوی که این 30 نفر که متشکل از داوران جشنواره های معتبر کشور، نویسندگان و شاعران حرفه ای ایران، برگزیدگان جشنواره های معتبر داخلی، منتقدان و روزنامه نگاران ادبی و اساتید دانشگاهی در حوزه ادبیات می باشند در نهایت حداکثر 20 اثر منتخب را در هر بخش برای تقدیر و چاپ در کتاب جایزه ادبی ایران انتخاب خواهند کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که اسامی برگزیدگان مرحله نهایی نخستین جایزه ادبی ایران در دی ماه سال جاری اعلام شود.
فراخوان جایزه ادبی ایران تابستان سال جاری اعلام شد.
نظر شما