۲۳ مهر ۱۳۸۷، ۱۱:۳۶

گزارش خبری مهر /

بزرگترین رویداد صنایع دستی لرستان در هاله ای از ناهماهنگی

بزرگترین رویداد صنایع دستی لرستان در هاله ای از ناهماهنگی

خرم آباد - خبرگزاری مهر: نمایشگاه منطقه ای صنایع دستی خرم آباد به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی سال در این حوزه شب گذشته در حالی افتتاح شد که ناهماهنگی ابعاد مختلف آنرا تحت الشعاع خود قرار داده بود.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، نمایشگاه منطقه ای صنایع دستی خرم آباد که بر اساس تقویم معاونت صنایع دستی کشور قرار بود به صورت سراسری و با حضور همه استانهای کشور در لرستان برگزار شود به دلیل نبود مکان مناسب و دائمی با حضور 17 استان کشور کلید خورد.

ناهماهنگی در افتتاح به موقع این نمایشگاه از دیگر مواردی بود که موجب اعتراض علاقمندان به صنایع دستی استان شد به طوری که با وجود استقبال بی نظیر مردم این شهرستان از مراسم افتتاحیه، نمایشگاه با تاخیر بیش از یکساعته گشایش یافت تا مجالی برای اعتراض های هنردوستان خرم آبادی به مسئولان صنایع دستی فراهم شود.

البته پوشش محلی مجری برنامه و خواندن چند قطعه شعر لری، پخش کلیپ پیرامون صنایع دستی لرستان از موارد جالب و تحسین برانگیز این نمایشگاه بود. 

حسن رحمانیان با بیان اینکه این جشنواره در سال گذشته به صورت سراسری برگزار شده بود، عنوان کرد: در سال جاری به دلیل نداشتن مکان مناسب و دائمی برای برگزاری آن با مشکل مواجه شدیم که چون در تقویم نمایشگاهی سازمان این نمایشگاه آمده بود مجبور شدیم آن را به صورت منطقه ای برگزار کنیم.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه از 17 استان کشور دعوت کردیم تا در قالب 80 غرفه صنایع دستی خود را به نمایش بگذارند.

معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی لرستان ابراز امیدواری کرد: سال آینده این نمایشگاه باز هم به صورت سراسری برگزار شود.

رئیس دفتر توسعه و ترویج معاونت هنرهای سنتی و صنایع دستی ایران نیز در سخنانی داغ دل همه هنردوستان لرستانی را تازه کرد و گفت: لرستان این پتانسیل را دارد که نمایشگاه های سراسری در زمینه صنایع دستی داشته باشد و امیدواریم این نمایشگاه در سالهای آینده دوباره به صورت سراسری برگزار شود.

مسعود اسکندری با اشاره به فعالیت های این دفتر در احیا، توسعه و ترویج رشته های صنایع دستی، بیان داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون هفت نمایشگاه سراسری و 15 نمایشگاه منطقه ای صنایع دستی در کشور برگزار شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ار وضعیت اعتبارات صنایع دستی لرستان گلایه کرد و افزود: لرستان با وجود پیشینه تاریخی درخشان و استعدادهای فراوان در بخش صنایع دستی کمترین اعتبار را در این حوزه به خود اختصاص داده است.

مفرغ لرستان نشانه اوج فرهنگ و تمدن مردم لرستان است

مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان
رئیس دفتر توسعه و ترویج معاونت هنرهای سنتی و صنایع دستی ایران با بیان اینکه لرستان با 950 میلیون ریال اعتبار در حوزه صنایع دستی در ته جدول توزیع اعتبارات در این بخش قرار دارد، خواستار بازنگری مدیران استانی در این زمینه شد.

مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان نیز در سخنانی پیرامون جایگاه صنایع دستی در اقتصاد، عنوان کرد: همه ما موظفیم به لحاظ اقتصادی و فرهنگی در راستای احیا صنایع دستی تلاش کنیم.

محمدرضا ملکی راد "مفرغ" لرستان را مایه افتخار و نشانه اوج فرهنگ و تمدن مردم این استان دانست و ادامه داد: مهم ترین ویژه گی صنایع دستی این است که آیندگان بتوانند از طریق این صنعت با گذشتگان خود ارتباط فرهنگی برقرار کنند.

فرماندار خرم آباد نیز با اشاره به اینکه کلیپ پخش شده در ابتدای مراسم ما را به گذشته های دور برد، گفت: کشف غار "کلماکره" در لرستان و اشیا به دست آمده از آن خود نمونه ای بی نظیر از هنر و ذوق مردمان این دیار است.

حسن شریعت نژاد با اشاره به اینکه صنایع دستی می تواند فرصتی برای رفع معضل بیکاری باشد، عنوان کرد: نباید امروز به حوزه صنایع دستی به عنوان یک موضوع تزئینی نگاه کرد بلکه باید با نگاه کاربردی به آن زمینه های فعالیت و اشتغال در این بخش را فراهم کرد.

مسئولان در حالی برای افتتاح نمایشگاه منطقه ای صنایع دستی می رفتند که علاقمندان زیادی ساعت ها در مقابل در ورودی نمایشگاه پشت ربان افتتاح، منتظر گشایش نمایشگاه بودند که به محض دیدن مسئولان با اعتراض های پیاپی موجبات معذرت خواهی مسئولان را فراهم کردند.

نمایشگاه صنایع دستی خرم آباد که قرار بود راس ساعت 17 افتتاح شود با تاخیر بالاخره افتتاح شد تا با دیدن صنایع دستی متنوع ایران اسلامی یادمان برورد در این نمایشگاه تنها 17 استان کشور وجود دارد.

عدم مطابقت اسامی سر در غرفه ها با صنایع دستی موجود در آنها از دیگر نکاتی بود که توجه خبرنگاران را جلب کرد.

حسن رحمانیان در این رابطه به مهر پاسخ داد: قرار بود از هر استان تنها یک نوع صنعت دستی در نمایشگاه ارائه شود ولی بیشتر استانها چندین نوع از صنایع دستی خود را در معرض دید گذاشته اند که این امر موجب عدم تطابق میان اسامی غرفه ها با صنایع دستی موجود در آنها شده است.

این ناهماهنگی شاید تنها ناهماهنگی بود که موجب خوشحالی هنردوستان شد تا بیشتر بتوانند با آثار دیگر استانها در حوزه صنایع دستی آشنا شوند.

اوج هنر مردمان ایران در تک تک نقوش رقم خورده بر صنایع دستی چون قلم زنی و صنایع چرم اصفهان، گلیم برجسته ایلام، تابلوفرش و تراش شیشه آذربایجان شرقی، چاقوی زنجان، گیوه دوزی کرمانشاه، سرامیک همدان، صنایع دریایی و مشبک بوشهر، ورشو سازی لرستان و چاپ پایتک تهران در میان آوای موسیقی لرستان و کردستان مجالی بود برای رجوع به گذشته ای درخشان با نام تمدن و فرهنگ ایران اسلامیمان.....

کد خبر 764670

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha