۲۰ مهر ۱۳۸۷، ۱۶:۴۹

مجتهد زاده در گفتگو با مهر:

دیپلماسی نامه نگاری مثبت است/ لزوم برنامه ریزی دقیق در عرصه اقدامات پیشگیرانه

دیپلماسی نامه نگاری مثبت است/ لزوم برنامه ریزی دقیق در عرصه اقدامات پیشگیرانه

یک کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به مثبت بودن پیگیری دیپلماسی نامه نگاری با طرفهای درگیر در موضوع هسته ای کشورمان، بر لزوم خنثی سازی تاثیرات منفی قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران تاکید کرد.

دکتر پیروز مجتهد زاده  استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگارمهر، دیپلماسی نامه نگاری که طی ماههای اخیر در دستور کار دستگاه دیپلماسی هسته ای کشورمان قرار گرفته را تایید کرد و یادآور شد: برای بارور شدن مانورهای استراتژیک باید توجه داشته باشیم که طرف مقابلمان تا چه حد ظرفیت پذیرش آن را دارد.

وی با اشاره به محتوای پوچ قطعنامه شورای امنیت علیه کشورمان افزود:هرچند که قطعنامه اخیر بار حقوقی خاصی برای ایران نداشته اما نباید از یاد برد که پیگیری اقداماتی همچون نامه نگاری با کشورهای مختلف تاثیری بر اثرات منفی این قطعنامه ها نخواهد داشت.

این استاد دانشگاه در عین حال خاطرنشان کرد: در حالی که چند کشور همچنان در مقابله با ایران تاکید دارند، بنده به عنوان فردی که درمحافل بین المللی حاضر می شوم، از نزدیک شاهدم که موضع ایران مبنی بر غیر قانونی بودن این قطعنامه ها کاملا پذیرفته شده و تاثیرپذیری نهادهای بین المللی از چند قدرت بزرگ برای همگان آشکار است.

مجتهد زاده با تاکید بر لزوم تعیین استراتژی و راهبردهای بلندمدت برای دستگاه دیپلماسی هسته ای کشور افزود: ما باید توجه داشته باشیم که هر اقدام و حرکتی که در این عرصه انجام می دهیم چه نتایجی در برخواهد داشت؛ هر چند که نامه نگاری با دیگر کشور ها در شرایط فعلی قدرت جلوگیری از تاثیرات قطعنامه های شورای امنیت را ندارد اما فی نفسه امری مثبت بوده که تمایل ایران برای تداوم روند مذاکرات را به جهانیان گوشزد می نماید.

وی تصریح کرد: شکی نیست که دستگاه دیپلماسی کشور در کنار اقدامات دیپلماتیک و سیاسی همچون آنچه اخیرا از سوی سعید جلیلی صورت گرفته باید به ساماندهی اقدامات پیشگیرانه درخصوص تاثیرات احتمالی قطعنامه های ضد ایرانی شورای امنیت  بپردازد.

وی ادامه داد: بنابر آنچه گفته شد ما باید برنامه ریزی دقیقی در عرصه اقدامات پیشگیرانه داشته و طرفهای مقابلمان را به انفعال در برابر سیاست هایمان وادار نماییم.

مجتهد زاده همچنین گفت: اگر هم در چارچوب سیاست های کشور به نامه نگاری با طرفهای مختلف می پردازیم، این حرکت باید اقدامی در چارچوب کلی کنار آمدن با 5 کشور در کلیت موضوع هسته ای باشد.

وی با بیان اینکه در دوران دولت نهم حرکت های خوبی درعرصه دیپلماسی هسته ای کشورصورت گرفته روند مذاکرات سولانا - جلیلی را ستود و اظهار داشت: همینکه در این دولت توانستیم به جای مذاکره با سه کشور اروپایی با نماینده آنها به گفتگو بنشینیم و در پایان هر دوره از مذاکرات نیز شاهد تاکید طرفین بر تداوم تعامل باشیم نکته مثبتی است که پیش از این در جریان مذاکره با سه کشور اروپایی مشاهده نمی شد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر لزوم پیگیری و اجرای مانورهای تاکتیکی و استراتژیکی عمقی از سوی دستگاه دیپلماسی کشور در مواجهه با سیاست های پیچیده 1+5 یادآور شد: در عین پیگیری این موضوع باید دید ظرفیت پذیرش این مانورها در طرف مقابل تا چه حد وجود دارد.

کد خبر 763153

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha