به گزارش خبرنگار مهر، حسین تهرانی امروز در حاشیه دهمین کنفرانس حمل و نقل ریلی کشور گفت: انجام طرحهای ریلی سال جاری در صورت انطباق با برنامه چهارم نیز به 1800 میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت که تنها 330 میلیارد تومان از این رقم اختصاص یافت.
معاون ساخت راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور افزود: برای اتمام طرحهای نیمه تمام ریلی در کشور که طی پنج سال به بهرهبرداری خواهد رسید، باید سالانه حدود2 هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یابد، این درحالی است که تاکنون تنها یک پنجم این میزان در اختیار این طرحها قرار گرفته است.
وی ادامه داد: توان و برنامهریزی برای ساخت خطوط راهآهن حدود هزار کیلومتر است؛ اما منابع اختصاص یافته در حدود 300 کیلومتر این میزان است.
وی از بهرهبرداری از هزار و 200 کیلومتر خط آهن جدید تا بهار سال 88 خبر داد و ابراز داشت: قطعه بم - زاهدان از راه آهنهای کرمان - زاهدان، راهآهن نظامیه - میاندشت، خرمشهر - شلمچه، اصفهان - شیراز و اراک - ملایر به عنوان بخشی از راه آهن غرب از جمله طرح های ریلی است که تا پایان سال مالی 87 به بهره برداری می رسد.
تهرانی با اشاره به عزم جدی دولت در سه سال اخیر برای توسعه حمل و نقل ریلی کشورخاطر نشان کرد: امسال به عنوان نخستین سال اجرای لایحه مدیریت سوخت از 6 هزار میلیارد تومان اعتبار حمل و نقل برون شهری 280 میلیارد تومان به طرحهای راه آهن سازی اختصاص یافت و امیدواریم در بودجه سال آینده این رقم سه تا چهار برابر افزایش یابد.
معاون ساخت راهآهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در ادامه گفت: راه آهن قزوین - رشت - آستارا از جمله طرحهای ریلی و گلوگاه کریدور شمال - جنوب در بخش ریلی است که مذاکرات ایران با روسیه و جمهوری آذربایجان در یک سال اخیر سرعت خوبی گرفته است.
وی یادآور شد: کنسرسیوم مشترکی میان این سه کشور در حال شکل گیری است تا پس از تدوین مقررات و ضوابط ، تکمیل این طرح مهم سرعت گیرد.
معاون ساخت راهآهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشوردر ادامه با بیان اینکه در حال حاضر میزان کار انجام شده بیش از بودجه اختصاص یافته است، گفت: تکمیل راه آهن غرب کشور که در قطعه اراک - ملایر - کرمانشاه 270 کیلومتر و تا مرز خسروی 270 کیلومتر و انشعاب آن از ملایر به همدان 75 کیلومتر در مجموع حدود 620 کیلومتر است به 850 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تا پایان سال گذشته 66 میلیارد تومان اختصاص یافت.
تهرانی از پایان مطالعه چند طرح ریلی از جمله راه آهن چابهار فهرج و اتصال راه آهن چابهار به مشهد خبر داد و افزود: آغاز طرح های جدید ریلی منوط به تامین منابع مالی علاوه بر تامین منابع طرح های در حال اجراست.
وی در ادامه از بهره برداری راهآهن خواف ـ هرات که 80 کیلومتر آن در داخل مرز ایران قرار دارد، طی نیمه نخست سال 88 خبرداد.
معاون ساخت راهآهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشورتصریح کرد: راهآهن خواف ـ هرات از انشعابات باقیمانده راهآهن بافق ـ مشهد است و اعتبار اولیه آن از محل طرح بافق ـ مشهد پیشبینی است؛ اما از نظر تخصیص اعتبار در داخل کشور وضعیت نامطلوبی دارد.
مدیر عامل شرکت واگن پارس نیز در این باره گفت : از ابتدای سال 87 تاکنون منابع تخصیص وام شرکتهای دولتی برای تامین اعتبار خرید واگن بخش خصوصی از این شرکت قطع شده و همین امر حجم سفارشات این شرکت را کاهش داده است.
غلامرضا رزازی افزود: واگن پارس در تحویل واگنهای ساخته شده با طرفهای خارجی با مشکل تاخیر مواجه نیست زیرا آنان بودجه لازم را در موعد مقرر اختصاص می دهند.
وی ادامه داد: شرکت واگن پارس در حال ساخت واگن مترو ملی است و قراردادهایی برای ساخت واگن مترو با شرکتهای داخلی دارد.
نظر شما