اسلام مؤلفه بنیادین فرهنگ اروپایی است
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلام اعلام کرد: اسلام مؤلفه بنیادین فرهنگ اروپایی بوده و نمیتوان آن را بخش الحاقی این فرهنگ در نظر گرفت.
دکتر اکمل الدین احسان اغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی طی سفری به دعوت رئیس جمهور فنلاند به این کشور اروپایی درباره " اسلام در اروپا" صحبت و تأکید کرد که هدف وی از این سخرانی متوقف کردن گسترش اسلام هراسی در اروپا است.
اکمل الدین احسان اغلو در مصاحبه ای با خبرگزاری جیهان نیز اظهار داشت که ما با استدلال ثابت می کنیم اسلام از مؤلفه های بنیادین اروپا است. عثمانی ها طی 5 قرن در کشورهای بالکان حکمرانی کردند، مسلمانان هشت قرن اندلس را در دست داشته و حدود 41 میلیون مسلمان در حال حاضر در اروپا زندگی می کنند بنابراین نمی توان اسلام را مؤلفه ای اضافه در اروپا درنظر گرفت بلکه این دین یکی از مؤلفه های پایه گذار تمدن اروپایی تلقی می شود.
وی تأکید کرد: تمدن اروپایی همراه با سهم فرهنگ اسلامی در علم، فلسفه و ارزشهای اسلامی ساخته شده و اگر اسلام را جزئی ار فرهنگ اروپا بدانیم مسئله عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا نیز تغییر می کند.
دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی تصریح کرد: درباره جایگاه اسلام در اروپا بحثهای بسیاری وجود دارد، پس از گذشت 14 قرن از حضور اسلام در اروپا آن را نمی توان پدیده ای بیگانه با اروپا درنظر گرفت.
دکتر احسان اغلو همچنین گفت که نسبت اسلام و تروریسم غیرقابل قبول بوده و هیچ کس حق ندارد اقدامات تروریستی خود را به نام اسلام انجام دهد.
مزایده آثار هنر اسلامی و فروش ستونهای چوبی مسجد
روز چهارشنبه 8 اکتبر( 17 مهر ماه) مرکز حراج سوتبی در لندن مزایدهای به منظور فروش گنجینههای نادر هنر جهان اسلام برگزار شد و طی آن پنج ستون متعلق به مسجد کوردوبای اسپانیا و متعلق به دهم میلادی به قیمت 5/1 میلیون یورو به فروش رفت.
تصمیم این مرکز برای مزایده آثار اسلامی تأکیدی بر پیشرفت هنرهای اسلامی در سالهای اخیر است. درحقیقت آثار برجسته هنری اسلامی به تیتر بسیاری از اخبار هنری جهان تبدیل شده و مورد توجه قرار گرفته است.
ویلیام اف راپریچت رئیس و مدیر اجرایی سوتبی گفت: هنر اسلامی در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. مردم به جمع کردن آثار هنری از تاریخ اهمیت داده و این امر در حال حاضر در سراسر دنیا شدت بیشتری گرفته است.
این فروش پس از تعلیق فرش آنها در مزایده دو سال قبل به علت تردید درباره قانونی بودن مزایده صورت گرفته است. نسخههای نادر قرآن کریم، بخشهای چوبی از مسجد کوردوبا و ستون مرمری شهر تاریخی الزهرا از دیگر آثار اسلامی است که در این مزایده عرضه شده است.
کمکهای داوطلبان مسلمانان به طوفانزدگان امریکایی
داوطلبان مسلمان مرکز اسلام گالوستون در تگزاس امریکا چند هفته آینده را صرف کمک به نیازمندان کرده و تجهیزات باقی مانده از کمکهای طوفان را میان آنها توزیع میکنند.
برخی از افرادی که پیشتر برای کمک به این مرکز اسلامی رجوع میکردند اکنون داوطلبانه این تجهیزات را میان نیازمندان توزیع میکنند. این درحالی است که مرکز اسلامی گالوستون اعلام کرده است به کمک داوطلبان بیشتری برای توزیع این اجناس نیاز دارد.
احمد ای. احمد عضو این مرکز اسلامی و استاد پاتولوژی عملی در دانشگاه پزشکی تگزاس اظهار داشت که وی تلاش میکند داوطلبی برای یاری وی در بستن جراحتهای سطحی پیدا کند. وی در این رابطه با همکاران خود مشورت کرده تا بتوان یک مرکز مراقبتهای بهداشتی موقت و کوچک تأسیس کرد.
اقدامات خیرخواهانه مسلمانان به دنبال طوفان طوفان دریائی آیک صورت گرفته است. این طوفان روز 13 سپتامبر (23 شهریورماه) با باد و بورانی شدید در ایالت جنوبی تگزاس وزیده و در مسیر پیشروی خود به سوی هوستون چهارمین شهر بزرگ آمریکا، بسیاری از خانه ها و کسب و کارها را زیر سیل برد، برق را برای صد ها هزار نفر قطع کرد و انبوهی از ویرانی بجا گذاشت.
تشریح جزئیات فعالیت گروه مشاوران مسلمان در دولت بریتانیا
به عنوان بخشی از برنامه مبارزه با افراط گرایی، جزئیات فعالیت گروهی از جوانان مسلمان که قرار است به عنوان مشاوران وزرای بریتانیایی فعالیت کرده و دولت را در مبارزه با افراطگرایی یاری کنند، تشریح شد.
به عنوان بخشی از برنامه های تازه در راستای مبارزه با افراط گرایی و اشاره به نگرانی های جامعه مسلمانان جوان بین 16 تا 25 ساله، دیدارهای ثابتی با وزرا و فعالان جامعه مدنی خواهند داشت.
مسلمانان پس از انفجارهای لندن در سال 2005 که به کشته شدن 52 نفر منتهی شد، خواستار انعکاس صدای جوانان در جامعه شده اند. این گروه مشورتی درحالی شکل می گیرد که دولت راهکارهای ممانعت از ظهور و بروز افراط گرایی را مورد بررسی مجدد قرار می دهد.
مقامات همچنین تصدیق کرده اند که اقدامات بیشتری باید برای برقراری ارتباط با جامعه مسلمان انجام دهند. مشاوران جوان مسلمان به گروهی شباهت دارند که پیشتر با حضور مشاوران زنان مسلمان تشکیل شده بود.
هیزل بلیرز وزیر جوامع محلی و اد بال وزیر آموزش بریتانیا اعلام کردند که حدود 22 جوان از سابقه های قومی مختلف رسما به عنوان مشاوران این گروه انتخاب شده اند. از آنها خواسته می شود تا دیدگاه های واضح و مستقیم خود را درباره موضوعات اصلی چون افراط گرایی، تبعیض، شهروندی و چگونگی انطباق اسلام در جامعه با وزرا در میان بگذارند.
معیار انتخاب این 22 نفر براساس حضور و فعالیت آنها در اجتماع اعلام شده است. برخی مقامات این کشور با انتقاد از راهکارهای مبارزه با افراط گرایی، اعتقاد دارند که از سال 2005 تاکنون وقت خود را با مردمی که هیچ نفوذی بر افراط گرایان نداشته تلف کرده اند.
دیدار رهبران مسلمان جامعه فرانسه با وزیر کشور
وزیر کشور فرانسه روز سهشنبه 16 مهر ماه با رهبران و نماینده جامعه مسلمانان فرانسه دیدار و گفتگو کردند.
میشل آلیو ماری وزیر کشور فرانسه با رئیس جدید شورای دینی مسلمانان فرانسه و نمایندگان شوراهای دینی منطقهای مسلمانان دیدار و گفتگو کرد
دستورالعمل این دیدار، موضوعات متنوعی چون نیازهای درحال رشد و کمبودهای دیرینه مسجد برای مؤمنان مسلمان را در برگرفته بود.. در برخی موارد، مسلمانان مجبور میشوند از اماکن موقت و زیرزمینی به عنوان محل اقامه نماز جماعت خود استفاده کنند. همچنین اجازه مسجد ساخت در برخی مناطقی که از سوی مقامات محلی با مخالفت رو به رو شده در این جلسه به بحث گذاشته میشود. ضرورت افزایش ائمه جمعه و شرایط تحصیل آنها نیز به عنوان یکی از مسائلی بودمیان مقامات فرانسه و رهبران مسلمان در شهر پاریس مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
فرانسه از مدتها پیش بر مسئله آموزش ائمه جمعه در فرانسه و آشنایی آنها با جامعه فرانسه به منظور ترویج ادغام مسلمانان و پرهیز از حضور ائمه جمعه خارجی و افراطگرا تأکید داشته است. برنامههای آموزشی که برای 20 نفر از ائمه جماعات آغاز شده امروز بحث قرار گرفت.
ضرورت ارائه فضای بیشتر برای مسلمانان در قبرستانهای فرانسه، حملات نژاد پرستانه علیه مسلمانان و چندین حمله به قبرستانهای مسلمانان در طی سال جاری به عنوان نگرانی رهبران مسلمان مورد اشاره قرار داشت.
مسلمانان فرانسه ؛ موفق در کسب امتیازهای شهروندی
درحالی که ساخت مسجد در فرانسه با چالشهای جدی مواجه است، منطقه آلزاس موزل یکی از مناطق این کشور اروپایی است که به عنوان یک استثنا به ساخت مسجد برای جامعه در حال رشد مسلمانان خود کمک میکند.
فؤاد دعایی مسئول پیگیری ساخت یک مسجد باشکوه در شهر استراسبورگ اظهار داشت: این شهر نمونه ای از گفتگوی بین ادیان است که در این منطقه از سایر مناطق فرانسه پررنگتر است.
ساخت این مسجد در فرانسه سکولار خارق العاده به نظر می رسد چرا که براساس قوانین سال 1905 دولت از به رسمت شناختن یا فراهم کردن بودجه برای هرکدام از ادیان منع شده، اما قوانین محلی این منطقه به مسلمانان حق ساخت مسجد را اعطا کرده است.
این منطقه، تنها منطقه ای بود که آلمان پس از جنگ جهانی اول به فرانسه بازگرداند هنوز هم از توافق نامه پیش از بسته شدن معاهده 1905 استفاده می کند که فراهم کردن بودجه عمومی برای ساخت نیایشگاه ها و فراهم کردن دستمزد شخصیتهای دینی بخشی از مواد این توافقنامه بوده است.
تنها در سال 1998 بود که سران کلیسای کاتولیک رم، کلیسای لوتری، کلیسای کالوانیست و اقلیت یهودی نامه ای برای دولت محلی ارسال کرده و از ساخت یک مسجد حمایت کردند. آنها در این نامه اعلام کردند: اسلام ، دین تعداد قابل توجهی از مردم در این منطقه است و آنها نیز باید از جایگاه مساوی با چهار دین رسمی منطقه برخوردار باشند.
مسلمانان دومین جمعیت بزرگ دینی در منطقه آلزاس موزول هستند و حدود 9/2 میلیون نفر از جمعیت را به خود اختصاص داده اند.تنها شهر فاریبرسویلر در این منطقه تسهیلات رسمی برای ساخت مسجد مسلمانان ارائه نمی کند. دت کوتاهی پس از ارسال نامه 1998 رهبران دینی دولت محلی زمین بزرگی در کنار رودخانه در شهر استراسبورگ برای ساخت یک مسجد در نظر گرفتند.
شوراهای شهر و منطقه ای 26 درصد از هزینه های ساخت و ساز آن را برعهده گرفتند. این درحالی است که طرح ساخت این مسجد بدون مشکل نبود.
فعالیت دادگاههای شرع اسلام در اسکاتلند
شهر ادینبور، پایتخت اسکاتلند به عنوان اولین منطقه، در آیندهای نزدیک از دادگاه شرع اسلام برخوردار خواهد شد.
روزنامه عصر ادینبورو اعلام کرد: صحبتهایی درباره فعالیت دادگاه های شرع اسلام در پایتخت اسکاتلند و همچنین شهر گلاسگو در جریان است.
