به گزارش خبرنگار مهر، تئاتر کودک و نوجوان در دنیا اهمیت و جایگاهی بالا دارد و در کشورهای مختلف به اینگونه تئاتری توجه ویژه میشود. بیشتر کارشناسان تئاتری دنیا معتقدند کودکان و نوجوانان تماشاگران و هنرمندان آینده هستند و از این رو برنامهریزیهای دقیقی برای پرورش این نیروی تئاتری انجام میشود.
در کشور ما با وجود شعارهای مختلف درباره ارزشمند بودن تئاتر کودک و نوجوان، نبود برنامه ریزی و مدیریت مناسب باعث شده توجه لازم در مورد برنامهریزی و پرورش کودکان و نوجوانان در حوزه تئاتر وجود نداشته باشد. تئاتر کودک از طرف برخی گروهها و مدیران به عنوان سرگرمی مورد توجه قرار گرفته و فقدان تئاتر نوجوان نیز زیاد اهمیت ندارد.
این نوع نگاه به جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نیز منتقل شده و جشنواره بعد از 11 دوره برگزاری در استانهای همدان، سیستان و بلوچستان، کرمان و کهگیلویه و بویراحمد و سه دوره برگزاری در اصفهان هنوز جایگاه لازم خود را بدست نیاورده است.
اصفهان که برگزاری یازده دوره جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان را در کارنامه کاری خود دارد به زعم کارشناسان در برگزاری سه دوره اخیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نتوانسته جایگاه مناسب خود را پیدا کند. امسال نیز یکی از مشکلات اساسی در برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بخصوص در شهر اصفهان نبود هماهنگی بین ستاد اجرایی جشنواره و گروههای شرکتکننده در آن بوده است.
اکثر گروههای حاضر در جشنواره امسال به دلیل ضعف برنامهریزی درست با تأخیر در اجرا مواجه شدند که در اکثر موارد بر کیفیت اجرای نمایش تأثیرگذار بود. یکی دیگر از مشکلات اساسی جشنواره پانزدهم تئاتر کودک و نوجوان که امروز به پایان میرسد کم توجهی به مخاطبان و تماشاگران شرکتکننده در جشنواره بخصوص گروه سنی کودک و نوجوان بود.
انتخاب سالنهایی با ظرفیت پایین و اجرای نمایش در آنها بخصوص در مجموعه استاد فرشچیان اصفهان باعث شد بسیاری از مخاطبان اعم از کودک و نوجوان و حتی بزرگسال برای تماشای نمایشهای مورد علاقه خود با عبور از روی نردههای مجموعه خود را به پشت درهای بسته سالنهای نمایش برسانند.
اصحاب رسانه نیز از این کم توجهی در امان نبودند. نبود جایگاه ویژه برای خبرنگاران و همچنین نبود همکاری لازم عوامل سالنها برای حضور به موقع خبرنگاران در سالن در ایام جشنواره از جمله مشکلات دیگر جشنواره امسال بود.
این بیتوجهی تا حدی بود که از دید مدیر اجرایی جشنواره تنها پوشش خبری رسانههای تصویری اهمیت داشته و رسانههای مکتوب جایگاه و اهمیت خاص نداشتند. حتی روز آخر اجرای نمایشهای جشنواره خبرنگاران رسانههای مکتوب در سالن محبوس شدند و فرصت تماشای نمایش را از دست دادند.
پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان از 16 مهرماه آغاز شد و دیروز به پایان رسید.
پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان اصفهان در حالی دیروز شنبه به پایان رسید که ضعف برنامهریزی باعث نارضایتی مخاطبان و گروههای تئاتری شده بود.
کد خبر 763275
نظر شما