به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، غلامحسین شفیعی پیش از ظهر امروز در نشستی خبری افزود: در پی آزمایش و نمونه برداریهای صورت گرفته از محصولات واحد تولیدی طلای هخامنش، این واحد موفق به دریافت علامت استاندارد شد.
وی در این ارتباط اظهار داشت: از این پس فروشگاه های عرضه محصولات فلزی گرانبها مورد بازرسی و نمونه برداری کارشناسان استاندارد قرار گرفته و در صورت مغایرت مصنوع عرضه شده با کیفیت استاندارد، موسسه استاندارد از طریق مراجع مرتبط اقدامات لازم را به عمل می آورد.
مدیرکل استاندارد فارس همچنین یادآورشد: تولید و توزیع کالاهای مشمول استاندارد اجباری از نظر قانونی بدون علامت استاندارد ممنوع بوده و هرگونه تولید، توزیع و عرضه آن جرم محسوب می شود.
شفیعی همچنین با بیان اینکه آبلیمو و تولیدات صنایع تبدیلی یکی از مشکلات و مسائل اساسی مردم در حوزه استاندارد است، افزود: در بخش محصول آبلیمو طی اقدامات و برنامه ریزیهای صورت گرفته از اول آذر ماه، آبلیمو مشمول استاندارد اجباری بوده و تولیدکنندگان و عرضه کنندگان باید محصول خود را تا این تاریخ با علامت استاندارد مطابقت دهند.
وی گفت: در بخش صنایع تبدیلی نیز بحث استاندارد خیارشور را داشتیم که با اقدامات صورت گرفته تولید کنندگان این محصول می توانند از حلب های 18کیلویی برای تولید خیارشور استفاده کنند.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات صورت گرفته طی مدت اخیر در حوزه استاندارد نیز بیان کرد: با تلاش کارشناسان استاندارد استان و بازرسی از مراکز تولید، توزیع و عرضه طی شش ماهه امسال 23 مورد در خصوص مسائل استاندارد کالا اعلام جرم و یک مورد جعل علامت استاندارد نیز کشف شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه کالاهای وارداتی نیز طی بررسیهای صورت گرفته 214مورد اظهار نامه مورد بررسی قرار گرفته که از این تعداد 10مورد از کالاهای وارداتی مردود شدند که بیشتر آنها شامل محصولات لوازم خانگی تولیدی کشور چین بوده است.
شفیعی همچنین گفت: طی شش ماه اول امسال حدود یک هزار و 575 مورد بازرسی از واحدهای تولیدی و خدماتی توسط کارشناسان و بازرسان استاندارد فارس صورت گرفته که در حین بازرسی دو هزار و 922مورد نمونه برداری از کالاهای تولید استان نیز انجام شد.
وی در پاسخ به سئوالی در مورد کیفیت نامناسب برخی از کالاها قبل از اتمام تاریخ مصرف آنها نیز بیان کرد: ادارات کل استاندارد خسارت مصرف کننده را در مواردی که محصولات با نشان استاندارد کالایی با کیفیت پایین تر از حد استاندارد تولید کند، تضمین می کند.
وی در این رابطه اظهار داشت: در صورتی که مصرف کننده کالای دارای استانداردی را خریداری کرد اما آن کالا فاقد کیفیت لازم باشد، می تواند برای جبران خسارت مراتب را به اداره استاندارد اعلام کرده و کارشناسان نیز با نمونه گیری از آن و به شرط اینکه مشکل از ناحیه خود کالا باشد خسارت مصرف کننده را جبران خواهد کرد.
نظر شما