مسئله شرع اسلام در بریتانیا به دنبال صحبتهای اسقف اعظم دکتر روان ویلیامز رهبر انگلیکنهای انگلستان به یکی از موضوعات مناقشه برانگیز در این کشور تبدیل شد. ویلیامز تأکید کرده بود که باید برخی از ابعاد قانون شرع اسلام در نظام حقوقب بریتانیا تصویب شود.
درحال حاضر نیز برخی از دادگاه ها قوانین و شرع اسلام را در نظر داشته و در شهرهای با جمعیت قابل توجه مسلمان مستقر شده اند. دیوان حکمیت اسلامی در اسکاتلند تصدیق کرد که این صحبتها در جریان است.
بین ایتکن سخنگوی محافظه کار وزارت دادگستری اسکاتلند اعلام کرد: دادگاههای اسکاتلند در موضوعات جنایی حق اعلام حکم قطعی را دارند. پرونده های مربوط به طلاق و خشونت در خانواده نیز باید در دادگاههای عرفی تصمیم گیری شوند.
انتقاد خبرنگار مسلمان هندی از تصویر تحریف شده مسلمانان در رسانه ها
خبرنگار سابق بیبیسی که در پی کشته شدن دو نفر مظنون به تروریست بود، خواستار شفافیت در فرایند تحقیقات درباره مسلمانان شد .
عبید صدیقی خبرنگار سابق بی بی سی و استاد کنونی ارتباطات جمعی در همایش اتحادیه روزنامه نگاران دهلی گفت: تا چند هفته پیش چنین ناآرامی را میان جامعه مسلمان مشاهده نکرده بودم، رسانه ها آنها را به شیوه های نادرستی نشان می دهند و با آنها به گونه ای رفتار می کنند که گویی مظنون هستند.
صدیقی که پیشتر خبرنگار رادیو آل ایندیا و بی بی سی بوده اظهار داشت زبانی که رسانه ها در گزارش یک واقعه درباره مسلمانان استفاده می کنند نامناسب است. وی در بخش دیگری از اظهارات خود در این گردهمایی اظهار داشت: حتی در اخباری که با سرعت ارائه می شوند تمایل رسانه ها در تحریک اخبار مشاهده می شود و حتی آنها از عبارتهایی چون منتسب به، مظنون به و از این دست در مقابل نام افراد کشته شده و دستگیر شده استفاده نمی کنند. علت این رویکرد چیست. همان رسانه هایی که نظریه قتل "آروشی" را نپذیرفته و پرسشهایی را در آن رابطه مطرح کردند، گزارشهای امروز را چنین ارائه می دهند.
وی با حمیات از "اس کی پانده" رئیس انجمن روزنامه نگاران دهلی که پس از بررسی چند رسانه گزارش فوری را منتشر کرده اظهار داشت این روزها خبرنگاران حقایق بسیاری را نادیده می گیرند.
تدریس مبانی میانجیگری اسلامی در هنگکنگ
واحدهای آموزش پایه قانون شرع اسلام و میانجیگری از ماه ژانویه 2009 ( دی ماه امسال) در مرکز اسلامی تازه تأسیس هنگکنگ ارائه میشود.
لرد ادوین ای هاتی رئیس مرکز بین المللی میانجیگری و وساطت اسلامی در هنگ کنگ و رئیس اتاق بازرگانی و صنعت عربی اعلام کرد این واحد ها با هدف تأکید بر ارتقای میزان آگاهی درباره ماهیت حقوقی و حکمیت اسلامی و تأکید بر اهمیت حکمیت اسلامی به عنوان یک مفهوم و عمل حقیقی ارائه می شود.
اساتید این واحدهای آموزشی از میان مشاوران، وکلا و کارشناسان برجسته سراسر جهان انتخاب شده که در عرصه های رایزنی، وکالت تحقیقات حقوقی در واحدهای دولتی و نهادهای خصوصی فعالیت کرده و مناقشات تجاری را حل می کنند، در دانشکده ها و دانشگاه های حقوقی فعالیت می کنند.
اتاق بازرگانی و صنایع عرب در سال 2006 در هنگ کنگ به عنوان یکی از سازمانهای برجسته ترویج ارتباطات تجاری میان هنگ کنگ و جهان اسلام تأسیس شد.
نظر شما