به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله دری نجف آبادی، رئیس و محمد حسین صفاخواه دبیر کنگره بزرگداشت شیخ بهاء الدین عاملی طی سفری به استان قم با مراجع عظام و جمعی از فضلای حوزه عملیه قم چون آیات عظام مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی،سبحانی، نوری همدانی دیدار و در رابطه با موضوع برگزاری این کنگره به گفتگو پرداخت.
آیت الله صافی گلپایگانی با تأکید بر اینکه اصل تجلیل از بزرگان امری مطلوب و با اهمیت بوده و آثار و برکاتی در امور مختلف زندگی بشر دارد، تصریح کرد: اهتمام در تجلیل و تکریم شخصیت بزرگان، کاری ارزشمند و قابل تقدیر است. شیخ بهایی از نوابغ عالم تشیع است و جامعیتی که در علوم و فنون مختلف دارد، از او چهره ای ارزشمند و ممتاز ساخته است.
وی تجلیل از این عالم فرزانه را کاری بزرگ و البته مستلزم هوشیاری و دقت توصیف کرده و اظهار داشت: زندگی این شخصیت جامع و ذوفنون دارای دقایق و ظرایفی است که باید افراد مطلع و آگاه به تحلیل و بررسی آن بپردازند و واقعیات مثبت زندگی وی را به مردم بشناسانند.
آیت الله صافی گلپایگانی در رد برخی اتهامات به شخصیت شیخ بهایی افزود: هیچ کجا از شیخ بهایی عمل صوفیانه ای دیده نشده و برخی مطالبی که به شیخ بهایی نسبت می دهند تهی از حقیقت است.
وی یکی از عرصه های تجلی نبوغ شیخ بهایی را در عرصه ادبیات دانسته و تصریح کرد: هر کجا ادیب و عالمی در عرصه شعر باشد مقام شامخ وی را در این عرصه تصدیق نموده و در برابر عظمت ادبی شیخ بهایی خاضع می شود، قصاید وی در مدح امام عصر (عج) بسیار ارزشمند است.
آیت الله سبحانی نیز ضمن تجلیل از مقام شامخ شیخ بهایی، برگزاری عالمانه کنگره بزرگداشت این شخصیت را گواه ریشه داری و اصالت ملت ما دانسته و افزود: بزرگداشت این مرد بزرگ از این جهت حائز اهمیت است که نشان می دهد ما جمعیتی هستیم که ریشه و اصالت داریم.
وی با اشاره به شخصیت جامع الاطراف شیخ بهایی اظهار داشت: علمای ما نه تنها در علوم نقلی مبرز بودند، بلکه در علوم عقلی و تجربی نیز متبحر بوده اند، چنانچه شیخ بهایی در ریاضیات، خلاصه الحساب را نوشته و در علوم طبیعی و هیئت و نجوم و ادب و نظم و نثر و غیره نیز صاحبنظر و استاد بوده است.
آیت الله سبحانی تقدیر از شیخ بهایی را تقدیر از تشیع دانسته و افزود: برای اینکه این کنگره سزاوار شخصیت شیخ بهایی برگزار شود باید تمام آثار وی به دقت و درایت، چاپ، تحلیل و بازخوانی شوند و ضمن دعوت از کارشناسان متبحر در علوم و فنون مختلف در اختیار مهمانان داخلی و خارجی قرار گیرند.
آیت الله مکارم شیرازی نیز ضمن تأکید بر ضرورت و اهمیت تمجید و تکریم بزرگان عرصه علم و اندیشه اسلامی اظهار داشت: در میان بزرگان تاریخ علم و معرفت ما، معدودند افرادی که ذوحیاتین بوده و علوم قدیم و جدید را توأمان دارند، اما شخصیتی چون شیخ بهایی عالم فرزانه ای بود که در حد اعلای علم در بسیاری از عرصه ها بوده است. در قرن 15 و 16 علمای طبیعی و جدید در کلیسا به شدت مجازات می شدند و این در حالی بود که در کنار مدارس علوم دینی ما، علوم جدید نیز تدریس می شد و عالمان این عرصه نه تنها مجازات نمی شدند بلکه مورد تکریم نیز قرار می گرفتند.
وی با اشاره به ظهور شخصیتهایی چون خواجه نصیراولدین طوسی، بوعلی سینا و شیخ بهایی اظهار داشت: آثار و فعالیتهای این عالمان فرزانه، سند روشن و پرافتخار وسعت دامنه معارف عمیق اسلامی و اثبات کننده برتری اسلام بر تشکیلات تبشیری بود.
کنگره ملی در تاریخ 5 دی ماه و کنگره بین المللی شیخ بهایی سال آینده برگزار میشود .
نظر شما