به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه ریدینگ 5 روبات را به منظور بررسی امکان توانایی روباتها در انجام گفتگو با انسانها به شیوه ای مشابه و برابر انسانها تحت بررسی قرار دادند.
این آزمایش ایده ریاضیدان انگلیسی الن تیورینگ در سال 1950 بوده است که معتقد بود در صورتی که روباتی از انسانها قابل تمییز دادن نباشد پس آن روبات دارای فکر است.
در این آزمایش یکی از این روباتها با نام البوت در روز یکشنبه موفق به کسب امتیازی شد که تنها 5 درصد کمتر از امتیاز قبولی است. این در حالی است که تا به حال هیچ روباتی موفق به دریافت امتیاز کافی در این تست نشده است.
در طی این آزمایش 5 دستگاه سخنگوی مستقل در دوره های 5 دقیقه ای تستهای محاوره ای نامحدود با یکدیگر به رقابت پرداخته و مشابه انسانها سعی در پیشی گرفتن از یکدیگر داشتند. همچنین در طی برگزاری آزمایش هر یک از روباتها به گونه ای برنامه ریزی شده بودند تا یکی از داوران آزمایش را فریب داده و به وی القاء کنند که انسان هستند.
این آزمایشها به عنوان قسمتی از رقابتهای هجدهمین جایزه لوئبنر برای هوشهای مصنوعی برگزار شد. این رقابتهای سالانه به روباتی که بیشترین شباهت را به انسان داشته باشد، جایزه خواهد دارد.
از میان تمامی روباتها 5 روبات به عنوان شرکت کنندگان مرحله نهایی انتخاب شده و در نهایت روبات البوت با وجود اینکه نتوانست در آزمایش قبول شود اما با اخذ بیشترین امتیاز برنده این رقابت ها شناخته شد.
بر اساس گزارش بی بی سی، پروفسور کوین وارویک موسس این رقابتها اظهار داشت: "زمانی که روباتها توسط داوران به عنوان ماشین شناسایی شده و از دور رقابت حذف می شدند این ماشینها 80 تا 90 درصد از قابلیت توانای محاوره ای مشابه انسانها را به خود اختصاص داده بودند و این امر نشان می دهد که روباتها تا چه اندازه به مرحله برقراری ارتباط با انسانها به شیوه ای که انسانها می خواهند، نزدیک شده اند."
نظر شما