به گزارش خبرنگار مهر در کرمانشاه، عبدالعلی غفاری پیش از ظهر یکشنبه در اولین کارگاه ملی به نژادی مشارکتی غلات که در کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: 75 درصد مردم فقیر دنیا در روستاها زندگی می کنند و اغلب آنها کشاورز هستند، بنابراین می توان با انجام سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ضمن بالا بردن میزان تولید به رفع محرومیت نیز پرداخت.
وی به ضرورت افزایش سرمایه گذاری در بخش تحقیقات کشاورزی اشاره کرد و گفت: عمل کردن به شیوه های قدیمی همیشه یک نتیجه را به دنبال دارد و این کار یک دور تسلسل است، لذا نوآوری و شکوفایی که از تاکیدات مقام معظم رهبری نیزاست باید در راس امور ما قرار گیرد تا بتوانیم در جهت دستیابی به نتایج جدید گام برداریم.
غفاری ادامه داد: فاصله میان وضعیت موجود و وضعیت مطلوب یک سری معلومات است که باید تلاش کرد به آن معلومات دسترسی پیدا کنیم.
وی ضمن انتقاد شدید از پایین بودن بودجه پژوهش درکشور، گفت: تخصیص کمتر از دو درصد تولید ناخالص ملی به امر پژوهش در کشور نمی تواند آن پشتوانه تحقیقاتی را برای کشور ما به بار آورد.
این پژوهشگر بخش کشاورزی با تاکید بر این موضوع که اگر نتوانیم عملکرد تولیدات کشاورزی را بالا ببریم در آینده، جهان با مشکل تامین غذا مواجه خواهد شد، گفت: برای تامین غذای 10 میلیارد نفر در سال 2050 نیاز به حدود سه میلیارد هکتار زمین کشاورزی خواهیم داشت، در حالیکه در کل کره زمین این میزان زمین وجود ندارد و تنها راه تامین این میزان غذا، افزایش تولیدات کشاورزی خواهد بود.
غفاری با اشاره به مهمترین چالش های فراروی افزایش تولید محصولات کشاورزی، گفت: تخریب منابع پایه تولید، وقوع خشکسالی ها و سرمازدگی ها، مشکلات کمبود آب شیرین و افزایش دمای کره زمین از مهمترین چالش های فرا روی افزایش تولید محصولات کشاورزی در آینده است.
وی ادامه داد: باید عوامل محدود کننده تولیدات کشاورزی را در سطح استانها، شهرستانها و حتی دهستانها پیدا کنیم و تلاش کنیم که هر ساله درصدی از این عوامل محدود کننده را کاهش دهیم.
این پژوهشگر موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشورعدم رعایت تاریخ مناسب کاشت را یکی از عوامل مهم در کم بازده بودن محصولات کشاورزی دانست و گفت: یک روز تاخیر در کاشت، معادل کاهش یک درصد عملکرد تولید آن محصول کشاورزی است و در کشاورزی این ضرورت وجود دارد که نباید حتی یک روز را در کشت محصول از دست دهیم.
غفاری با اشاره به وضعیت مطلوب کشاورزی در استان کرمانشاه، خاطر نشان کرد: هر جا که یافته های تحقیقاتی استفاده شده افزایش تولید نیز به وجود آمده است و استان کرمانشاه از استانهایی است که در امر افزایش تولیدات کشاورزی عملکرد خوبی داشته است.
کارگاه ملی به نژادی مشارکتی غلات که با حضور کارشناسان کشاورزی استان کرمانشاه در مرکز تحقیقات کشاورزی استان برگزار شد، ظهر امروز به کار خود پایان داد.
نظر شما